婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:有冇父母希望自己生個女生"仔"呀

我媽想我地生女,仲同我講無論如何都要生個女!呢d野邊有話得埋架!

大宅

我奶奶其實鐘意女!我下個月就生"仔",佢已經開口話一個仔就夠喇!叫我姑仔生女.

大宅

我媽都係,我同C6恨女恨到發燒,做完結構有D失望,打俾阿媽同佢講係仔,阿媽明顯係鬆左一口氣,同我話咁咪好囉,之後我有問佢,佢話費事俾男家有借口話我,99就一早話由我地中意,仔女都好,今時今日邊仲有人D思想咁古老淨係中意仔架,我知佢影射緊我媽,因為C6同佢講過外母想我地生返個仔,到照完同佢講,佢即刻同個仔講恭喜晒啦,係仔就好囉,根本就口不對心佢之前話仔女一樣係假既

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

覺得同男家有個交代,個女地位高d,傳統思想等,我估都係錫你先會咁

我有幾個亞姨,有一個幾錫我,有一個係憎人富貴厭人貧嘅人。
錫我個亞姨知我生個仔,佢話鬆一口氣。另一個就唔係幾高興

好明顯啦!

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

我父母絕對仔女都無所謂,不過女最好好在真係女! 無論我父母老公都開心到不得了, 只有6299 最晤開心!

t8480552  我弟婦生女,我爸媽都開心到係度傻笑,日日一大早爬起身望住個孫  發表於 11-8-26 12:00

珍珠宮

回覆 t8480552 的帖子

你亞媽真系好,你亞媽好錫你,好識為你唸,就好似我有個friend唔鍾意佢個仔間學校既老師,但到學校壽款果陣都捐多d錢比學校,點解呢?就因為佢想個仔向學校有d好日子過啦,唔想d老師比說話佢聽呀.

珍珠宮

回覆 我愛Corina 的帖子

agree,個新抱可以有d power.講野大聲d

大宅

我父母同老公都想我生女話女會貼心d99本身話冇所謂,但照完知係女之後就話"你唔俾生出黎係仔?!"

baby7  SAME AS my 99, 唔到出世個刻都唔相信係b女~~~搞笑!  發表於 11-8-26 13:52

男爵府

我未懷孕我媽已經同我講:最好第一個生仔, 之後有經濟能力就生多1個-果個係囡, 我都知佢為我好, 我C6係九代單傳。

水晶宮

以前我覺得生仔生女無所謂...但係...當我結左婚...發現係男家生仔係會有地位d...所以偏向想生仔...
亞媽想個女生仔..係想個女係男家好過d...

yi_arashi  agree  發表於 11-10-21 15:00

珍珠宮

d99講大話假,同新抱話仔女冇所謂,但同d新戚講又話鍾意仔,咁你信唔信d 6299講既野.鍾意仔未直接講羅

珍珠宮

回覆 diong 的帖子

agree

首頁

尾頁

跳至