懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

叫白車可不可以去指定醫院

hihi 各位親子王國的朋友你好...

我有個問題想問,我自己住將軍澳,平時產檢是在 QE,預產期是九月尾,如果叫白車可不可以到指定的醫院[即QE]呢 ???

THX !!!

大宅

Re: 叫白車可不可以去指定醫院

好似要收錢架.

大宅

可以, 你要對白車負責人說你要的去的醫院,
然後簽署一份文件就可以.

別墅

有姑娘同我講,生仔唔可以叫白車(因唔係urgent case),應該自己坐taxi.. 除非你有唔舒服.

複式洋房

好似唔去私家醫院!!??

大宅

我有個問題想問,我自己住將軍澳,平時產檢是在 QE,預產期是九月尾,如果叫白車可不可以到指定的醫院[即QE]呢 ???

可以,你show你產檢張card就ok
不過其實應該call st john o個d白車,因為真係唔urgent

複式洋房

我想問吓如果想call st. John,應該打幾號電話呀??
咁如果穿洋水,唔後唔好郁結咩,
咁可唔可以call白車呀,
call白車又要打幾多號電話???

洋房

穿羊水好普通, 我穿水先call自己醫生仲可以沖花酒涼, 食埋野先搭的士.

call 999 叫白車我自己覺得真係好浪費政府資源.
第一胎無番3, 5 個鍾都唔生得. 何必阻礙一d 真係有需要救命既白車呢..

大宅

我覺得其實撘的士係最快
唔駛等
一上車就好快到醫院
有時白車都要等好耐
bare in mind we are always on your sides

公爵府

ckwan,

物唔係穿水就要即刻去醫院咩,仲可以沖埋涼
人地話見紅就可以沖埋涼啫,物穿水都得架

男爵府

穿水要即刻去醫院,絕對不可以沖涼,因為會容易令bb細菌感染 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

首頁

尾頁

跳至