興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小草 發表於 11-8-8 17:21
無法子啦,呢個時勢d人有能力都未必會生幾個,偏偏又多大陸人黎生....
將來個個孝順兼兒孫滿堂果 ...
最怕第時雖然有孝順仔,但仲會有"行"衣架既新抱呢mouth:
都係嗰句....量力而為,生得出,要負責任..

錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JENNYSKY 發表於 11-8-8 17:34
最怕第時雖然有孝順仔,但仲會有"行"衣架既新抱呢
都係嗰句....量力而為,生得出,要負責任..:roll ...
咁又係,仔可以自己教,人地個女啱唔啱傾好難講~ :lol

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小草 發表於 11-8-8 17:36
咁又係,仔可以自己教,人地個女啱唔啱傾好難講~

有板睇gar

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

JENNYSKY 發表於 11-8-8 17:01
係出面有個"有四個孩子以上媽媽"既topic...真係唔知講嘜好...不理樓主是否真係食亞公,但生得多=食亞公既思想真係根深柢固...
講起,令我想起上星期,c佬車我地上大陸,因車多唔想等,我一拖四落地過關,後面個難人用好不友善既語氣"嘩,生咁多個gar"我回頭用好既眼神睇住佢,關你x事咩,有本事你都可以生gar:;pppp:---當然係心諗啦...唔想係仔面前失禮,唔係真係
真係有歧視呢...

都話妳是最姣的,既EQ高又賢良淑德,屎佬娶到妳佢執到喇!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

小草 發表於 11-8-8 17:21
無法子啦,呢個時勢d人有能力都未必會生幾個,偏偏又多大陸人黎生....
將來個個孝順兼兒孫滿堂果陣就令人羨慕~

我都係咁話

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

JENNYSKY 發表於 11-8-8 17:49
有板睇gar

妳好過人哋阿哥果件千萬倍啦

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

早早~

版主

回憶...

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

good morning~

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

包包魔怪媽咪 發表於 11-8-9 00:31
我都係咁話

你...都好快可以兒孫滿堂gar la...如果包包想...你好快做嫲嫲

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小草 發表於 11-8-9 09:36
回憶...

26年前...我最愛既幾個,都唔係樹囉
7月尾,同一班中學同學聚會,有d真係中學畢業後到依家都未見過,出席有30幾人,話當年,想舊時,講開原來有個同學仔因病去世:-|,才驚覺這麼近,那麼遠

hehalady  人生無常  發表於 11-8-11 19:42
包包魔怪媽咪  咁後生就....  發表於 11-8-10 01:58

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

包包魔怪媽咪 發表於 11-8-9 00:33
妳好過人哋阿哥果件千萬倍啦

一樣米養百樣人,一個願打,一個願挨,自己攞黎,只可以講抵c既,關人忍事

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

JENNYSKY 發表於 11-8-9 09:37
good morning~

Good morning~

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

珍珠宮

JENNYSKY 發表於 11-8-8 17:01
係出面有個"有四個孩子以上媽媽"既topic...真係唔知講嘜好...不理樓主是否真係食亞公,但生得多=食亞公既思 ...

生得多都唔一定係食亞公,可能係好有米,好似子淇,生一打都得啦

包包魔怪媽咪  咪係  發表於 11-8-10 02:01
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

小草 發表於 11-8-8 17:36
咁又係,仔可以自己教,人地個女啱唔啱傾好難講~

婆媳版果 d
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

webjen 發表於 11-8-9 11:56
生得多都唔一定係食亞公,可能係好有米,好似子淇,生一打都得啦

紙皮係萬中無一

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

webjen 發表於 11-8-9 11:57
婆媳版果 d

十幾廿年後,如果我地都仲有上bk,我地一齊開個"99大戰新抱之日日甘" ,你有你數99,我有我數個新抱

hehalady  Good idea  發表於 11-8-11 19:43
包包魔怪媽咪  互片............haha  發表於 11-8-10 02:02
小草  wakaka............................  發表於 11-8-9 14:39

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

JENNYSKY 發表於 11-8-9 14:27
十幾廿年後,如果我地都仲有上bk,我地一齊開個"99大戰新抱之日日甘" ,你有你數99,我有我數個新抱 ...

又或者正面d唔數, 改為讚丫....超曬

包包魔怪媽咪  都要睇彩數.........=.="  發表於 11-8-10 02:03

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至