心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

寫比老公既一封信!!(唔知比唔比佢睇好,有冇需要修改??)

老公:

如你同意既話應該係最後一次叫你做老公啦!

我已經決定左分開!致於離唔離婚,其實我都無所謂,因為事實上我唔想行到呢一個地步,但次次你都令到我非常唔開心、非常傷心同難過!例:1)我發脾氣你係唔會【乙水】番我,人地做男朋友既都會【乙水】女朋友啦,但反而你做老公既唔會! 2)經常做D我唔鐘意你做既野,睇鹹書、鹹碟等等!我真係好唔鐘意... 3)又唔理我感受喎!

之前問你如果冇個仔既話你仲會唔會同我一齊,但你答案係唔知同唔會,咁係咪姐係已經唔想同我一齊啦??仲有,點解你寧願睇鹹書都唔會掂我??點解唔會主動掂我??係對我冇興趣定係點??點解我出街著到靚一靚咁出去你都唔滿足唔滿意??我知我自己唔係著得唔好睇唔靚囉!!

其實我初初同你一齊夠景有冇做錯到我真係唔知,亦唔想再去諗!我淨係知你同初初有好大分別!你初初真係好好,對我好好,好錫我,就算你個樣唔係靚我都同你一齊,之前有好多好多男仔追我都追我唔到,但你一追就追到我係因為我果時想拍拖,好想試下比人錫既感覺,拍左半個月之後我先開始鐘意你,到而家都一樣冇變過,我為左你做左好多野,包括人生最大既兩件事,結婚同生仔,就算幾咁辛苦我都覺得開心,因為係為你而做既!!

講真果句我真係唔想行到要離婚果步,但係係你迫到我咁,就係因為你唔【乙水】我令到我好唔開心而鬧交,雖然你可能覺得係小事,但我覺得好大件事...

但如果你想離婚既就等有錢先啦!因為離婚要成4千蚊到,跟著你就可以搵個個比我好好多既女仔,身材好、皮脾好...

子爵府

Re: 寫比老公既一封信!!(唔知比唔比佢睇好,有冇需要修改??)

sorry, 算我坦白講呀....

就算唔計錯別字, 其實我如果係個男人既話, 睇完都唔會有咩感覺, 講真, 你同老公講離婚, 係認真定試下佢緊唔緊你先? 作為旁觀者既我, 我見到你寫某d野, 我都有少少反感, 尤其是 "就算你個樣唔係靚我都同你一齊,之前有好多好多男仔追我都追我唔到,但你一追就追到我係因為我果時想拍拖,好想試下比人錫既感覺,拍左半個月之後我先開始鐘意你"........ 呢d野仲提黎做咩? 好似有少少要攞彩既感覺, 定係想男人唸"呀, 係喎, 想當年真係難為你, 好彩你肯要我咋" 甘呀??

仲有呀, 其實我又覺得好多男人都唔識哄人既, 就算一個男人好識哄人, 有一日佢地都會覺得倦, 你試下唸, 如果一個人成日發你脾氣, 要你哄, 你真係擔保唔會有一日覺得好倦??

再者, 你話你好唔鍾意佢睇鹹書、鹹碟, 可能佢都好唔鍾意你成日發脾氣而你又偏偏成日發呢??

兩公婆相處要互相遷就, 係你封信入面我覺得其實你都幾細路女脾氣, 不如大家試下坐低傾下雙方有咩問題仲好啦.

大宅

Re: 寫比老公既一封信!!(唔知比唔比佢睇好,有冇需要修改??)

妳地結左婚几耐呀 ?
妳地D嘢好似係一般老夫老妻常見嘅嘢.

比佢睇都好. 吾係寫嚟做乜?

不过删晒D話要離婚嘅嘢.

呢D嘢吾好日提. 有仔女啦.

Alan

別墅

Alanhoky:
我地結左婚一年,拍拖一年都未夠就結婚...

男爵府

信中錯別字好多~
我覺得係一d唔係咁嚴重既事,咁都話要離婚,
覺得係細路仔玩泥沙!
仲有你既出發點全部都係為自己,自私!
完全無諗過你個仔同埋老公既感受!

要講有好多野講,不過唔想哂氣,
因為你寫D野之前POST過好多次,
其他人都俾左好多意見你,但係你都唔化既~!!!

[size=x-small]囡囡 出世~重

伯爵府

都係宣諸於口好點。不寫也吧!

別墅

lilywl:
HI!你好呀,之前係旺角飲茶我坐係你格黎嫁!
其實係你地眼中係好小既事,但信中只係好小好小部份,仲有好多其他野,係由我地拍拖開始到而家,第三者係冇辦法理解!!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我覺得你因為咁小事而話唔想同你老公一齊, 你都唔係好愛你老公姐, 你話一路都有問題, 咁點解你要結婚呀, 我都好唔like我老公好多野, 我都成日會諗唔同佢一齊, 但我知其實我唔會囉, 有時會諗你要人就你, 咁就你果個又叫邊個就佢呀, 個個人都想人鍚架啦, 你封信所提及既我諗大部份人都有呢d不滿, 咁如果個個都話離婚, 咁仲成世界既, 如果你真係想同你老公講你既不滿, 係可以, 我都贊成你講, 但唔好用呢d口吻囉, 我唔知你老公係咩類型, 但斷估都唔係鍾意你將離婚掛在口邊的, 開心d同佢講, 你想佢"乙水"你, 你先"乙水"佢先, 你想同佢親熱, 咪試下做主動囉, 兩公婆, 唔駛怕羞喎, 你老公唔like係著衫好睇, 可能佢就係驚你正得滯, 比人撬左去呢, 慢慢傾啦, 做得成夫妻都係一種緣份, 你當初嫁佢, 梗有一樣野你覺得佢係好架. 係咪?

子爵府

好媽媽勳章

男人未結婚個陣時...可能抱住玩玩下既心態...但係結左婚...生埋仔...加埋工作既壓力...性格會變都唔出奇...因為面對唔同既野...人都會成長...其實有不滿唔開心...可以同佢講...不過唔好係唔係都話離婚呀...男人d野...你係估唔到佢會做咩...如果佢真係話離婚...我諗最後悔個個可能係你...因為你講得無所謂...又話要錢等等...我諗你都未必真係想離婚掛...

[url=http://lilypie.com][img]

洋房

每對愛侶既問題每個人都會覺得外人無法理解架啦!其實咪個個一樣,只係舊瓶新酒而已。

而且,你覺得外人唔明你又問?我都好唔明!
     沒有原因 為什麼一定要有原因        有人到了七十歲還問原因

複式洋房

愛是含忍、包容的

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

思思Kelly,

老實講,我老公都唔會'乙水'我,我老公都鍾意睇咸野,我老公鍾意打機,我老公仲好似大少爺咁,家務永遠唔幫手,食完飯唔執碗,拍拍petpet就入房打機睇電視,脾氣臭到冇人有........etc,但我都冇諗過離婚,因為我都知我都有缺點,而且佢最大既優點係,佢唔會滾,放工就返屋企,就算同朋友happy hour,佢都早早話我知,返到黎又會同我講有咩人去,比到好大安全感我,有人蝦我兩母女,佢一定保護我地,咁你話夫復何求?有時佢上網睇咸野,我都一齊睇,可以增加生活情趣,有時佢打機,我同女女都一齊打,玩下笑下又一日(佢成日笑我低b仔,打機好'渣',而女女當然咁細就唔識打啦,通常女女都亂黎,老公又會捉住佢隻手教佢玩,好有耐性,唔怕我地阻住佢玩),男人睇咸野好正常,10個男人,9個都睇,睇唔代表d咩嫁,佢又唔係去滾,何必唔比佢睇?將佢既缺點縮細,著眼佢既優點,你會開心好多嫁,信都係唔好比佢喇,何必令大家唔開心同鬧交呢?

別墅

我都知係好正常既事,我都好想好似你地咁由得老公睇冇所謂,但我真係過唔到自己果關,我一知道佢睇過咸碟就會好唔開心,因為佢睇係睇得好秘密,其實我有同佢傾過呢個問題,傾既時候我亦有講過我唔介意佢睇,但唔好睇到好似偷食咁...我亦有講過我唔鐘意,但因為我知道我唔比佢睇佢就越想睇,所以都決定左比佢睇!但問題係在於佢睇係好靜雞雞,而家要返工好累同埋左去同99一齊住佢冇機會睇,所以先冇睇咋,之前佢係幫屋企手做野佢返工返成11點12點,佢一起身見我仲訓緊教佢就會偷偷咁開黎睇,點解我會知係因為我有幾次起身唔見佢,但佢D野仲係道,於是出去搵佢,但結果係比我親眼見到佢睇緊咸碟仲係道咩...我個感覺好似老公同第二個女人做咁...雖然係正常,但我就覺得我呢個老婆係佢身邊有咩用嫁?

水晶宮

思思kelly:
你老公同你離婚係遲早既事,,不如快d...唔好寫埋咁多
無謂野比佢啦....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

思思Kelly 寫道:
Alanhoky:
我地結左婚一年,拍拖一年都未夠就結婚...

咁就要認真D啦
諗諗話妳知.
係呢, 妳老公几大呀?
男人'更年期'都会映响架!

Alan

男爵府

完全係耍花槍之作, 完全不足夠理由提出離婚

我imagine到一個情景:
律師: 請問你地兩位點解要離婚?
女: 佢唔tum我囉, 睇4仔囉, 唔同我咩咩囉!
男: (一舊雲) 係囉係囉, 剩係咁之嘛..
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

[quote]
Mummy 寫道:
完全係耍花槍之作, 完全不足夠理由提出離婚

Mummy好叻呀. 一錘定音, 金石良言.
不如諗辦法尋回初恋嘅feeling.
去旅行吖!

Alan

別墅

兩位都是未滿21歲之小朋友?
又要老爺奶奶操心.安排你們的居住地方.要營造幸福小家庭.大家勤力工作吧!努力儲錢為未來.

複式洋房

其實睇開d..個人都開心d ...
10個男人9個都睇鹹野架啦..我老公都睇架..開頭我都有唔開心架..但其實人邊有十全十美架...我都有唔好既野佢都接受點解我唔接受佢既唔好呢...兩公婆..一世架....
何況你仲有個細路tim..要為佢諗下架...男人同女人唔同..佢唔識表達佢心諗緊咩..我老公都係架...佢唔哄我架....相反諗下你老公發緊脾氣係咁鬧你又黑面.你會唔會哄佢??
係男人心目中睇鹹野真係好小事...
放開個心la..唔好為左呢d野而搞到離婚啦...
Milk ;-)

別墅

可能你結婚唔耐,所以對老公有要求,
但俾多d心機去發掘你老公o既好處啦,
個個男人都係咁架啦,真係唔過份架喎,
正如女人生左仔都錫囝多d,
唔通d老公又話老婆唔愛佢要離婚咩...
就算你真係離左婚,嫁過另一個一定都係咁,
你睇咁多媽咪都話佢地老公係咁就會知,
唔係你一個忍,可能人人都忍緊,只係我地睇化左姐.....
:party: :-D

首頁

尾頁

跳至