跳至

首頁

尾頁

民房

分享愛 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

有無人用緊美素佳兒奶粉

可否分享下~

男爵府

DEL

複式洋房

之前食開 A+ 1號, 覺得好甜,阿仔食完奶條利仲係白色, 而且唔係日日便便, 試吓轉美素加兒, 無咗以上問題,而且平D,D奶唔會一舊舊唔溶,我覺得幾好呀 !

大宅

畀面勳章

不過你地覺唔覺friso比較多泡?

comel  我都覺  發表於 11-9-1 16:00

民房

分享愛 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆 kangaroomama 的帖子

我用緊吾太覺

不過仔仔二日先有一次便便 吾知正吾正常

大宅

畀面勳章

回覆 bab189295 的帖子

食緊糊仔未?
會唔會試下從糊仔入手?
試下食木瓜/蕃薯/啤梨依d
我bb每日兩次

民房

回覆 kangaroomama 的帖子

我仔飯 菜同chicken肉 蕃茄都吃架
米糊有吃一age個隻 佢都吾知幾鐘意吃~但少左飲奶

大宅

畀面勳章

回覆 bab189295 的帖子

咁又會唔會因為食奶食少左,水份吸收少左,所以便秘?
其實你bb d便便硬唔硬呀?
如果硬就要比佢飲返多d水

食完糊仔都要比bb飲返d水,唔係好易便秘

民房

便便吾硬
奶佢飲少左

怕佢係厭奶期~

大宅

放心,BB係開始食固體食物後,係會飲少好多奶架啦~只要俾佢宜家飲既分量開奶俾佢,加埋固體食物就無問題,如果唔係連續超過5日都無便便,就唔駛擔心,,我BB一直都飲美素,試過有段時期都係隔日先有一日兩次便便架~~之後俾返多D水佢飲,就每日都有兩三次便便...

洋房

回覆:Love111111 的帖子

我BB都係食緊美素到現在7個多月,都係有二至三次便便,但係佢D便便仲係糊狀,未有條狀呀!吾知有冇問題?問過美素,佢話應該無問題,可能我BB個消化系統比較勁喎!所以現在考慮緊轉奶粉!

首頁

尾頁

跳至