跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 請問有無人有皮膚敏感? 現在都都唔知點算

lingeggs 寫道:
我都試過body shop的olive oil, 但講真, 真係唔多夠潤!

喔..係呀... 可能皮膚性質唔同, 我用時就覺得好潤下
之前聽講起屈人寺度買果隻olive oil 都幾好用 bor...
2子之母

別墅

凱晴 寫道:
TO :janet818

甘你好反d未呀有冇甘痕呀

To: 凱晴

好彩我個肚皮就好番晒 , 但係臀部同大脾就仲係有好多一粒粒紅豆:-( , 我都有信心會好番的, 不過可能要好得好慢. 我最近都有買Body Shop 的橄欖用品, 如Shower Gel, spray, cream. 現在尤其秋涼, 更加要注意潤膚先得. 咁你D 皮膚又好番D未呀
珍惜眼前人

大宅

好奇怪, 我唔知關唔關我搽嘢事, 我d肚紋越來越淡喎, 如果到生時無晒就發達啦!

複式洋房

TO :janet818

我都無咁痕勒,吾知係咪涼左既關係呢,d皮膚乾爽左好似好d喎,不過當然仲痕啦,無以前咁利害咋,橄欖油係咪得架,我怕亂查野d濕疹會惡化呀, 因為平日沖完涼我會查濕疹膏跟住等佢吸收完我都會查潤膚膏(不過吾係經常查),但查完潤膚膏吾知點解仲痕d.
咁你地吾飲得奶怕吾怕bb吾夠白凈呀,我就好擔心,因為我同老公d膚色都係深

大宅

To : 凱晴
我睇咗啦, 不過唔係乜嘢有名的牌子, 佢個名叫"MISR", 黃色盒, 意大利橄欖油, 75ml, $18/支 (<--lee隻係藥房d人介紹的) . 其實用橄欖油都唔係一件奇怪事, even醫生未叫我用, 已經有好多生過bb的媽咪同我講, 始終都係橄欖油最好用, 只不過我第一胎無用. 因為真係無諗過會咁嚴重, 而且之前唔知肚紋係邊, 又搽得太高, 所以生晒係肚臍下邊. 而家我度度都搽, 無sit底呀!

其實如果係純正天然的olive oil, 又無香料就ok. 出面d肚紋膏全部都有香料, 所以我而家都唔用了.

其實飲奶同bb白唔白, 一d都唔關事, 飲奶只係可以補充多d鈣比媽媽及bb, 就算飲朱古力奶bb都唔會黑的. 唔通個黑人飲奶就可以令bb白咩!

如果想bb皮膚好d/白d, 食芝麻糊啦, 真係對bb好好ga!

複式洋房

to :lingeggs

thanks

複式洋房

請問大家D紅痕粒好了沒有,我現在22week,痕粒越出越多,痕粒由胸至大脾還有手也有,最後忍不住去看皮膚科,好貴!好貴!醫生話我皮膚炎,雖然醫生知我有BB取了藥丸和藥膏.但我怕食藥丸會影響BB, 藥膏有0.025類固醇,我?了2次好了小小,但越?越怕,如果你們好了,請給點意見好嗎?
Thanks!

大宅

我都試過醫生開的, 但無用. 你試吓去有信譽d的藥房叫佢介紹d敏感藥膏給你啦, 我都係咁, 搽了兩次就無紅及粒粒了.

funfuncook 寫道:
請問大家D紅痕粒好了沒有,我現在22week,痕粒越出越多,痕粒由胸至大脾還有手也有,最後忍不住去看皮膚科,好貴!好貴!醫生話我皮膚炎,雖然醫生知我有BB取了藥丸和藥膏.但我怕食藥丸會影響BB, 藥膏有0.025類固醇,我?了2次好了小小,但越?越怕,如果你們好了,請給點意見好嗎?
Thanks!

首頁

尾頁

跳至