跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

Re: hi , 有冇人住東涌-逸東 附近, 入嚟傾傾

嘩...... 2B媽咪:

你4點幾仲上BK? 失眠嗎? 定係要湊BB無得訓?
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

男爵府

hi, 2B媽咪

你d小朋友幾大呀? 我p仔而家27個月大, 唸住出年讀kg 都係揀返東涌, 因為唔想小朋友太辛苦走黎走去, 我既心水係真如, 信望愛 & 可譽, 呢幾間呀!

[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

民房

Hellomummy :
哦...你就為個寶貝搬入東涌,我就因老公做機場job搬入嚟,haha~ :lol:
青衣間聖多默幼稚園好似唔錯,本來係想俾我baby入,又怕遠...唔知富東間保良局同太陽島如何呢?!
我係f.t.mum呀,pls chk pm~
Hellomummy 寫道:
hi, 2B媽咪:

你好!

聽你在逸東既經歷, 好似幾得人驚咁喎..... 好在我暫時都未遇過...!

你想找青衣什麼幼稚園呢?

想當日我都好猶豫搬入黎, 因為我本身幾活躍, 入左黎至今都好唔慣....間中都諗下搬走ga.....不過難得呢度間小學好適合阿仔, 所以先毅然做決定...所以最少都等多一, 兩年阿仔畢業再算!

你住邊座呢? 你是f.t.mum嗎?

tea.....好呀.....我成日都想找人tea ga....日間d細路番哂學得我一個......有機會一齊呀!

民房

平時無私人時間咪會抽日通下頂free下囉...hehe~

民房

Ru3gakuen :
hello~我babygirl2歲半啦,我覺得你話幾間都好,but真如會教佛經同信望愛係基督教...唔係甘啱我哋,cause我地係cathlic,我女去過可譽就話要喊走 真係...
至於東涌天主教又唔俾参觀平日上堂,要等open day至決定
pls chk pm~ :-P
Ru3gakuen 寫道:
hi, 2B媽咪

你d小朋友幾大呀? 我p仔而家27個月大, 唸住出年讀kg 都係揀返東涌, 因為唔想小朋友太辛苦走黎走去, 我既心水係真如, 信望愛 & 可譽, 呢幾間呀!

男爵府

2B媽咪,

我朋友個小朋友係讀可譽既, 佢話唔會教佛學既野架.. but 真如我就唔知啦喎..只不過去過, 見到地方都ok咁咋..
如果你地係cathlic,咁東天又真係幾啱你地既...如果你會考慮富東個邊既話,我覺得青草地幾好喎!

我係在職媽媽黎架,so平日唔可以同你地去tea啦..weekend就得∼
[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

2B媽咪,
考慮下我囡囡讀緊果間映灣園綠茵幼稚園,都唔錯ga.....你可以去參觀一下
My Two Princess

民房

pigpig:
可唔可以講多d資料我知呀?e.g.學费,車费,雜费...有冇得申請學费减免架呢?谢..
:-P
pigpig 寫道:
2B媽咪,
考慮下我囡囡讀緊果間映灣園綠茵幼稚園,都唔錯ga.....你可以去參觀一下

民房

Ru3gakuen:
thanks你建議,甘放假有機會就约出嚟tea下啦~ :-P
Ru3gakuen 寫道:
2B媽咪,

我朋友個小朋友係讀可譽既, 佢話唔會教佛學既野架.. but 真如我就唔知啦喎..只不過去過, 見到地方都ok咁咋..
如果你地係cathlic,咁東天又真係幾啱你地既...如果你會考慮富東個邊既話,我覺得青草地幾好喎!

我係在職媽媽黎架,so平日唔可以同你地去tea啦..weekend就得∼

複式洋房

hi Ru3gakuen: 又係我candy, 我想問你可譽學費幾多錢,因我個阿b出年要返學啦,想報名讀真如
呀,唔該你呀

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

2B媽咪 寫道:
pigpig:
可唔可以講多d資料我知呀?e.g.學费,車费,雜费...有冇得申請學费减免架呢?谢..
:-P [quote]
pigpig 寫道:
2B媽咪,
[/quote]
2B媽咪,
分雙語班及國際班
雙語班就中、英文班主任制,學費$2600,雜費$10xx,車費$500﹙愉景灣﹚,東涌大約$250
國際班就只有英文,學費$2800,雜費$8xx
可申請學費減免

My Two Princess

男爵府

hi,candy,

你可以去呢個website度睇睇,佢仲有其他kg既info架:

http://www.hokkaidohk.com/education/bs.htm

另外佢地仲會有open day架,but就未知時間,如果有open day,你地可以去睇睇呀!

男爵府

各位,

呢個sat,22�10,善一堂逸東幼稚園有open day呀,係10-12am,地址: 新界東涌逸東村逸東商場二期一樓(即東涌天主教學校隔離)
大家有時間去睇睇呀∼

男爵府

嘩..呢排真係個個sat都有open day咁濟呀!今日有善一堂同可譽,下個sat有東天kg既open day呀!大家想去參觀既就要留意啦∼

民房

Hello呀,你問有沒有逸東既媽咪想做個朋友呀?
我小朋友今年讀可譽幼稚園K1班?請留言.

民房

裴勇俊hard_fans,我覺得你好面善.

民房

Ru3gakuen,裴勇俊hard_fans,,請問你是否住逸東,做個朋友好嗎?

洋房

Hi All Mum, 我好開心呀!我入住了逸東已1年幾啦,我到現在還未慣但我看完你地發表, 原來都可以找到朋友wor, 我應同你地所講樓下d 小朋友都好......唉 !! 所以我每次同亞仔到樓下公園玩都要釘住佢.
我仔仔5 Age , 我都好希望可以同你地一齊飲 Tea , 但我係要返工 :-( :-(

複式洋房

Donaldpo :hi,歡迎你加入呀

複式洋房

hi,rebeccalam: 好呀做個朋友,你住東涌(逸東)幾耐,我就住左3個月呀,都ok啦,你有幾多個小朋友呀(你的兒女),我就1個小朋友呀,係男仔(兒子),今年1歲10個月啦,出年讀書啦(幼稚園)

首頁
12345...12

尾頁

跳至