想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 我的BB要離開我了...

Plantinum

好好保重, 聽醫生的忠告, 希望可以找出原因, 為將來作好準備!
因為愛...所以等待...

複式洋房

Plantinum,
真替妳難過,但妳要保重身體,我哋會支持妳架,衷心祝福妳!
該用戶已被刪除

大宅

無論點都好,調好身體最緊要,唔好唔開心啦!仲有我們嗎!

不過我聽到都唔開心的! :-( :-(

;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

別墅

Platinum,

我同你既case一模一樣, 4月中的時候, 我的bb是14週,我也是親手將bb送走的, 明知bb係唔可以生存, 但她仍然生仔在我肚子裡的感覺真的很難受.

經過幾個月了, 感覺仍然很深, 但諗深一層, 我們雖然難受, 但勉強將bb帶呢個世界, bb將會更難受, 當bb出生抱在你手中, 才死去, 你未必可以接受, 所以放她(bb)走吧.......

我可以講, 今日既我已重新面對, 亦積極去製造bb, 路一定要行, 你都希望將來的孩子, 可以健健康康咁同你一齊玩, 一齊行街, 一切都是意外, 請你不要太自責, 事情很快會過...

洋房

Platinum:

不要傷心難過, 我們一班BK sisters全力支持你。 你還年輕, 不用擔心, 重要的是好好的調理身體, 迎接新BB來臨呀! 努力, 加油!!!

男爵府

畀面勳章

Platinum,
你的遭遇使我感到難過....我在前幾天自然流產了....幸運是日子尚短....但不竟你和bb相處13週了....那種感情不是我們三言兩語來開解便能釋懷的....希望這次是不幸吧!好好振作....養好身體再計劃吧

大宅

Platinum :

Nothing can be say but I think God will know you and you will get a healthy baby soon.

God bless you.

would you mind tell me how old are you.
I only know what age have high chance to have.

禁止訪問

大宅

Platinum,

:-( :-( :-(

BK姊妹支持你。

洋房

8月9日晚上穿羊水,20週,住院13日我的bb也離開了我,而且還是2個,當我躺在醫院知道有1個吾得既時候,我一直唸住能保住另1個,住院13日期間日日祈禱,老公話同佢傾多D計要胎教,我有做,上天能賜2個bb比我,係咪同情我,(因我是做ivfオ能有bb),但點解而家又要攞番呢!醫生响第5日叫我終止懐孕,話我個子宮開始發炎今次2個都吾可以要,留待下一次,如果吾係今次保吾到之餘就連下一次都吾可以懷孕,但我希望保得1日得1日,我老公好支持我,叫我哋一齊努カ,但到第13日子宮收縮,痛了18個鐘生咗出嚟,1仔1女但週數太少21週幾救吾番,我永遠吾會忘記8月21日,我望住佢2個,係咪媽咪做錯野,上天要徵罰我,真係好吾甘心。但經過今次我同老公感情更深,我奶奶重好好照顧我,我真係好多謝我所有關心我既朋友、家人、同事,我一定會振作,bb你哋一定會番嚟媽咪身邊。
:-?

別墅

好媽媽勳章

Platinum,ivyking & idalai,

知道妳們的經歷後,我的心裏很是難過。相信妳們也聽過這句話吧:「物競天擇,適者生存。」因為小bb不健康,即使勉強把他們帶來這個世界,他們將來身體上所受的痛苦,或許會比你們現在所承受的更大。我想:天下間沒有一個父母不疼愛自已的子女,他們都不忍心看見自己的子女受苦吧!就讓他們隨自己的意願,選擇到哪裏生活。我深信天父一定會帶他們到一處更舒適、更快樂的地方生活!我雖然沒有任何宗教信仰,但我相信上天自有衪們最好的安排。希望妳們的心情能早日平復。

祝願天下間所有渴望為人父母的人,都能快快擁有一個或多個健康的bb! :wink:

大宅

ivyking and idalai,

:-( :-( :-(

忘記背後, 努力面前.

別墅

多謝大家既安慰, 我已開始新生活, 唔開心既生活已過, 希望勇敢去面對前路.

大宅

聽到你地既case真係好唔開心, 但希望在明天, 希望你地好快再有好消息.

複式洋房

我聽到都好唔開心 ..... :-( :-( 真係唔知講咩好 . !
你放鬆 D 啦 ... 已經成事實 ... 唔好咁唔開心啦 ! :cry:
依家第一件事係調理好身體 ...! 再迎接新生命 ... !
我 0地 班 bk 姊妹 一定會支持你 0既 .... !
該用戶已被刪除

男爵府

這實在是個令人心痛難過的消息,但亦很多謝你為我們分享你的經歷,好讓我們知道和明白更多有關懷孕的風險。Plantium,我們明白你需要時間去刻服和忘記這個傷痛,但請緊記凡事以保重自己的身體為首任,我們會默默地支持你。

男爵府

今天和老公睇了'天地孩兒'這部電影, 今日睇時哭得很厲害, 因為想起小產兩次的BB.... 但睇完後心裡舒服了很多, 因為我知道我的BB去了一個更美好的地方, 有天父幫我照顧他們。如果你有機會都去睇吧, 百老匯電影中心有做~~

大宅

:-( :-( :-( , support you
:oops:

首頁

尾頁

跳至