興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

emily22 發表於 11-11-14 15:36
s2...你買左試下先.再話我地知道.

呢部我用緊啦, 機身又輕又薄 mon畫面質素又靚, 影相800萬像, 睇片唔"窒",
確係唔錯唔錯, 值得推介

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cc0524 發表於 11-11-14 16:12
emily,

我都有戒架, 明知係高膽固醇既食物都無食, 一星期六日既早餐有三日食粟米片..... ...

粟米片易致肥

電視廣告中經常聽到某某牌子的早餐粟米片如何如何健康,有助孩子快高長大,提升學習能力云云,但英國第四頻道電視台進行的調查發現,市面上很多早餐粟米片及麥片食品所含糖份,原來比一個冬甩還要多,容易導致孩子癡肥。
調查結果顯示,至少七種暢銷品牌的早餐粟米片食品,都有過高含糖量的問題,其中家樂氏( Kellogg's)出品的香甜玉米脆片( Frosties),每 30克中就含有 11.1克糖份,相當於三茶匙的糖,比吃一個冬甩攝取 8.6克糖份,更不健康。
調查指,早餐粟米片食品不單高糖,含鹽量也高得驚人,例如家樂氏玉米片( Corn Flakes),每 30克所含鹽份,竟比一包 Walker's薯片更多。
英國《每日郵報》

粟米片之前睇外國tv講係垃圾食物之一...我都唔知真定假
不過我都聽過麥片既糖同鹽份都好高...係無膽固醇..所以強調呢樣 XDD
要食最好揀全麥~ 一定唔可以買有糖果D~ 格格係我首選~ 不過成30蚊盒~ 好肉痛~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

靚豬豬 發表於 11-11-14 16:38
呢部我用緊啦, 機身又輕又薄 mon畫面質素又靚, 影相800萬像, 睇片唔"窒",
確係唔錯唔錯, 值得推介 ...

我個朋友而家想出機...諗緊4S 定 S2

我地個個都叫佢出S2...佢依然心大心細中

又話兩部機差唔多價錢...4S 名氣大D廠大D會唔會好D......

但佢連siri 係乜都唔識就想出 4S...我地真係暈左係度....XDDDD

你係咪自己買機上台 ??幾錢 ??

佢一陣又話豐X買..一陣又話聽講先X廣場平D....

呢D我又唔識..

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

tabo0890 發表於 11-11-14 16:54

佢係用家定炒家?用家就s2囉, 炒家就4s囉, 再唔係, 等下年出埋ip5先買囉

水晶宮

畀面勳章

tabo0890 發表於 11-11-14 16:54

我係自已買機上台, 因為我姐夫係1010台佢用優惠價買左再平讓比我,
佢收番我4400咋, 勁抵囉

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

咦...就黎 2000, 不如早少少開新 part , 費事比人咩啦....

sharonchoi  贊成  發表於 11-11-14 17:24

水晶宮

畀面勳章

多利是 發表於 11-11-14 17:11
佢係用家定炒家?用家就s2囉, 炒家就4s囉, 再唔係, 等下年出埋ip5先買囉
...

坦白講 ~ iphone 就真係保值d, 我同事部 iphone 4 用左10個月買番出去都仲值4仟蚊
補幾舊水trade in 左GS2

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

各位,

開左新 part 啦 :

http://www.baby-kingdom.com/foru ... =4401922&extra=

侯爵府

環保接龍勳章

tabo0890 發表於 11-11-14 14:02
條路散成咁....唔係短時間問題

應該係呢幾年比雨水沖成咁...政府又無去維修..所以先越黎越爛....

講起sir落山我都試過, 因個段萿山路好直. 怕怕

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

cc0524 發表於 11-11-14 16:12
emily,

我都有戒架, 明知係高膽固醇既食物都無食, 一星期六日既早餐有三日食粟米片..... ...

咁你都乖乖.有介口仔

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

靚豬豬 發表於 11-11-14 16:38
確係唔錯唔錯, 值得推介 ...

但好似要成5千蚊.

首頁

尾頁

跳至