懷孕前後

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

月餅勳章

I'm a Hong Kong Mama now 5 months. Sorry that I dont know how to type Chinese. Normally I dont read about government issues but I'm also very concern and upsad about our current government policy on pregnancy women from Mainland.

I also support puting a large advert on Newspaper. Perferably First page. we can only focus on 1 newspaper front page, e.g. Appledaily.

I suggest we can contact Appledaily, and ask if they could provide us a channel for money collection to serve this propose. So all mama will donate their money to Appledaily (we set up a time frame) and until deadline we check how much money we've got. All these money then goes to pay for advertisment on their first page newspaper.

What do you guys think? This way we will solved the problem of not trusting any organizer for money handling. I guess Appledaily will agree to work something out because all these money will anyway pay for advertisment fee on their paper.

大宅

大家可以去支持本地人嘅團體 t-party
http://www.facebook.com/tparty.hk?ref=ts&sk=wall

大宅

樓主可以contact t-party睇下有冇嘢可以一齊做?

大宅

畀面勳章

原來T-party有蝗蟲論:
http://tparty.hk/index.php?contentid=4

禁止訪問

禁止訪問

大宅

其實依家都睇下SCMP肯唔肯做專題, OK會通知大家睇下點做最好. 希望大家多多支持!!!

大宅

畀面勳章

請問有冇姊妹有興趣?

多謝你的來函,立法會劉慧卿議員於本星期五(7月15日)晚上8時在調景嶺健明邨健暉樓地下的辦事處會見市民,未知閣下及相關朋友會否有空檔一同會面,共商孕婦產子的問題!如蒙不棄,歡迎致電9644-7518與本人聯絡,以便本辦事處作相關安排。

柯耀林 總幹事
立法會劉慧卿議員辦事處
電話 Tel: (852) 2658-3021
傳真 Fax: (852) 2681-3209
電郵 E-mail: [email protected]

KitAuYeung  我收工趕唔到. 希望再約, 我請假黎.  發表於 11-7-15 14:59

禁止訪問

禁止訪問

別墅

whywhymama 發表於 11-7-15 11:56
請問有冇姊妹有興趣?

係咪堅咖? 我想參加。

有邊個會去?

whywhymama  之前寫信去各大email的回覆,希望集合大家力量行出第一步...暫時你係第一個.  發表於 11-7-15 12:21

大宅

Support!!

大宅

我係準爸爸黎!
我都想十卜大家!!

禁止訪問

大宅

我收6PM可以去呀, 柯士甸坐港鐵去調景嶺, 但實際係邊?

whywhymama 你係咪可以做聯絡人? 今晚去係咪只係傾? 有冇D咩要寫抵去問?? 係咪可以PM你手提同EMAIL做聯絡? 今晚我怕約唔到幾多位MAMA呀

whywhymama  最好有親身經歷,點樣book醫院慘法之類  發表於 11-7-15 13:41
whywhymama  因為今朝才收到回覆,有少少急,睇下有冇姊妹支持  發表於 11-7-15 13:39

男爵府

畀面勳章

回覆 whywhymama 的帖子

我都想去, 支持下. 但自己唔係好識講野既人, 有冇多D姊妹去充撐場面呀? 去反映下我地既意見同訴求啦~~~ 如果永遠冇人行第一步既話, 我地就以後都要受欺壓架喇~~~

whywhymama  對了,有親身經歷最好...  發表於 11-7-15 13:47

子爵府

回覆 whywhymama 的帖子

sorry ar,我今日去唔到,不如開新post只問有冇人今晚去,可能有人未必同一個topic看兩次以上,可能見唔到這個聚會。

侯爵府

畀面勳章

回覆 christytsui 的帖子

whywhymama #68
生產值:10 洋房半小時前
請問有冇姊妹有興趣?

多謝你的來函,立法會劉慧卿議員於本星期五(7月15日)晚上8時在調景嶺健明邨健暉樓地下的辦事處會見市民,未知閣下及相關朋友會否有空檔一同會面,共商孕婦產子的問題!如蒙不棄,歡迎致電9644-7518與本人聯絡,以便本辦事處作相關安排。

柯耀林 總幹事
立法會劉慧卿議員辦事處
電話 Tel: (852) 2658-3021
傳真 Fax: (852) 2681-3209
電郵 E-mail: [email protected]">[email protected]

christytsui  太遲知, SO 未必去到, 晏D 再睇下去唔去到..  發表於 11-7-15 14:37

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

剛見到你地既回應, 琴日有JM 搵到嫻姐, 不過我唔知大家會唔會接受 "民建聯"既幫忙, 而佢地既理念唔係100% MATCH 我地既要求.

以下係節錄自JM既PM:
嫻姐佢明白香港政府攪咗出來的問題. 佢絕對唔支持比父母都係大陸人來港生BB. 但對父親係香港人而母親係大陸人, 佢就覺得就可彈性處理(我們未有講及依家熱門的話題她們住私阮有資助. 所以佢話, 如果我們跟嫻姐的理念都一致, 她會跟我們一起攪大佢(上立法會若我沒有聽錯), 因佢都好不滿政府的做法; 但若我們不同意佢的理念, 佢都好好, 佢話會比佢D 助理幫我們攪.你點睇?

而家我睇緊劉惠卿既BACKGROUND 睇下佢係唔係真係真心幫我地.

侯爵府

畀面勳章

引用:剛見到你地既回應,+琴日有JM+搵到嫻姐,+不

原帖由 christytsui 於 11-07-15 發表
剛見到你地既回應, 琴日有JM 搵到嫻姐, 不過我唔知大家會唔會接受 "民建聯"既幫忙, 而佢地既理念唔係100% M ...
都好呀。起碼我地可以問下搞活動既程序同方法,總好過我地無經驗無頭緒

首頁
23456...8

尾頁

跳至