婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

點解d人咁鍾意搵考順仔,嫁左好似系兩個世界播,d 愚考仔只可以做男朋友,唔可以做老公,同意嗎?

cccolin  超同意呀!!  發表於 11-8-19 00:11

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

Del

hikkihoni  完全同意  發表於 11-7-20 19:13
joanne11222  深有同感·  發表於 11-7-17 09:51

禁止訪問

回覆:點解d人咁鍾意搵考順仔,嫁左好似系兩個世界播

男爵府

6299唔在嘞,不過我仲有成班姑9.......都睇得出佢都係愚孝嗰隻!
睇過有個post,金句名言....
"生就生過孝順仔,嫁就唔好嫁孝順仔"[

cccolin  AGREE!!  發表於 11-8-19 00:11
joanne11222  真系好金句@@  發表於 11-7-17 09:52

大宅

好同意,可惜嫁左先知.....

CACAO123  我都係咁話  發表於 11-7-18 02:03

男爵府

男朋友都唔會揀愚孝仔啦費事磋跎歲月! 不過我揀老公又冇特別要佢孝唔孝順, 話曬佢愛佢家人都係好事來既, 最緊要個老公好愛好愛自己咁樣個99就唔可以惡得去邊架喇

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我認為孝順唔係問題,孝順即係家庭觀念重,照計都會愛老婆仔女!但係千萬唔可以極端到去咗愚孝!以前未嫁我從來無諗過呢個問題,但係依家知道嫁著呢種老公慘過賣身做妹仔,所以我一定會教個女唔可以揀呢d男人!

豬C9  唔好嫁愚孝仔  發表於 11-7-17 10:27
joanne11222  唉··真系嫁左先知。。有乜“好”··  發表於 11-7-17 09:53

複式洋房

回覆:點解d人咁鍾意搵考順仔,嫁左好似系兩個世界播

我c6拍拖時同屋企人關係唔好,都唔知做咩鬼結完婚生埋仔之後變咗孝順仔

禁止發言

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

我識老公時都覺得佢係個孝順仔,孝順到我覺得over左少少... 一直我眼見6299好多不公平對代出現嚮我老公身上 , 有時我都忍唔住同老公講,漸漸佢自己都感覺到~

到現在佢終於學識唔會事事就曬6299,會想下先~ 當然, 6299會認為我教壞佢仔啦

CACAO123  美亞~我笑咗  發表於 11-7-18 02:04
美亞  你老公的感覺好遲鈍WO?要人提醒先至"漸漸"感覺到?...  發表於 11-7-17 10:09

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

:;pppp:唉,我老公由細到大都俾99訓練到野就佢做曬,細佬妹就什麼都不用做~ 久而久之佢都唔知咁係有問題 !家中大小事都只會叫我老公,無論出錢或出力, 個個都出來打工點解要咁?

有見我99偏心到咁我都忍唔住開始同我老公呻下, 有時會講"其實呢件事你媽需唔需要咁做丫?你想下咁有無問題?" "點解唔叫你細佬去呢?件野係佢ga wo ? " "點解一家人用要你一個簽咭?但之後又無人夾既? "

我無阻止佢孝順,不過阻止6299成日借我老公過橋

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

anna59 發表於 11-7-17 00:05
點解d人咁鍾意搵考順仔,嫁左好似系兩個世界播,d 愚考仔只可以做男朋友,唔可以做老公,同意嗎? ...

同意

侯爵府

我未嫁我老公之前,佢都係孝順仔一名,成日同媽咪去旅行,媽咪做乜都由得佢,吾會閙佢,吾會駁咀,好多都係聽佢D同事講,亦都從奶奶同老公對話中得知。

嫁咗之後,發覺奶奶好多做法都好吾妥,咁我就從道理方向 從常識去睇,同老公討論,好多時老公係好buy我架,慢慢地呢個孝順仔,成日都岑噚媽咪(係好意的,不過語氣吾多好),成日都駁咀,去旅行只係想2人世界,就每次都老作話去邊度公幹,其實就同我去旅行。

衣家老公越嚟越岑噚 佢媽咪only,成個阿伯咁!

游泳寶寶  good ah! 男人老狗痴住阿媽, 醜!  發表於 11-7-18 13:39

大宅

BaronMa 發表於 11-7-17 08:37
我c6拍拖時同屋企人關係唔好,都唔知做咩鬼結完婚生埋仔之後變咗孝順仔

...
哈哈..我同你一樣....我同我老公拍拖4年..佢都話佢好憎個呀媽...講個呀媽講到好似外星人咁...一直唔比我見佢, 到我要同我c6結婚先真正要面對佢呀媽...

最攪笑係...結左婚..生左b之後...我c6突然變得好孝順..以前一年見呀媽唔夠10次....而家個個星期都話要見= =

我完全唔知我c6痴左咩線

珍珠宮

唉,最慘個男人乜都聽晒亞媽講,跟住又話個老婆唔岩咁.有d人話搵個孝順仔第日做老公都唔會衰得去邊,我就對呢句說話有保留

首頁

尾頁

跳至