在職全職

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆:waibobo 的帖子

我公司都係呀,最慘o個個係我地阿姐添呀,我地有2格廁所,1個有窗1個無窗,無分男女,本來我去開有窗個格,但係d男同事痾到周圍到係咁我改去無窗個格啦,點知重慘 ,因為我阿姐都係去呢格,用厠紙用到吊住1、2張比下家,博下家用既時候換埋新既都唔係最衰,最衰係女人之家痾大痾到"痴"住哂又沖唔乾淨每次我都要幫佢善後埋自己先去得,又唔知點開口同佢講喎

~~MAG~~

大宅

回覆 pkmama 的帖子

呀姐真係好難開口...但係都唔使幫佢擦埋掛
女仔人家都咁冇手尾, 如果去人地屋企作客都係咁就真係好失禮!!!

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆:pkmama 的帖子

以其人之道還示其人之身,將有窗果格整一個血案現場邪吓班男人,等佢地馮賭必輸咁你咪又可以用番有窗果格囉!

大宅

好媽媽勳章

有便積都唔算核突, 我公司試過有女同事食排油丸, 日日lunch後都要去排油搞到個廁所勁污糟 (油積+大量廁紙+便積), 最弊係油積好難沖走, 次次都要叫清潔阿姐黎做清潔, 日日都係咁搞到清潔阿姐做到媽媽聲! 終於, 我本著"大無謂"精神忍臭兼忍嘔, 影左幾張油積相俾人事部, 然後叫人事部阿姐出email俾所有女同事叫佢地要注重個人清潔, 要有公德心, 可能當事人覺得羞啦, 之後就見唔到油積lu.

首頁

尾頁

跳至