跳至
[西貢區] 東港城 !

首頁

尾頁

複式洋房

東港城 !

請問有無人可會答將軍澳東港城潮濕嗎?東港城好住嗎?
我想同bb搬去呢區住bor..第幾座係最好呀?

大宅

Re: 東港城 !

JR,
我覺得好好住,好住到想搬出市區都揾唔倒啱心水樓盤!早幾年有時潮濕,但近年附近起樓多咗住既人又多咗就唔覺潮濕lu。除了 1 & 8 座向蔚藍灣伴果邊較有壓迫感外,我覺得邊座分別都不大!
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

翡翠宮

2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都覺得好好住, 保安好好!

尋日返屋企唔記得收返條門匙, 保安員巡樓見到, 即刻按門鈴同我講! 佢都算眼利, 咁細微既野都留意到, 值得一讚!

其實如果住1, 2座東南方向既單位都幾好嫁, 望到山景好開揚. 如果想望海可考慮3, 5, 6座既東北方單位, 高層望到無敵銀線灣景

男爵府

我對東港城簡直係一見鍾情!
幾年前我亞哥住666果d單位時,我已經心儀ga la! 非常實用,廳同房都好大,近排睇過好多將軍澳新樓盤,除左新同會所夠豪之外........... 如果要搬,我同老公只會考慮轉3房果d單位

大宅

fat,
me too ~ 我想搬大d,但左睇右睇都係心儀東港城 3 房單位!

我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

子爵府

2021勳章 好媽媽勳章

我係路過的 , 我住在寶林 , 但去過東港城的Clubhouse , 我覺得好正 , 我仔仔好喜歡玩 (波波池), 兒童遊戲室夠寬敞 , 我覺得比清水灣半島Clubhouse仲正. 但聽講單位比較細 , 是否真的. ?-( ?-(

大宅

iwff,
買細單位未細囉!!
我出去左睇右睇挨住700尺單位都冇東港城 59x 尺單位咁大& 咁見洗!所以我硬係睇樓唔成!

複式洋房

hi lovebobo & every mammy,

好多謝您地d保貴意見,今日我出去睇睇先..有人話因已六年樓,廁所塊牆會有滲水情況出現!

大宅

JR
滲水情況 ~ 我幾個朋友都住EPC,冇聽過有滲水情況喎!
不過個個單位情況可能唔同,你睇吓樓先啦!

別墅

cherly,

我現在都唸緊搬大d, 想搵藍田, 但早兩日前唸唸吓, 在東港城住了8年都覺得ok, 其實可以係道搵d大單位搬過去, 但而家層樓唔知點算, 租比人? 賣左佢 ? 你有冇提議!

翡翠宮

2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

JR,
我住左咁多年都冇滲水情況出現, 反而你話住覆式既, 我就聽過會漏水囉!

你今日睇樓睇成點呀?

複式洋房

睇左d單位,唔知係咪冇人住關係,廁所真係好唔掂,可能吉盤啦....係水渠位...

別墅

JR,

廁所真係好唔掂既意思係咪漏水呀? 我住左咁耐都冇試過有漏水喎, 我總成日同老公講SHK D 樓真係好D.

男爵府

cherly,
唔好同我爭呀..........
cherly 寫道:
fat,
me too ~ 我想搬大d,但左睇右睇都係心儀東港城 3 房單位!

大宅

fat,
我揾 d cheap 盤之嘛,唔會同你爭!

fat 寫道:
cherly,
唔好同我爭呀.......... [quote]
cherly 寫道:
fat,
[/quote]

大宅

Hi connie04,

我自己覺得賣咗佢好d,東港城樓價穩定偏高但租金不算高,如果賣咗買番間其他舊d屋苑平d既單位,可能收到既租金會差不多,e.g
EPC 59x’ – 租6.5 – 7K (200-220萬)
EPC 666’ – 租7-8K (210- 230萬)
沙田第一城 4xx’ -租5 – 6 (100-120萬)
除非你睇好仲有升值空間啦,否則再過2年已10年樓,TKO 新盤供應又多,東港城自住最正,唔自住但揸係手,似乎冇乜着數!
純緒個人愚見,你最好問吓d專業人仕 & 同家人商量商量!

connie04 寫道:
cherly,

我現在都唸緊搬大d, 想搵藍田, 但早兩日前唸唸吓, 在東港城住了8年都覺得ok, 其實可以係道搵d大單位搬過去, 但而家層樓唔知點算, 租比人? 賣左佢 ? 你有冇提議!

大宅

舉腳讚同!

connie04 寫道:
JR,

廁所真係好唔掂既意思係咪漏水呀? 我住左咁耐都冇試過有漏水喎, 我總成日同老公講SHK D 樓真係好D.

男爵府

cheap 盤?岩我喎
cherly 寫道:
fat,
我揾 d cheap 盤之嘛,唔會同你爭!

[quote]
fat 寫道:
cherly,
唔好同我爭呀.......... [quote]
cherly 寫道:
fat,
[/quote][/quote]

大宅

fat,
原來係你同我爭至真! 喂我哋唔好再對東港城有讚冇彈啦,否則有升冇跌,我哋換大單位就有難度架啦!

別墅

hi cherly,

唔該晒! 其實買東港城後, 蟹左咁耐, 點升都去唔番以前個位, 不幸中, 都好彩層樓好住, 如果當初唸買大單位, 而家唔駛咁煩, 要搬, 我同老公都係想搵cheap d, 但又大d 既單位, 蟹左一次, 都有排驚啦 :-(

首頁

尾頁

跳至