嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

有否比bb食乳酪?

我係Citysuper見有bb乳酪,9個月大bb是否可以食?
謝謝!
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

公爵府

Re: 有否比bb食乳酪?

6個月大bb都可以食啦~
不過醫生教係雪櫃取出攤一陣先俾bb食~

大宅

小斑 :我都有比我仔仔食呀!!!!我仔仔都係9個月..........6個月已經可以食....
~I Love U~

男爵府

yeah~~
Luzern 寫道:
6個月大bb都可以食啦~
不過醫生教係雪櫃取出攤一陣先俾bb食~

我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

大宅

Mandy1021 寫道:
小斑 :我都有比我仔仔食呀!!!!我仔仔都係9個月..........6個月已經可以食....

mandy
請問bb初時食多少及一日食一次(下午茶)?
請問你是否專買bb乳酪.因我住個邊沒有得買,有咩建議?
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

大宅

ck,luzern
thanks~

男爵府

有隻係專俾bb食的乳酪 (雪的), 亨氏也有yogurt架, 但我覺得有防腐劑除非出街先俾亨氏.

百佳超級廣場, jusco 都有得買架, 我係有時一日一次乳酪囉, 有時又食下水果嘛.
小斑 寫道:
[quote]
Mandy1021 寫道:

mandy
請問bb初時食多少及一日食一次(下午茶)?
請問你是否專買bb乳酪.因我住個邊沒有得買,有咩建議?[/quote]
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

複式洋房

食乳酪有乜好??
我係唔係好靚仔呀,我出O左世8個月啦!![img align=left]http://www.rphotobase.com/albums/userpics/15267/thumb_CIMG0305.JPG[/img][img align=left]http://www.rphotobase.com/albums/userpics/15267/thumb_CIMG0298.JPG[/img][img align=left]http://www.rphotobase.com/albums/userpics/15267/thumb_CIMG0162.JPG[/img]

珍珠宮

當小食比囝仔食.

大宅

小斑
我都唔識ga,係健康院教我!!!!我剛剛開始比佢食個時我怕佢唔習慣食,我會一杯比佢分2次食,下午比佢食d,晚上又比佢食d..........(下午比佢食完,用個密實袋放好,到晚上就再比佢食,但一定唔好放到第2日,會唔好!!一日就要食完)如果你見佢開始接受到,佢肯一次過食就比佢食,但一日一杯,唔好食太多
我係在jusco買的,我個隻係專比6個月以上bb食,不過有好多媽咪都話唔一定要比6個月以上個隻bb乳酪比bb食,話可以比大人個d比bb食....唔知呀!!我就唔放心,所以都係買專比bb食個隻,你睇你怕唔怕la,唔怕都ok!!!!你住邊ga?Citysuper會多d味道,你可以睇下!!叫d親戚幫你買
~I Love U~

翡翠宮

富鈣質,同埋對bb腸胃好!我都係買for bb食果d, 因為怕大人果d有防腐劑!

首頁

尾頁

跳至