想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大宅

引用:我打咗電話俾豬爽媽,+因為實在太擔心佢嘞,+

原帖由 LittleMss 於 11-09-02 發表
我打咗電話俾豬爽媽, 因為實在太擔心佢嘞, 係佢老公接電話, 話佢已經無事, 應該可以出院, 擔心得我吖! 請大 ...
可以出院太好喇!一開始放假就作早產,豬媽而家好似係29w。風爽唔好搶閘,等到36w後先出世

our twins

大宅

回覆:IVF + 2012年準媽媽作戰大聯盟,大家一齊打打氣 PART III

報到
啱啱上完偉澤打另一支針,呢支針好似易打d...但拔針嗰時有少少血水

姑娘話可能唔小心拮中血管,叫我下次避開少少打喎

pandafamily2008  你是不是打肚皮呀, 坐响度打會好點, 可以摺埋D豬腩肉, 厚啲嘛  發表於 11-9-2 23:33

大宅

引用:我打咗電話俾豬爽媽,+因為實在太擔心佢嘞,+

原帖由 LittleMss 於 11-09-02 發表
我打咗電話俾豬爽媽, 因為實在太擔心佢嘞, 係佢老公接電話, 話佢已經無事, 應該可以出院, 擔心得我吖! 請大 ...
醒佢老公兩句

我仲以為作早產即係生得添

大宅

LittleMss 發表於 11-9-2 08:20

冇事就安樂晒, 我都會為豬爽媽禱告, 希望孖B生生性性足月才出世.

完來LITTLEMSS住果度停電, 咁咪冇熱水沖涼?

大宅

知道有好多JM 今月抽旦/放胎, 你地比心機呀...最緊要係好好調理好自己身體, 千萬唔好病呀. 打針時間話咁快就過, 加油!

侯爵府

啱啱醫生巡房,問我想唔想今日走,我好開心答想呀,我估一陣有人黎同我搞手續喇掛

多謝littlemss,我老公有打比我呀,但冇話你醒左佢喎

尋日12點幾個肚越來越痛,上左michelle度等緊,一邊又等老公過黎啦,因為搞錯左booking咁搞左一輪都見唔到michelle喎,老公知我痛話不婽如上qm先,本來我仲話食埋野先算,點知一企起身仲痛多左,唔想行,咪即上醫院囉。上到病房駁機先知原來係宮縮,初初三分鐘一次,之後少返,6點左右再駁,再輕微左,宜家過左一晚,冇晒事喇。真係好驚,係痛得好快好突然,同埋又冇痛下唔痛下,都唔似人地講既陣痛,仲有個肚又唔實,但醫院驚我係真陣痛,所以留院囉

大宅

LittleMss 發表於 11-9-2 08:20

無事就好了,我都以為生得tim, 我都會為豬爽媽祈禱

大宅

引用:啱啱醫生巡房,問我想唔想今日走,我好開心

原帖由 songsongyeah 於 11-09-02 發表
啱啱醫生巡房,問我想唔想今日走,我好開心答想呀,我估一陣有人黎同我搞手續喇掛

多謝littlemss,我老公有 ...
佗孖b真係會易啲作早產,風爽知道你放假就玩嘢,曳呀!瞓多啲糟肥佢哋

our twins

大宅

引用:啱啱醫生巡房,問我想唔想今日走,我好開心

原帖由 songsongyeah 於 11-09-02 發表

幸好果陣你係michelle度,去QM都算近,同埋有老公陪,所以放假你都要多休息,吾好太頻撲

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

songsongyeah 發表於 11-9-2 09:04

係咪訓得著呀?醫院好自然訓到覺,因為太悶!
返去你唔到亂郁啦,休息多d啦

大宅

回覆:blythe_kiss 的帖子

毛豬,你而家仲有冇流血?你有冇問醫生係咪正常呀?你會吾會搵個私家婦科醫生睇下?正苦d野吾好全信呀,特別係pwh

侯爵府

毛豬,

訓得著但訓得唔好,係屋企訓唔會痺架喎,尋晚要係咁轉身,因為訓一陣就半邊身痺
宜家碌碌下囉

姑娘話12點左右走得,老公lunch上黎睇我,媽咪接我出院

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

blythe_kiss 發表於 11-9-2 09:54
毛豬,你而家仲有冇流血?你有冇問醫生係咪正常呀?你會吾會搵個私家婦科醫生睇下?正苦d野吾好全信呀,特 ...
仲有幾滴咁,聽日去驗血,星期二覆診,pwh之前講過hcg仲有,係會有血流,同埋我呢個係大手術,康復時間一定耐好多…我會睇左pwh點講先,我估星期二會照us,依家我有d抗拒照,睇佢地點講先

伯爵府

songsongyeah 發表於 11-9-2 09:58
毛豬,

訓得著但訓得唔好,係屋企訓唔會痺架喎,尋晚要係咁轉身,因為訓一陣就半邊身痺
係咁架啦!在家千日好呀!返去記得將d衫褲掉洗衣機洗,有菌呀
休息多d!

大宅

引用:Quote:blythe_kiss+發表於+11-9-2+09:54+毛

原帖由 mochapig 於 11-09-02 發表
仲有幾滴咁,聽日去驗血,星期二覆診,pwh之前講過hcg仲有,係會有血流,同埋我呢個係大手術,康復時間一定 ...
你咁大手術休息一個月吾夠架,我上次手術醫生都要我休息個半月,之後返工個人都好虛,所以你到時最好叫醫院extend 你放假休息。一般照us應該冇野,如果醫生用鴨咀照,你要懂say no ar

伯爵府

blythe_kiss 發表於 11-9-2 10:10
你咁大手術休息一個月吾夠架,我上次手術醫生都要我休息個半月,之後返工個人都好虛,所以你到時最好叫醫院 ...
我會叫佢地再比假呀!依家雖然拆左線,表面埋左口,但入面仲超痛,我唔會搏呀!對我黎講依家身體至重要…
如果佢地用鴨咀照我一定唔比,伸腳佢都似呀!:;pppp:

男爵府

回覆 songsongyeah 的帖子

爽爽,你冇事都安心d....心情靚靚等老公接你啦,返去要多多休息呀

男爵府

回覆 mochapig 的帖子

係呀,身體最緊要. 萬事小心,祝你身體早日康復

首頁

尾頁

跳至