自由講場

跳至

首頁
45678...33

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 大家認為哪套韓劇最好睇?(續貼)

截止目前為止,排名如下︰
1.對不起我愛你
2.峇里島的故事
3.白雪公主
4.射星
5.餅乾老師星星糖
6.最後之舞請跟我一起
7我的名字叫金三順
8浪漫滿屋
9.豪杰春香
10.新娘十八歲
11.新進社員
12.悲傷戀歌
13.美妙人生
14.綠嗇薇

另外看了巴黎戀人、愛在哈佛、only you、去海邊吧、OH!必勝奉順英,都是一般。
~~ 開心番埋o黎 ~~ 我係小熊維妮 ~~ ********************************* ^.^ 維妮 ^.^

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

小詹,
咁平係邊樹買o架?我係灣仔見到都要過百喎!不如你pm比我呀!因為我同事比我果d要係電腦睇,睇到我唔多舒服呀!

男爵府

好媽媽勳章

廉媽,

pm左你啦,check check

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

小詹,

謝謝你呀!o岩我呀!我每星期六都要去果邊o架!等今個星期六走去look先,你介紹有無折o架? 嘻...嘻.. 另外,有咩好劇介紹呀!(除o左三順)

男爵府

好媽媽勳章

廉媽,

老闆都唔識我 :-( :-( ,不過一定有得平架,一set有時會平3-5元架

男爵府

好媽媽勳章

廉媽,
維妮1-12推介都唔錯喎
我9同10冇睇
4同12買左未睇
維妮 寫道:
1.對不起我愛你
2.峇里島的故事
3.白雪公主
4.射星
5.餅乾老師星星糖
6.最後之舞請跟我一起
7我的名字叫金三順
8浪漫滿屋
9.新進社會
10.悲傷戀歌
11.美妙人生
12.綠嗇薇

另外看了巴黎戀人、愛在哈佛、only you、去海邊吧、OH!必勝奉順英,都是一般。

別墅

小詹 寫道:
茶姑娘

你個簽名相好得意呀,係唔係自己整架?黑白個套係咩劇呀?

小詹,
哈哈,謝謝!係啊,自己整嘅,唸住要襯返個topic吖嘛。
黑白個套就係"布拉格"咯∼∼∼

講時講,揾開相片做簽名相先發覺"秋日"度好多都係妍旭同男主角(一時唔記得叫乜名tim )嘅合照,睇怕今次妍旭真係女主角 :-( :-(

廉媽,
我都有追"大奧"啊。今晚睇將軍大人死,睇到我差D喊。其實佢都唔錯吖 :-( :-( :-(

別墅

維妮 寫道:
1.對不起我愛你
2.峇里島的故事
3.白雪公主
4.射星
5.餅乾老師星星糖
6.最後之舞請跟我一起
7我的名字叫金三順
8浪漫滿屋
9.新進社會
10.悲傷戀歌
11.美妙人生
12.綠嗇薇

勁啊!排咗12位!!如果叫我數,都數唔返幾部。基本上我係一邊睇一邊失憶。咁樣唯一嘅好處就係可以成日重睇都有睇新戲嘅感覺

男爵府

好媽媽勳章

茶姑娘,

你好叻 ,有我喜歡既三順同誠俊哥
好似係"新進社員"的吳志浩,幾令仔,個樣同tvb曹永廉有d似.
論演戲經驗同知名度,桂恩一定係女1.

別墅

小詹,

唔好咁啦,再讚落去我會"壞"架

我都鍾意三順,做個陣張相係放第一架 本身仲揾咗好多靚相,但限于上傳大小,凈係揀D"精華"

另,雖然我都希望係桂恩,但睇開頭個兩集都覺得妍旭戲份重D。而且仲係佢識男仔先(呢嗰純粹係劇集邏輯)。咁查實家陣桂恩醒返未??

大宅

茶姑娘 寫道:
開始睇"新進社員",幾搞笑,希望唔好係悲劇啦

"新進社員"OK o架, happy ending. 好鬼鍾意eric

男爵府

好媽媽勳章

茶姑娘,

"秋日"宜家做到第6集,今晚會做第7集,好似話第7集會醒返,講開又講,其實個男主角都衰,個老婆昏迷左,就去攪婚外情,而且仲係自己老婆個好姊妹...真係唔要得. :evil: :evil:

大宅

好媽媽勳章

1.對不起我愛你
2.峇里島的故事
3.白雪公主
4.射星
5.餅乾老師星星糖
6.最後之舞請跟我一起
7我的名字叫金三順
8浪漫滿屋
9.豪杰春香
10.新娘十八歲
11.新進社員
12.悲傷戀歌
13.美妙人生
14.綠嗇薇

另外看了巴黎戀人、愛在哈佛、only you、去海邊吧、OH!必勝奉順英、玻璃花,都是一般

呢個網有好多韓劇D歌,得閒聽下同回味下

韓劇主題或插曲
~~ 開心番埋o黎 ~~ 我係小熊維妮 ~~ ********************************* ^.^ 維妮 ^.^

男爵府

小詹,
多謝你呀!

維妮,
多謝你呀!好正喎!另外張相仲正,係對不起我愛你的女主角(懵炳)宋恩彩呀!

茶姑娘,
大奧今集個將軍都唔靚仔的,第一章(即係春日局個套)果個仲靚仔呀!好少見日本武士有咁型喎!我諗連木村拓哉做可能未必有咁型喎!(本人感覺木村迷唔好介意)

另外,好怪喎!你有無留意到每逢邊個女仔入親大奧都係好唔願意,仲要話想死(因為有意中人),但係無幾"來"就話那些女仔就好願意咁留底喎!但係意中人呢?佢o地唔係好愛佢o地個位意中人咩?咁快就換畫啦!真係怪啦!

別墅

廉媽 寫道:
大奧今集個將軍都唔靚仔的。
另外,好怪喎!你有無留意到每逢邊個女仔入親大奧都係好唔願意,仲要話想死(因為有意中人),但係無幾"來"就話那些女仔就好願意咁留底喎!但係意中人呢?佢o地唔係好愛佢o地個位意中人咩?咁快就換畫啦!真係怪啦!

簡直就係醜樣啦,佢另轉身個下,我簡直 不過好在佢本身心底唔錯,arm arm開始接受呢個新將軍點知又死咗。唉∼至于D女仔,除咗賣魚妹阿夏,都無幾個係願意入去嘅。我個人覺得佢哋之所以要留低都係因為當時社會嘅環境,文化傳統影響。將軍老婆身份就好似皇帝老婆咁,一嫁入去就會有自己嘅身份地位,好難話擺脫就擺脫。而且兩位將軍都係真心關心過佢哋,感激之情都會有架啦。留低,係責任心問題。 唉,講大輪都唔知自己講乜

小詹,
其實我覺得會唔會係男仔同桂恩相識結婚時間太短,感情未深,而且男人係失落嘅時候就容易受人影響,妍旭成日咁有感情咁望住自己,壓抑又大,終于就搞出事。唉,最慘就係桂恩,如果佢真係睇到晒都唔知以乜立場出現。
但我本人真係好唔鍾意妍旭咯,以前已經成日挪桂恩D嘢用(連under都唔放過),又學佢嘅飲食習慣。感覺好似阿妹跟家姐學講嘢,跟到足。

大宅

最近既 布拉格戀人唔錯呀~~ 不得六集 有排追!

大宅

大家有無睇"河內新娘"呀???

拍得好靚, 男女主角都唔錯, 可惜得兩集, 係近期最值得推介

大宅

唔好意思我路過的,想問吓你地買啲韓劇係唔係好平嫁?可唔可以話我聽係邊道買嫁,唔該晒!

大宅

chiuchiu63 寫道:

唔好意思我路過的,想問吓你地買啲韓劇係唔係好平嫁?可唔可以話我聽係邊道買嫁,唔該晒!

妳可以去北角睇睇, 有好多平嘢, 大約五六十蚊一套, 平出面好多架

大宅

我始終覺得「美麗的日子」是最好睇的,這套劇中的李秉憲實在太令人着迷了。

首頁
45678...33

尾頁

跳至