親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

請問有冇人去過日本大江戶溫泉?

唔知好唔好玩 值唔值得去呀?

伯爵府

Re: 請問有冇人去過日本大江戶溫泉?

我舊年去過, 很正啊, 著住和服到處走, 彷彿走進了江戶時代。我記得晚六時後入場有特價!男女分開浸, 不過要光脫脫, 一件都不留低!值得一去!
cheapbombom

男爵府

我就係怕光脫脫很難為情無膽去浸 :-( :-(

複式洋房

好值得去玩呀!!!
入場時你可以揀自己鐘意的和服,入到去換和服後就可以入裏面玩,裏面有得食,又有精品賣,仲有攤位玩,又可以影吓相(個個著住和服,個feel好好),出面(戶外)有溫泉浸腳,男女可以一齊,我復活節去完,真係好正呀!入面先至分開男女浸溫泉。

贊成六點後去,可以平d,玩完10點倒返去,正!

複式洋房

RCHU01 寫道:
我就係怕光脫脫很難為情無膽去浸 :-( :-(

我起初都係咁諗,但無理由比咗錢唔去浸啫,一除後...發覺其實無人望你,跟住就好放心,下次唔好怕羞啦!
浸溫泉真係好正呀!

大宅

值得一去 !! I go with kid !! They have fee shuttle bus to Tokyo Station.

男爵府

多謝你地意見呀, 原先我重十五十六, 唔知去唔去好tim.

媽咪,
你bb幾大呀? 我仔得歲半, 唔知佢浸唔浸得呢

子爵府

我仔得歲半, 唔知佢浸唔浸得呢
我覺得裡面幾個池的水溫比較高如果得歲半相信佢會怕熱, 而且佢只能跟爸爸入去所以最好輪流在露天浸腳的地方浸下影下相好啲.

伯爵府

同意, 溫泉水都有成60度熱, 不過大人好, 細路好, 都係浸十分鐘便要上一上水, 不能浸太久。其實, 花在裡面吃東西, shopping,影相的時間遠比真正浸溫泉耐得多, 所以當是一個旅遊點都是好的!不用擔心啦, 一於去啦, 我去的時候啊女五歲, 佢都不知幾開心!去日本, 梗係體驗一下民族風情啦...
PS, 你個仔咁細, 咪唔好比佢落水囉!由於我是自己去, 唔係跟團, 都無人識你, 周圍都是當地日本人, 咪覺得光脫脫都ok, 只是兩母女玉帛相見, 有mud所謂唧!如果同朋友家人一齊去, 則另作別論, 咪攪啦, very very embrassed!
cheapbombom

男爵府

肥仔媽咪, cheapbombom & all,
多謝你地既意見呀~
其實我都試過幾次光脫脫浸溫泉 不過我都係麻麻地enjoy咋, 我老公就勁鐘意law. 聽你地咁講必要時, 我老公自己去浸, 我同阿仔四維逛下

大宅

wouldbe,

My kid is 4.5 wo. Of course, OK.
There are about 10 pool with different temperature.

I start from the coolest ...in indoors....warmer...than hotest.

大宅

我7月同個女去過,我老公話去日本最好玩就係浸溫泉,我個女個時差不多2歲,佢都唔知玩得幾開心,但我就覺得o的水溫ok喎,不是很熱!所以我都覺得值得去!!

別墅

cheapbombom 寫道:
我舊年去過, 很正啊, 著住和服到處走, 彷彿走進了江戶時代。我記得晚六時後入場有特價!男女分開浸, 不過要光脫脫, 一件都不留低!值得一去!
cheapbombom

Cheapbombom,

咁我想知入場費是否已包埋溫泉, 因我地八個人去, 有d想浸, 有d只想見識下, 所以有此一問, 唔該你先! :lol:

係呢! 吾記得問你特價前和特價後的價錢???

複式洋房

shanpig04,
六點前收費2700日元。
而六點後平d, 1900日元。
費用已包括浸溫泉,不用另外收費,除非你玩其他嘢,例如:按摩
可閱:
http://www.ooedoonsen.jp/

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我想問下詳細資料 ...

價錢 ? 點去 ? 交通時間 ?

複式洋房

BOBO128 寫道:

你入去網站睇吓啦,有中文話比你知價錢、交通等資料。

複式洋房

BOBO128 寫道:

你入去睇吓啦,有中文講價錢、交通等資料。

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

viviwawa,

thank you

首頁

尾頁

跳至