跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無住YOHO Town 既媽咪呀~~??

我果陣都好似係咁(個肚又係好大),不過我就覺得如果醫生冇話有咩問題都唔使咁擔心.我果陣都係靠估架咋(我講我個 b 幾多周大), 因為果陣我小產過之後,好快又有番,咁果陣 d M 亂晒,所以都係睇超聲波估番個周數.

我就未睇過陸加寧 , 但係我睇開果個真係好好,不過係男醫生, 好多人都睇佢.佢叫做馮澍明,o向大馬路的.診金唔貴.幾好,

thank you!  下個月會試下睇佢,你有佢電話嗎?
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

男爵府

fionafiona 寫道:

thank you!  下個月會試下睇佢,你有佢電話嗎?

fionafiona ,

有. 2478-3966

城康綜合醫療中心

元朗青山公路65號豪景商業大廈地下.

星期一至五: 0900 - 2100
星期六 : 0900-1300/1800-2100
星期日:預約

男爵府

你地好忙呀 ??? 你地去晒邊呀 ????

別墅

Hi ~各位你地好呀 ! 我真係有一段時間好 busy . 早一排因搬左新屋 , 訂左 d 傢俱終於都到晒啦 ~ 所以我要忙於執屋 , 但今日仔仔無端端發高燒 (104度) 呀 ! 又嘔 , 燒到腳關節又痛, 又吾肯食野(全日) , 真擔心又好煩 , 而家佢剛 sleep 左, 我先至可以 online 呀 ! 不過我今晚應該都無得 sleep la , 因為醫生話發高燒會有可能抽筋 , 要睇緊 d 呀 ! 唉 ~ 我怕遲 d 到我 sick 呀 ! 仔仔係第一次咁嚴重呀 ! 你地 d 仔仔女女有無試過咁既情況呀 ! :-(

我仔仔同我好有緣架 ~ 點解 ??? 係因為我同佢都係同月同日生日:party:呀 ! 不是特登開刀 , 而係真的順產呀 ! 我買六合彩都未種過 , 竟然生仔就可以一齊慶祝生日呀 ! 哈哈 ~~~ :-D :-)

別墅

rogavi818 寫道:
你地好忙呀 ??? 你地去晒邊呀 ????

係呀, 我黎掛都少左上黎, 唔知點解日日都好忙咁, 好累...
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

大宅

Eugene 寫道:
Hi ~各位你地好呀 ! 我真係有一段時間好 busy . 早一排因搬左新屋 , 訂左 d 傢俱終於都到晒啦 ~ 所以我要忙於執屋 , 但今日仔仔無端端發高燒 (104度) 呀 ! 又嘔 , 燒到腳關節又痛, 又吾肯食野(全日) , 真擔心又好煩 , 而家佢剛 sleep 左, 我先至可以 online 呀 ! 不過我今晚應該都無得 sleep la , 因為醫生話發高燒會有可能抽筋 , 要睇緊 d 呀 ! 唉 ~ 我怕遲 d 到我 sick 呀 ! 仔仔係第一次咁嚴重呀 ! 你地 d 仔仔女女有無試過咁既情況呀 ! :-(

Eugene 依家仔仔好返未呀?你自己都保重呀!
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

別墅

fionafiona

好多謝你既關心呀 ! 我仔仔已好番好多啦 ~ 今日都算食番好多野啦 ~ 不過佢可能食左 d 藥既關係 , 成日都想 sleep . 無晒精神 . 希望個天氣吾好再時冷時熱就好啦 ~ 喂喂 ~~ 你係大肚婆, 你更加要小心身體呀 ! 吾好冷親呀 ! 返工時記住帶多件外套呀 ! 呀 ~ 你而家陀左幾多個月呀 ! 陀得辛苦嗎 ? 是否第一胎 ?

fionafiona 寫道:
Eugene 依家仔仔好返未呀?你自己都保重呀!
:
我仔仔同我好有緣架 ~ 點解 ??? 係因為我同佢都係同月同日生日:party:呀 ! 不是特登開刀 , 而係真的順產呀 ! 我買六合彩都未種過 , 竟然生仔就可以一齊慶祝生日呀 ! 哈哈 ~~~ :-D :-)

大宅

bb好返就好啦 ,仔女有咩事媽媽一定會好擔心! 做左媽媽之後我好明白!!!
我係第一胎呀! 囝囝預產期2月10, 依家26週又4日啦!好期待~~
開頭陀bb時成日暈, 個人好攰,成日面青青, 依家好左好多了, 朋友都話我面色好左好多!!
其實呢排d感冒甘勁我都擔心,不過又唔敢打流感針, 驚會對bb有影響! 可能聽日開始搭車時戴返口罩lor, 因為搭車時一聽到有人咳都好驚! 同埋休息多d, 食多d生果令自己身體好d~

Eugene 寫道:
fionafiona

好多謝你既關心呀 ! 我仔仔已好番好多啦 ~ 今日都算食番好多野啦 ~ 不過佢可能食左 d 藥既關係 , 成日都想 sleep . 無晒精神 . 希望個天氣吾好再時冷時熱就好啦 ~ 喂喂 ~~ 你係大肚婆, 你更加要小心身體呀 ! 吾好冷親呀 ! 返工時記住帶多件外套呀 ! 呀 ~ 你而家陀左幾多個月呀 ! 陀得辛苦嗎 ? 是否第一胎 ?

別墅

fionafiona: 記住要保重身體.......唔好冷親呀...... 記住食多d有營養既野, 增強抵抗力呀!

別墅

fionafiona,
仔仔好返啦 ~ 不過我因仔仔高燒時訓得吾好, 所以而家開始我又有小小作病呀 ! 慘慘 :-( 你而家已陀到 26週有多 , 你就要準備隨時生既可能性呀 ! 因有 d 人會生 7 星仔女呀 ! 小心 d 呀 ! 你最好執定袋野, 隨時作動可以即走 , 到時吾駛太亂呀 ! ?-(

大宅

Eugene 寫道:
fionafiona,
仔仔好返啦 ~ 不過我因仔仔高燒時訓得吾好, 所以而家開始我又有小小作病呀 ! 慘慘 :-( 你而家已陀到 26週有多 , 你就要準備隨時生既可能性呀 ! 因有 d 人會生 7 星仔女呀 ! 小心 d 呀 ! 你最好執定袋野, 隨時作動可以即走 , 到時吾駛太亂呀 ! ?-(

thx, 不過我好多野都仲未買呀, 因為我諗住去護協執,但係仲等緊bb會証, 希望快d寄來啦!!
係bor, Eugene 係全職媽媽?

別墅

fionafiona,
O ~~ 希望你快 d 收到啦 ~ yes. 我係一個全職媽媽呀 ! 你是否做文職呀 !

大宅

Eugene 寫道:
fionafiona,
O ~~ 希望你快 d 收到啦 ~ yes. 我係一個全職媽媽呀 ! 你是否做文職呀 !

好羨慕你呀 我都好想自己湊返bb呀, 不過要供樓,如果得老公一個做野會好辛苦!!
我係做研究嫁, 之前要做實驗,不過因為大肚所以依家無做實驗啦~~ 我覺得阿head其實唔係好鍾意嫁,不過為左bb都唔理佢!! 依家有左搭地鐵太迫都唔敢上車, 行又行得慢左, 之前遲到佢仲好惡甘話我!! 攪到我好唔開心 ,返到屋企仲係老公面前喊, 嚇死佢呀:-( :-(
我阿head係一個未結婚的男人,可能佢仲後生, 但係唔通佢第時唔會娶老婆唔會生仔 佢完全無問我原因, 佢又知我有左bb!!
甘岩第日去檢查,我同醫生講呢排好唔舒服,甘佢比左3日假我!! 之後我咪比平時早半個鐘出門lor, 費時又比佢有機會發揮!!
所以我諗住生完之後轉工!

別墅

Hi fionafiona,

你吾好羡慕我呀 ! 我都想返工呀 ! 只因為我有左 bb 時 , 剛巧香港 d 公司 經濟吾好, 而我 boss 又要去移民, 於是另我無得做 , 我有左邊個請我呀 ! 所以我就決定生左 bb 再算, 但我生完之後 , 經濟仍然差, 再加上每個月都要帶 bb 去打針, 試問邊有公司咁好比我請咁多假呀 ! 再加上我住 yuen long 咁遠 , 無人可以幫到我湊 bb 呀 ! 再加上車費太貴啦 ~ 來回車費都等於請個工人來湊 , 吾駛我咁辛苦走來走去 , 但我不喜歡請工人, 如果請得好就好, 如果吾係就會好麻煩呀 ! 所以我決定湊住先 , 等佢返學時我才出來附近搵工呀 ! 如果真的搵吾到, 或者會幫人湊小朋友啦 ~ 因我吾想只得我老公搵錢 , 實在太辛苦啦 ~ 又要供樓, 又要交學費 , 仲有好多好多呀 !

你呀 head 係吾係無女人要, 所以有 d 問題呀 ?-(! 你吾好理佢啦 ~ 當佢透明囉 , 一陣你比佢激親仲煩呀 ! 又會影響個 bb , 咁佢就會開心架啦 ~ 嘩 ~ 其實你做研究呢行 , 真係對個 bb 會有 d 影響個喎 ~ 你都係吾好接觸咁多啦 ~ 你如果做得吾開心, 就不如吾好做啦 ~ 可以搵過第二份工囉 , 你吾開心第時都會另到個 bb 吾得意可愛架 ~

別墅

其他人去晒邊到呀 ! 是否出左去睇燈飾 & 準備 christmas gift & party 呀 ! 我明晚可能出去尖沙咀睇燈飾呀 ! 我已經有兩年無睇過啦 ~ 好開心呀 !

大宅

你地好呀, 我都係住YOHO架, arm arm先發現到呢個topic..我都係住5座架, 而家有左30週, 1月中就生得lu..我老公唔比我周圍去呀, (返工除外啦), 喺屋企好悶呀...

別墅

Hi elam,

你好呀 ! 我吾係住yoho 架 , 不過我係住係yoho 附近既大廈呀 (近公園籃球場), 你是否係第一胎呀 ! 恭喜你呀 !你老公吾比你周圍去係緊張你傘 . 不過你而家應該要出多 d 街行下呀 ! 咁樣你會易生 d , 你是否做文職呀 ! 如果係你就更加要行多 d 啦~~

別墅

Hello elam, welcome ar..........原來我地係住在同一座 唔知我地見過面未呢!!

你要保重身體呀, 呢排都好多人病呀, 我今日都覺得自己有小小唔舒服呀!!

大宅

Eugene and venusmomo,
你地好呀!
係呀, 我做文職架, 係做會計, 日日坐喺office計計計, 我都好想郁動多d, 因為咁樣對自己同bb都好麻..不過唔知係唔係個月越黎越大 (人人見到我到以為我就生), 行路冇氣呀, 就算坐係度講野都冇氣...
呢輪真係好多人病呀, 今日坐我隔離個同事先去睇完醫生, 睇黎我都係戴番個口罩好d...

別墅

elam, 你住幾樓架?

你有冇覺得個YOHO小巴好差呀? d路線簡直唔掂!! :evil:

首頁

尾頁

跳至