自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

元 朗 - 毒 豬 油 整 麵 包

[size=medium]元 朗   毒 豬 油 整 麵 包
早 上 一 個 新 鮮 出 爐 的 麵 包 , 是 香 港 大 部 分 學 生 和 上 班 族 的 必 然 選 擇 , 然 而 這 簡 簡 單 單 一 個 麵 包 , 內 裡 卻 含 有 人 不 能 食 用 的 工 業 豬 油 。
工 業 豬 油 的 生 產 地 , 竟 是 元 朗 山 邊 一 處 爛 鐵 皮 工 廠 , 現 場 環 境 極 之 惡 劣 , 不 單 蒼 蠅 亂 飛 , 生 產 出 來 的 豬 油 , 亦 未 經 加 工 , 夾 雜 大 量 有 害 的 化 學 物 質 和 重 金 屬 。
毒 豬 油 運 往 新 界 北 大 部 分 麵 包 鋪 , 再 溝 入 麵 粉 製 成 麵 包 , 然 後 再 售 予 顧 客 。
大 陸 自 九 九 年 後 , 發 生 多 宗 工 業 豬 油 中 毒 事 件 , 至 少 千 多 人 中 毒 , 三 人 死 亡 ,....

[size=large]豬肉>魚>麵 包>下次係咩野呢

子爵府

Re: 毒 豬 油 整 麵 包

唔係化

大宅

真係好過份..

伯爵府

嘜d人咁衰架

男爵府

又係$作怪, d毒豬油平得o個少少, 人命關天呀 :evil:

雖然聖x娜 & 美x d包包唔好食, 都係幫襯佢地安全d :-|

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

winwin323 寫道:
雖然聖x娜 & 美x d包包唔好食, 都係幫襯佢地安全d :-|

聖x娜係大陸生產,每天運到港的。

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 元 朗 - 毒 豬 油 整 麵 包

男爵府

晴B媽 寫道:
[quote]
winwin323 寫道:

聖x娜係大陸生產,每天運到港的。[/quote]
我諗聖x娜唔會(敢)用毒 豬 油卦

子爵府

大宅

咁無良嫁, 我仲以為係大陸先有人會咁做添
[img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/nature-007.gif[/img] [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/line-11.gif[/img]L

子爵府

I never think that 聖x娜 麵 包 is good.

Perhaps we have to stick to 美x :-|

大宅

最好幫襯有信譽麵包舖.

別墅

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=xx-large]無話可說
路遙知馬力,日久見人心!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

而家連香港人都咁做. 唉!....

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

死啦! 我好多時都去千色對面寶x買麵包食,唔知呢問會唔會有份呢

洋房

咁離譜都有

大宅

唔係呀!咁我唔買包食啦!
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

侯爵府

好媽媽勳章

離晒譜
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

男爵府

今期壹週刊都有講類似既嘢,但好似話大埔某麵包店用工業用的油來整麵包,勁恐怖,所以啲包可以賣到好平

首頁

尾頁

跳至