影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

今晚金枝大結局

今晚一定要睇。。。

珍珠宮

2021勳章

回覆:今晚金枝大結局

首播時我冇乜睇,依家集集追,劇情編得好正,大部分演員都做得好。小格格由成日喊到死嗰part好感人,睇到我喊晒

伯爵府

2021勳章

回覆 fayecat 的帖子

我晚晚都追。

珍珠宮

2021勳章

唉,依家早晚都唔得閒,早上追番尋秦記,夜晚追金枝

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Toyi.C 發表於 11-8-10 16:18
係丫 今晚結局啦!得三十集 如果金枝有2就正

咁都俾佢作到喎! 好利害!!

<金枝慾孽>續集內容大致: (純屬虛構)

林清動亂平定之後, 皇上重掌政權+繼續咸濕, 如妃(鄧萃雯)在眾多變故後已選擇此生此世都會長留宮對抗皇后(陳秀珠), 只是偶爾仍
會想起和孔武的一段往事。新一年的秀女開始入宮, 由於皇后曾受小碌子的慢性毒藥影響, 加上年老色衰卻又無所出, 怕不久人世, 故希
望從秀女中揀蟀代己對付如妃及討好皇上鞏固自己地位.......

另方面, 爾淳(佘詩曼)與孔武(陳豪)成功逃出宮外後, 過著平民生活。數月後, 爾淳誕下一子, 並取名清颺, 即是作一個清廉正直
好似孫白颺既人; 此外, 淳並與孔武人前作掛名夫妻, 改名換姓生活, 至此爾淳亦終找回自我, 重新做人; 經過多年的患難相扶,
爾淳發現自己愛上孔武, 惜孔武心繫因中箭而長眠不醒的安茜.........

5年後, 爾淳兒子清颺與一般平民孩童一樣長大, 只是好事多磨, 在機緣下又重遇微服出巡的皇上, 為了得回龍種, 加上以孔武性命要
脅, 於是爾淳為了兒子又重入宮門, 並與如妃聯手對抗皇后.........

此外, 為了保護爾淳母子二人, 孔武接受皇上的復職, 並重遇如妃, 昔日的愛火又再燃起; 然而此時安茜又突然醒來, 面對三女的愛
孔武又如何抉擇呢?

另一方面, 孫白颺(林保怡)其實未死(!!!!), 當日在火海中, 兩日俱以為必死無疑, 怎料如妃及時趕到命人救火, 和小靈子的
一場戲只是做比外間看証明兩人是被燒死, 實際上被燒死的是兩個閹人(動亂時皇后派去既手下;只是玉瑩(黎姿)卻因吸入太多濃煙而香消玉
殞!! 白颺為了報仇, 於是改名換性稍作易容, 並勤練武功; 5年後, 在如妃的幫助下成功在宮中當侍衛一職, 改名國良(林保怡分
飾), 待機進行報復; 怎料白颺卻遇上與玉瑩長得一模一樣的新任答應秀女月瑩(黎姿分飾), 月瑩實乃皇后新招攬己用的答應, 表面良
善卻心狠手辣, 亦有著迷一般的過去...........月瑩奉皇后之命接近國良, 調查其身份來歷, 與如妃有何目的底蘊, 並欲乘
機陷害如妃; 國良面對這迷一樣的女人, 又會如何順利進行報復計劃殺死皇后呢? 爾淳看見似曾相識的國良又會如何呢? 月瑩與玉瑩又是
否隱藏什麼不可告人的關係呢? 最後皇后又會有何下場呢? 各人的又會情歸何處呢?

rainful  好想睇!  發表於 11-8-11 01:51
meinatmn  幾時開拍呀?WAKAKAKA  發表於 11-8-11 01:24
cy101  GD!!!  發表於 11-8-10 21:54

別墅

畀面勳章

好好看嫁!

別墅

畀面勳章

回覆 Anpanmama 的帖子

真係好野WOO!!你去TVB應徵啦嗎!

禁止訪問

引用:Quote:Toyi.C+發表於+11-8-10+16:18+係丫+

侯爵府

牛年勳章 2021勳章 夏天玩到顛

我會錄起依套野黎陪我餵夜奶

大宅

唔捨得睇

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章

我就係因為晚晚睇所以唔夠訓

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁快,,我只睇左幾集

男爵府

畀面勳章

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如妃一出真係殺哂!

珍珠宮

2021勳章

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

睇完啦~~~~~~

水晶宮

喊到鼻塞,要等多陣先瞓得
Bye

禁止訪問