烹飪搵食

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

砧板

我在千色店見到有隻砧板話係竹做的,有一隔隔四方格仔咁

子爵府

Re: 砧板

我用左兩個月,好好用呀∼
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

大宅

Honney 寫道:
我用左兩個月,好好用呀∼

你買幾多錢,會唔會剁肉剁得多會有木碎出來呢?

子爵府

我買左細既,冇記錯$19x∼

佢係竹做,唔會有木碎的∼我用黎斬雞第二日都冇晒痕架

[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

大宅

Honney 寫道:
我買左細既,冇記錯$19x∼

佢係竹做,唔會有木碎的∼我用黎斬雞第二日都冇晒痕架

咁係咪要掃油上去嫁.

子爵府

佢教每二個月掃一次油∼

大宅

Honney 寫道:
佢教每二個月掃一次油∼

唔該晒,我再見到時考慮買喇,我還想問,細塊好似又好細喎,夠用嗎,唔好話我煩喎.

子爵府

醒目開學勳章

我都見到賣$19x, 仲有刀同碎肉器送呀

子爵府

我買個時大塊賣晒,所以就買細塊,但原來都夠用架啦

大宅

honney
其實我都唔知點解我成日都要換砧板,唔係有黑點就係有木碎同有一隻隻好細隻的茲仔,我現在每晚都放出來吹乾,因我往常係掛向牆到的.

子爵府

wanman,

我同你一樣苦況,成日發毛呀,又係有一隻隻野,我已經整高佢吹乾架啦,但都係咁呀,所以我一見到呢個砧板,雙眼發光呀,希望佢生生性性啦

大宅

Honney 寫道:
wanman,

我同你一樣苦況,成日發毛呀,又係有一隻隻野,我已經整高佢吹乾架啦,但都係咁呀,所以我一見到呢個砧板,雙眼發光呀,希望佢生生性性啦

咁你現在用呢塊有無咁

子爵府

暫時無呀,仲好似新既一樣,乾乾淨淨,無花痕,無味,無臭

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我早排到見到屈人寺有得賣 又係有刀同碎肉器送呀 不過第2日去就無左lu
pycy 寫道:
我都見到賣$19x, 仲有刀同碎肉器送呀

大宅

Honney 寫道:
暫時無呀,仲好似新既一樣,乾乾淨淨,無花痕,無味,無臭

我早兩日向花園街的watsons有得買,唔知今日有無呢,等lunch行個去看看先.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我聽到妳地講到咁好用, 我都想買a! 唔知依家吉吉島仲有冇得賣a? 咁屈人寺大埔唔知又有冇賣呢? thx

大宅

我剛剛去完花園街間watsons喇有得買199送chopper同刀,我15,16唔知買唔買好

我諗住去上海街到看看先

大宅

各位,
其實有兩隻牌子,在屈臣氏賣個隻係roexl送chopper同刀同埋只得細賣,如果係uny /西田買的牌子係"天上野"冇刀送有大size同細size.兩個地方都賣同一個價錢.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

suki^^:
咁個兩隻牌子有冇分別架? 買邊隻好d呢?
thx~

子爵府

我買天上野呢隻的:

http://www.wretch.cc/blog/wakatta&article_id=2020853

首頁
12345...7

尾頁

跳至