自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我在最近發現西營盤近水街有一間叫 <好客山東> 的舖頭, 真係幾好食, 雖然地方細細, 但說普通話的人好多都是常客, 食物味道o.k.架!

水晶宮

我去水街 有間打冷野 係路邊 幾間細舖仔咁
唔記得個名………
d椒鹽雞翼同豪仔粥,諗起都流晒口水!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我住西環, 唔覺有咩美食...
淨係知美食 = 貴

大宅

shannnb 發表於 11-8-6 15:24
我去水街 有間打冷野 係路邊 幾間細舖仔咁
唔記得個名………
d椒鹽雞翼同豪仔粥,諗起都流晒口水!: ...

係咪面向皇后大道西, 夜晚才開舖!

公爵府

回覆 JennyKwok 的帖子

其實西環都好多野都幾好味架,
有貴同唔貴都有~

我介紹其中一間係寶翠園對面----

德記

食潮州野架...價錢我覺得平tim..有套餐

另外,係皇后大道西尾,未到寶翠園,有間翁記食麵架..
又係幾好味架:-p

中,上,西環,我都算幾熟架

公爵府

回覆 shannnb 的帖子

呢間我通常宵夜先去食架

大宅

回覆 WINNIEYIP 的帖子

妳講果間德記搬舖前同搬舖後我都食過, 我一年食過, 兩日前已預訂了枱, 但早15分鐘到都要等成半小時才有位比我地, 真係好多人架, 另近聖類斯學校果邊有間叫 <加記>, 食既係順德菜, 都好好味, 價錢又唔貴, 但要預早book位....

首頁

尾頁

跳至