在職全職

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

睛靈勳章

我都係77呀, 大女7歲, 細佬26個月. 大家好
del

大宅

睛靈勳章

del

大宅

睛靈勳章

del

大宅

睛靈勳章

del

大宅

回覆 locust 的帖子

男爵府

畀面勳章

我都係77年,個女13個月大

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:有無77年既媽媽呀?

我77年,有女14歲+仔7歲。

Mandy0203    發表於 11-11-8 10:56
蓁媽    發表於 11-10-7 14:36

子爵府

大家好!!!
我都係77年架, 大仔5歲半,細女尋日啱啱歲半

水晶宮

回覆 chichifu2010 的帖子

我係懶蛇~~~~我大仔8歲細囡6歲了~~~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

民房

我都係77ga,女女而家兩歲8個月讀緊n班,本以為女女返左學之後便可以搵partime做下 點知佢一返學就病,足足個幾月都未好,而家仲諗緊幫唔幫佢退學..唉...而家日日係屋企都唔知同佢做咩好...佢而家d脾氣勁差(可能關食藥事)成日喊又勁"痴"身,要做果樣野一定會喊到有(好野蠻),老實講我真係唔知應該點教佢,好想佢返學比人教...但身體又唔好...都唔知點好...

yycathy  返學初期好多時都會病,等佢好番返學可能會好d。  發表於 11-10-13 16:19

民房

回覆 karmanlukarman 的帖子

希望係啦...tks !

複式洋房

我都係77呀!囡囡下個月4歲喇!

大宅

回覆:chichifu2010 的帖子

我都77,亞囡2歲1個月

別墅

我都係77既ftm, 我個大囝剛四歲﹐二囝剛二歲﹐三囡即張在今年12月尾出世﹐要照顧兩個真係有點吃力吧!還要再多一個﹐都是開心事﹐大家努力吧!

複式洋房

回覆 cafornia 的帖子

you are super women ar.

大宅

回覆:jo咩 的帖子

我都同你一樣,囡囡5個半月,你係第一胎嗎?

別墅

回覆 chichifu2010 的帖子

其實都不是甚麼super woman. 要生第三個都不是自己控制的﹐因為我和先生一直都只是想生兩個就收工﹐點知世事難料﹐在我人生中竟然會再有第三個的出現﹐原全失了預算﹐但各人都開心﹐因為是囡囡﹐畢竟家裏全男班﹐家裏增添一個小女孩﹐對一個很特別和開心的事情吧!

別墅

回覆 karmanlukarman 的帖子

你囡囡是生甚麼病呢?是一般的感冒還是其他呢?因為我個囝囝初期返k1都是經常病(好正常的﹐每個小孩都會如此吧!要時間適應)﹐初期是感冒﹐後來就一直氣管敏感﹐經常流鼻水和咳﹐如果那些病只是敏感所至﹐不會傳給他人(當然是醫生正實吧!)﹐其實只要帶口罩返學是沒有問題的﹐總好過她留在家裏﹐你又不懂如何照顧她﹐結果兩人也辛苦吧!

是的﹐小朋友唔適服一定會好麻煩﹐心情一定好差﹐就好像大人一樣﹐但若果她真的經常因此而亂發卑氣﹐這樣都要給她管教的﹐因若你現在因她生病感覺她很可憐而不加以教導的話﹐她就會知道原來生病的時候是可以亂發卑氣的﹐其實你可以嘗試一下﹐若果她發卑氣﹐你就可以告訴她我知道生病而令到你好唔舒服﹐媽媽是理解的﹐媽媽看到你現在這樣同樣很痛苦(你要抱着她說﹐等佢feel到你的愛護)﹐這樣任何一個小朋友都會立刻停止發卑氣的﹐然後你再心平氣和教佢﹐希望這個可以幫到你吧!

77年的媽媽﹐一起加油!!

別墅

Hi, 我都係77,有個女2歲. Full time Mom live near Tin Hau

大宅

回覆 cafornia 的帖子

你點解咁有勇氣生第三個?我有两個囡囡, 都不敢生第三個, 因為$同精力, 太吃力了,因為只得我老公一人工作,明天我要同第三個BYEBYE 了,
http://albums.vitapixel.com.hk/200706/vangie/portrait.htm

首頁
23456...9

尾頁

跳至