自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

星期日先去睇!

男爵府

Soon i will go to see at 2:50 3D

侯爵府

回覆 Joshua_BB 的帖子

我睇左, 睇完有D失落, 因為追左好多年之後無得追!

ntk_mami  我都有咁既感覺, 以後冇得再睇, 好失望!!!  發表於 11-7-16 11:04

珊瑚宮

環保接龍勳章

好睇呀....

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係哈利波特迷...
其實上一集好多人覺得悶..但都冇計..係小說中上集都係比較悶..
只係講佢地搵分靈體..就圍厘咁樣..
但今集真係好正..其實一早已經好期待霍格華茲大戰...
果個感覺好正..今集真係好好睇..特技亦都比上集多..
但佢一定要分上下集..唔單止為搵多D錢..而係相信一集既話講唔哂咁多野囉..
見到孖仔之一死左..路平東施兩公婆又死埋..果下真係好心痛
所以我真係覺得今集幾好睇..值得睇!!

不過真係好唔開心..哈利波特咁就完左...
我到E家每晚都會睇哈利波特小說嫁..不停返睇又返睇..

celavie  我都係, 有長假期就必睇!  發表於 11-7-16 18:15
Lulu0820  我都係!套書我已經睇左三次,而家又番睇第四次,睇到第三本,比D囡話我傻左!  發表於 11-7-16 11:07

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

上次睇咗1都有點失望…今次都係等出碟就….
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

侯爵府

睇左3D,我覺得好睇喎,不過睇2D都應該唔太大分別!

同書差左少少,不過都跟八成,我覺得OK!

男爵府

我個人覺得好好睇, 只係個ending, i mean 19年後個段, 有d求其....我覺得麻麻! 但整體我覺得好正!! 好失望, 以後冇得再睇!!!

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

除左頭幾集,近呢兩集都麻麻.........

子爵府

我都係哈利迷,都好期待快d想睇,你哋睇時多唔多人呀?頭幾日去睇係未會勁多人呢?我估我下個星期先可以去睇lu!因要有人幫手湊對仔女先可以去睇!

子爵府

畀面勳章

2D是否間間戲院都有得睇?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:grace_xian 的帖子

我都係標準哈迷,果七本書我都睇到有d識背
上集我覺得還ok, 今集都幾失望,學樓上話齋「等十年俾個咁嘅結局我」!我覺得有d為大結局而大結局lor
支離破碎就一早預左,但連最後重頭戲埸地舖排都改晒,真係幾失望

用戶要求終止服務

今早睇2D早場$40 , 情節好緊湊, 好好睇.

追左甘多年, 之後無得再追, 有d失落.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

未睇,不過我實話好睇架

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

未睇,不過我實話好睇架

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

伯爵府

好睇過上一集, 無物悶場, 睇完有D空虛, 因同老公開始拍拖就睇第一集, 而家個女五歲, 以後無得睇啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

danielboy 發表於 11-7-15 11:03
我係超級Harry Potter 迷,所以無論點樣都一定會捧場,我睇晒所有原著,最後呢本其實係相當好睇嘅,我睇咗三次 ...
我都係書迷,不過每一集電影都係令的失望,呢次都係,太多悶場,都幾亂,如果冇睇到書,我都會唔明,老公不停咁問我:即係點?如果冇睇書,真係幾難追,
而且有D場面唔似係唔係拍嘅問題,好似同原著差好遠,不過都預咗架啦,套書好睇好好好多倍。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

今早睇11:30 3D粵語場,我同個仔都覺今集唔彩,睇完後有D感觸,睇再哈利都近10年,由小朋友至成長到大人,還結婚生仔時間過得真快!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

啱啱睇完番黎,我覺得幾好睇,無失望。

我係書迷,一路以黎睇電影都知道同原著有出入,如果要比較真係無得比,永遠書好睇好多,但明白兩者始終係唔同既媒體,如果要跟到足,每集做5個鐘都未必夠,接受電影係改編自小說,就唔會咁多失望~

搵日又開始嘆書先~

首頁

尾頁

跳至