跳至

首頁

尾頁

大宅

我呀B食奶有時好用力啜,啜到個奶咀扁晒,有時好似吸唔到,又排唔到氣,跟住D奶會好多泡,會唔會食左好多風?
其實上面個排氣孔應該要把奶覆蓋,還是不要呢?
有無人試過咁既情況?

大宅

好媽媽勳章

我個bb都係食nuk 奶咀, so far好ok!
醫院姑娘話如果bb啜到個奶咀扁晒, 係要掹番個奶咀出黎
因為係要一吸一放先食到ga!

5W2D:0.7cm胎囊 7W1D: 有閃閃啦!
11W2D: 4.5CM豆豆, 舉起晒手手腳腳!
13W2D: OSCAR PASS! 16W 仔仔wor!

大宅

回覆:有無人用NUK奶咀?

我見醫院都係用Nuk,之後幫阿b轉,都食得幾好呀

男爵府

我都有咁嘅情況,阿B太大力,啜到個奶咀扁晒,飲得好慢,要不時轉下個奶咀,有時又會飲得太急。我諗住遲啲可能會轉用其他牌子奶咀。

男爵府

環保接龍勳章

我用NUK母乳咀, 都有啜到個奶咀扁晒,
但我覺得幾好, 好易掃風

大宅

我都係用NUK,只要轉一轉奶咀或拉出來放一下氣便ok

洋房

我會用手按一按氣孔,咁d氣就入快d,容易吸d

大宅

我現在都係拉返出D,等佢放氣,但佢有時同我鬥力咁。
需唔需要整大個隆呢? 但又驚吞唔切漏晒出黎。

複式洋房

我頭一個月, 都唔知.. bb飲來飲去都飲唔到. 之後才知排氣孔要向上先得架, 現在5分鐘可以飲完支奶

大宅

試吓唔好將個奶樽蓋扭得太實,放鬆d會易啜d同唔會(便)曬

別墅

如果你bb好用力啜,啜到個奶咀扁晒,即是你bb好大力, 又好心急快d食, 所以更加唔需要考慮轉其他牌子, NUK已經係出奶最快的了, 因為有氣孔, 不過你有無自己在奶咀上"吉孔", 這樣出奶更加快, 如果你無"吉孔"就要去吉喇!, 用專幫奶咀"吉孔"的用具! 我全部一早已吉曬, 奶咀上共有3個孔仔, BB好快就飲完了, 不過, 要看自己的BB有否能力飲咁大口奶先好"吉孔", 因為奶會去得好快! 小心, 不過見你個Case, 你bb咁用力啜, 係要"吉孔"的.

氣孔向上, 同時要被奶覆蓋住的.

大宅

wsbobo826 發表於 11-7-27 21:54
如果你bb好用力啜,啜到個奶咀扁晒,即是你bb好大力, 又好心急快d食, 所以更加唔需要考慮轉其他牌子, NUK已 ...

thanks, 佢一時就好大力,一時就飲到漏奶,我都係睇定D先決定"吉"孔與否。

男爵府

wsbobo826 發表於 11-7-27 21:54
如果你bb好用力啜,啜到個奶咀扁晒,即是你bb好大力, 又好心急快d食, 所以更加唔需要考慮轉其他牌子, NUK已 ...

我BB係用NUK有時啜好耐都唔見有氣, 攪到佢好嬲, 喊晒, 跟住又瞓埋,
要拉開個奶咀先入到氣, 咁NUK本身有氣孔, 仲要吉? 吉邊到?

男爵府

我一開始都用NUK,
買左好多STOCK,
但亞女飲得好慢, 好似飲唔到咁,
所以轉左CHU CHU, 咁就好好多啦.
而家仲有好幾個NUK未開, 晒晒了~

大宅

bb716 發表於 11-7-30 10:27
我BB係用NUK有時啜好耐都唔見有氣, 攪到佢好嬲, 喊晒, 跟住又瞓埋,
要拉開個奶咀先入到氣, 咁NUK本身有氣 ...
吉孔係吉啜的那個孔,吉大去,等佢飲快D。

大宅

hunghung215 發表於 11-8-11 22:53
我一開始都用NUK,
買左好多STOCK,
但亞女飲得好慢, 好似飲唔到咁,

通常我係聽到掉返轉多,CHU CHU慢,NUK先飲得快。
你可以試下二手市場有無人要

首頁

尾頁

跳至