親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: HK DISNEY - HOLLYWOOD HOTEL

Retail:
我16住1晚&17早係翠樂庭食早餐($220+10%)1位,因為我係16去disney,所以我dinner係disney食,而17朝就去翠樂庭食早餐,其實我覺得你唔需要早晚餐都係翠樂庭食,事關我朝早同characters影相己經影到好多好多另佢哋成日撩影相同say hi 架,而最主要係朝早光線好d同個人精神d

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: HK DISNEY - HOLLYWOOD HOTEL

[quote]
hola 寫道:
Retail:
我16住1晚&17早係翠樂庭食早餐($220+10%)1位,因為我係16去disney,所以我dinner係disney食,而17朝就去翠樂庭食早餐,其實我覺得你唔需要早晚餐都係翠樂庭食,事關我朝早同characters影相己經影到好多好多另佢

侯爵府

991129 寫道:
Agree to hola and I had the same arrangement.....
But may I know why your breakfast as $220+10% per head? Mine is only $198+10% per only.....

係咩,因我book時佢同我講係220/1位,我以為未計加一添....事關唔係我埋單

洋房

Hi Dear All,

我打算1月2日去迪士尼, 唔知會唔會好多人呢?
因為我們全班人有老(要推輪椅)有嫩, 你們可否提供行程安排? 等我不用太傷腦筋

洋房

Ms. Ma,

Thanks for your prompt reply

Msma 寫道:
影下相,買下野,其實無乜架啦 !

個花園,20分中就可行晒架啦 !

可食日落台,lounge 都得![quote]
kiwifruit 寫道:
想請問現在冬天, 不游泳, 在Hotel Hollywood 內還可以
有什麼消遣?

另外,晚餐除了在Chef Mickey內吃buffet外,還有
什麼選擇?
[/quote] :lol:

男爵府

我book左年初一hollywood一晚及翠樂庭食早餐,我想問有冇車由酒店去樂園, 及由樂園返酒店, 我會早d放行里, 請問是否要下午3:00才可check-in, 另佢張confirmation話check-out係早上11:00.即食完早餐要那那臨去check-out.
thanks

侯爵府

AA:
1,係有穿梭巴士去架,第1個站就係(總站就係巴士總站度)
2,我係10去check-in架,如有房就比你,冇房可以將行李寄存係酒店,我上次就剛有空房,所以就直接放行李係房,之後入disney(呀,提醒吓各位,房入面雪柜入面d食品同飲品第1次係免費架,記得攞入disney )
3,我係10:30食完早餐之後上房攞行李check-out架

男爵府

hola 寫道:
AA:
1,係有穿梭巴士去架,第1個站就係(總站就係巴士總站度)
2,我係10去check-in架,如有房就比你,冇房可以將行李寄存係酒店,我上次就剛有空房,所以就直接放行李係房,之後入disney(呀,提醒吓各位,房入面雪柜入面d食品同飲品第1次係免費架,記得攞入disney )
3,我係10:30食完早餐之後上房攞行李check-out架

Hola
是否hollywoon都(係入面雪柜入面d食品同飲品第1次係免費架,記得攞入disney), 如果冇即時取,是否會收$$,我驚佢地未必即時俾到房,

另穿梭酒店及disney巴士有冇分時間.

Thanks

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Similar to hola....
But I cannot open the refrigerator; therefore, I am not sure about this. On the other hand, there are 4 bottles of free distilled water....

Normally speaking, the shuttle bus from hotel to Disneyland is around every 10 mins to 20 mins. But normally speaking, we only waited for 3-5 mins......

侯爵府

AA:
唔會收你錢架,你唔攞會蝕比佢之嘛 (如佢比唔到房你就冇得攞入DISNEY喇,要比錢買)你留番夜晚返房食,食唔晒攞走都得,因我剩咗D都攞埋返屋企添
穿梭巴士我都冇留意有冇時間表,我等唔係好埋就有一架架喇 (你可以上網CHECK吓)

侯爵府

991129:
咦....我雪柜冇問題開到架,入面有水,氣水,果汁,麥X沙同品X薯片架

侯爵府

AA:
SORRY呀,我答錯問題添,我講係香港迪士尼樂園酒店唔使錢,而迪士尼好萊塢酒店我唔知呀
因你話係翠樂庭食早餐.....所以
另你食早餐咪幾麻煩,因架穿梭巴士係先開去樂園酒店,再去好萊塢酒店跟住返巴士總站 咁你要再係總站上車再去樂園酒店,不過唔緊要,食早餐係會令係好開心好開心

水晶宮

hola,

Yes, I lived in Hollywood but our refrigerator cannot be opened. If the snack foods are free, ..... :-( :-( :-(

大宅

hola,

唔該晒! 我都有諗過唔食晒兩餐, 因為都幾 "容"! 但係0個日係我地既 wedding anniversary, 我同老公都想浪漫 d, 所以想入住0個日留0係酒店, 影下相, 買下嘢, 輕輕鬆鬆咁去食 dinner buffet, enjoy 一下酒店既 facilities 同 environment, 話晒都比左2千幾蚊, 淨係住下好似好唔"第"咁! 所以我都係 plan 第2日先入 disneyland 玩!

大宅

hola

話, 好正呀, mud 雪柜入面d食品同飲品第1次係免費架?? 係咪全部都可以 ling 架? 我聽聞 d toletory products 連 slippers 都係可以 ling 走 ga wor, 好靚, 有晒 characters 架, 你有無 ling 呀? 呀, 唔知重有 mud 嘢可以 ling 走做紀念呢? 浴抱唔知得唔得呢? 得就爽 lu!

水晶宮

Retail,

Yes, you can take the slippers and all toiletory products away except the towels, 浴抱, and glass. However, you can pay for the 浴抱 if you like it.

In fact, there is a paper bag in every room that you can put all souvenir in it for take-away.

男爵府

Hola
我係坐mtr去樂園, 穿梭巴士由樂園去酒店,是否在巴士總站上, 定樂園門口有穿梭巴士站去好萊塢酒店,
Thanks

侯爵府

[size=large]Retail:
[size=medium]先祝你夫婦倆永遠幸福,甜甜蜜蜜。
係呀,全部攞得走,有埋紙袋比你裝走(除咗浴袍),哈哈~~雪柜入面飲同食仲咗攞入disney添呀,事關我哋2pair去,分開4個袋,不過依家check袋都唔係十分嚴,係咁易睇吓~~依家諗番起嗰日仲覺得好開心

侯爵府

AA:
穿梭巴士係由巴士總站開出→1)樂園酒店→2)好萊塢酒店→3)返回巴士總站...係循環線

大宅

Thanks. It's nice to hear that the hotel will even provide the paper bag for taking away the "souvenirs" in the room. I hope it is a special design paper bag which we could not purchase it from the disneyland! I will remember not to take those items you mentioned. Hope it is a nice trip! Really look forward...

首頁

尾頁

跳至