論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

唔該俾d意見!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: 唔該俾d意見!

Choby ,

如果我係你, 我會搏一次.
我會換,我好驚佢wet wet 下, 染左d咩病或者有左返黎 .
既然你咁鬼擔心!agent話first month 可以包換1次工人搏一次囉

複式洋房

個印印是否在HK請? 點解僱主唔續佢,是否與此有關?只怕如果佢有好多男女感情牽掛,擔心佢影响工作、又或者日間有閒人到訪 (新聞都有講過)?

男爵府

好媽媽勳章

今日我搭mtr 時, 見到好多古靈精怪 既工人, 真係乜類型都有, 再望下我自己個工人, 突然間覺得佢已經好好嘞, 所以外表真係好重要, 而且妳仲話佢好 open, 咁就真係好危險呀, 容乜易攪大個肚架 , 我係妳就真係唔放心佢o係自己屋企對住個小朋友嘞!!! 不過妳個工人都好係佢仲肯聽妳講 cut her nail, 呢點佢都好乖, 妳真係要好好諗清楚嘞!!!

別墅

Choby,
我都會唔要佢.雖然佢做野ok,但佢咁鍾意玩,咁多男女朋友,如有一日佢心情唔好,咁我驚會影響到佢工作能力.

公爵府

我都會唔留佢, 因為佢的外表太唔安全, 容乜易佢wet 都無晒人性點算.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

點解唔請些已婚有小朋友架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

I suggest you change your maid. My maid is also very young. My agent said she is not mature enough. "laying" is most important for her than earning money. Oh! No matter how many times I told her about her mistakes, no reaction from her. I always asking her whether she still wants to work for our family. She always says YES, but her working attitude is the same. We are thinking of employing a more mature Philippino maid as I am a full time mum now I only need my maid to perform the housework and I will take care my baby boy.

珍珠宮

換了她,廿開放,又貪玩,又貪靚,唔定性,幾好都冇用.

大宅

好媽媽勳章

各位靚mami,真係多謝你地ge advice!!!其實我本來擇左個32歲ge印印,but 我99唔鐘意,話呢個young d 同埋識講潮州話( only a little), 我稔住佢成日同個印印一齊,咪就下佢!最重要係我怕請左個maid返來,有乜唔好,我99又黎話我!我都知自己唔

男爵府

我想請問下果d一個月包換既,我地要唔要俾機票同補一個月人工架??

珍珠宮

joeyma 寫道:
我想請問下果d一個月包換既,我地要唔要俾機票同補一個月人工架??
要架, agent只係包agent fee咋.

首頁

尾頁

跳至