跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人知轉奶粉由1號去2號係點轉法嫁

仔仔差唔多要轉2號奶粉啦!

大宅

Re: 有無人知轉奶粉由1號去2號係點轉法嫁

好似係咪咁?..
第一日----朝早第一, 二餐食1 號,第三餐食2號, 第四, 五餐食1 號
第二日----朝早第一, 二餐食1 號,第三, 四餐食2號, 第五餐食1 號
第三日----朝早第一, 二餐食1 號,第三, 四, 五餐食2號
第四日----朝早第一食1 號, 第二, 三, 四, 五餐食2號
第五日----朝早第一, 二, 三, 四, 五餐食2號

有錯請媽咪更正...

大宅

意粉 寫道:
好似係咪咁?..
第一日----朝早第一, 二餐食1 號,第三餐食2號, 第四, 五餐食1 號
第二日----朝早第一, 二餐食1 號,第三, 四餐食2號, 第五餐食1 號
第三日----朝早第一, 二餐食1 號,第三, 四, 五餐食2號
第四日----朝早第一食1 號, 第二, 三, 四, 五餐食2號
第五日----朝早第一, 二, 三, 四, 五餐食2號

有錯請媽咪更正...

係呀﹐係咁轉。

不過我會自己拉長D時間﹐每轉一餐俾約2日時間適應﹐總共個幾星期先轉晒。

大宅

同意,,,我都覺得拉長d,,適應都會好d

複式洋房

我睇書話頭3日轉1餐,第4-6日轉2餐,第7-9日又轉多一餐,如此類推!不過有人話可以唔駛甘快轉2號!話1號可以食到1歲添!不過1號d奶粉貴好多!我大仔就食1號食到8個月!

大宅

係呀﹐有人話1號奶粉營養高D﹐所以貴好多。我大女到1歲至食2號奶粉。

首頁

尾頁

跳至