跳至

首頁

尾頁

複式洋房

減剩5磅,終於著到舊牛仔褲

產前重了45磅,終於減剩5磅,今早諗住試下著,又竟然可以著到以前一條鬆d牛仔褲,真係好開心.多得囡囡肯支持我d母乳.

番左工3個月,因為我工作太忙,根本唔得閒做運動,夜左放工番到屋企,玩1/半粒鍾,埋身餵完奶佢便瞓.朝早又要早d起身餵完至番工,好忙碌咁就不知不覺瘦左.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

公爵府

Re: 減剩5磅,終於著到舊牛仔褲

恭喜

我都係可以著返以前某 d 衫喳, 不過仲有個大肚腩, 褲就仲未得, 因我唔係餵母乳 :-(
[/url]

大宅

你就好啦~我到而家都只係著到其中一條牛仔褲(仲要係有彈性)~我因為返工,都無做到運動,係公司成日坐係度,我驚個pat會越黎越勁呀~ :-( :-(
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

公爵府

jilljojo,
唔怕, 你咁瘦, 大把 quota 我就慘喇, 下身肥左咁多 :-(

[/url]

大宅

產前重38,前一個月以KEEP到有前的磅數,
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

唔好話你地要反工,,我做全職mami都冇時間做運動呀,,,個肚腩成日好似有左3個月咁...好核突呀,,, :-(

複式洋房

唉,就算我餵人奶都仲未收哂個肚腩,有時著衫都覺得好核突
哥哥Evan--2005年4月6日出世
細佬Oswin--2010年1月26日出世

大宅

我都可以著返以前D牛仔褲~仲係26腰

男爵府

Happy for you, CarolSK!

大宅

蝦蝦:
我個肚腩同大脾超級恐怖呀~(又肥又多紋) 我一坐係度d肉"擠"晒出黎呀~ :-(

我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

公爵府

上次唔覺既 我都勁多紋, 不過都係想減肉先再煩紋 :-( :-(
[/url]

男爵府

都唔知道點解.,..肥在肚仔 & 大脾 & PAT PAT,
仲有紋....都唔知道點算,,,呀,,,!!

我已經好努力...開始有左2個月..搽去紋膏..都沒有用,,,
:-( :-(
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

民房

Congratulations!!!

My baby girl is now 4 and 1/2 months old la, but I'm still 20 lbs more than before I was pregnant ar. I can only fit into some of the clothes b4 but definitely not the pants :-( How did you guys lose weight? Thanx for sharing with me!! :-P

Louisa ;-)

民房

I have stretch marks on my lower tummy and pat pat as well. I'm now using the Lierac mark reduction serum hoping it'll help :-(

But actually my doc told me those marks will gradually reduce after 1 year. And my friend who had intensive treatments at "Sou Sun Tong" for 3 months still have the marks. So don't worry, think those ugly marks will go away sooner or later
Louisa ;-)

別墅

mankok 寫道:
都唔知道點解.,..肥在肚仔 & 大脾 & PAT PAT,
仲有紋....都唔知道點算,,,呀,,,!!

我已經好努力...開始有左2個月..搽去紋膏..都沒有用,,,
:-( :-(

mankok: 我都係同你一樣呀.......!!!!
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

大宅

yuurei 寫道:
唉,就算我餵人奶都仲未收哂個肚腩,有時著衫都覺得好核突

我都係呀﹐坐係都成個肚腩唧出黎﹐我家姐細妹不留情面話我好似有左3個月。其實係肚皮鬆﹐生完第一個就好容易自自動動修身﹐仲後生嘛。生左第二個就難好多﹐冇時間做運動就冇辦法。

宜家著新買既大碼褲同橡筋頭裙/褲。

紋﹐自從生左第一個已經跟住我﹐過左3年都仲見到﹗

大宅

我返工後仲重O左, 原本減剩13磅, 而家加多3磅, 都唔知幾時先可以變回自己呀~ :-( :-(

男爵府

Really difficult to loss weight even fully breastfeeding Kelly BB. Loss 5 lbs after back to office. Still 10lbs before pregnancy.

Kelly mom

大宅

好唔開心呀﹗ :-(

今日著件連身群返工﹐其實係大碼群﹐未生時買黎當大肚群著(個肚唔係咁大時用)﹐但而家成個人大左個碼﹐就當普通衫一樣著。

搭地鐵時我入到去就扶住支柱睇報紙﹐坐我前面一個女人唔知點解突然唔坐﹐企起身﹐我仲以為佢下個站落車﹔又或者我張報紙整親佢﹐佢唔開心﹐所以走去第二度﹐跟住佢示意俾我坐呀﹗﹗我話﹐小姐﹐唔駛啦﹐我唔駛坐啦﹐但佢搖搖頭點都唔坐﹐我費是尷尬﹐就坐低了事﹐唔通同成車人講﹐我係生完未修身﹐唔係大肚呀﹗﹗﹗ :-( :-( :-(

其實我出門口前都照過境﹐個肚都唔係好凸姐﹐可能果一刻冇挺胸收腹﹐俾人當大肚婆扮﹗ :-( :-(

大宅

各位姐妹:
好開心呀~昨晚我又試下d舊牛仔褲,居然有3條著得到呀~ so今朝返工"拿拿聲"著了其中一條,d同事仲問我係唔係買了新牛仔褲 (因我生完咁耐都未著過長牛仔褲)....
不過我都要再努力~因都仲有成7、8條著唔到呀~ :cry:
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

首頁

尾頁

跳至