跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 1103媽咪會-Chat Chat Room(Part 12)

nov03bb

傑仔係返全日or半日?

男爵府

Re: 1103媽咪會-Chat Chat Room(Part 12)

[size=medium]szesze.betty
冇問題呀, 你俾隻碟我啦, 如果想快d, 可以麻煩mandymfl, 你俾左佢先, 跟住佢可以拎俾我架!
希希豬鍾意自己行架, 鍾意去邊就去邊, 唔理我地架!
依家每個星期日, 同佢食完早餐, 佢自己都識路行去冒險樂園, 都行好遠架, 經過好多shop, 仲要自己走去"禁"lift, 好攪笑架!

[size=medium]mandymfl
嘻嘻, 唔好意思, 屈左你做阿四添, 哈哈!

[size=medium]kittyhkbb
真係好多人報左st. cat喎, 仲係同你同一個時間添, 到時見啦!

男爵府

mingkitbaba: good idea

vvbaby: haha, see u then

男爵府

szesze.betty, vvbaby,

睇吓呢幾日盈盈食野食成點先諗諗!
做阿四無問題, 俾希希豬&童童我攬攬就得架啦, 佢地咁好肉地, 一定好好攬, 嘻嘻!

ivybibi,

祟真今個星期六open day幾點至幾點呀? 睇吓有無時間去參觀吓!!

大宅

nov03bb
睇見你講傑仔獨立左咁多,都替你開心.
我都想要童童獨立些,因為依排佢越大越"痴"身,我返工時都要打比我要叫我:抱抱,又成日唔捨得收線.

vvbaby
咁就唔該你同mandy啦!哈哈.....
(mandy:可否PM你電話比我,因之前修理電話時比人delete曬d電話)

男爵府

szesze.betty,

check pm 啦!

大宅

mandymfl
Thanks!!!!

大宅

yk 寫道:
nov03bb

傑仔係返全日or半日?

半日am

男爵府

nov03bb 寫道:
以前見到自己屋企人(除了爸爸媽媽外)都會喊, 現在獨立了很多, 好快warm up及肯同人玩... 自己開聲想去Wee Wee and Poo Poo... 自己舉起右手叫right hand, 自己dancing, 我覺得迫出來, 迫他快速成長

如果早d返學可以介到片片, 我都想long long早d返, 佢到而家仲係唔多肯除片呀!

男爵府

szesze.betty 寫道:
nov03bb
睇見你講傑仔獨立左咁多,都替你開心.
我都想要童童獨立些,因為依排佢越大越"痴"身,我返工時都要打比我要叫我:抱抱,又成日唔捨得收線.

betty,
童童曉打電話la, 好犀利呀!

大宅

Littlepigpig
唔好意思嚇親你添,我講得唔清楚,係佢叫婆婆打比我,佢無咁叻識打電話.哈哈.....

男爵府

mandymfl,
祟真開放日的時間係~~
http://www.ttpskg.edu.hk/doc/Enter_081005.pdf

明傑爸爸,
我相信st. catherine將所有大囝係11號見,細囝係 12號見。你地11號下午搵下我啦..我問下我娚女見時問的咩!
另外,你問祟真有咩好?同st. cat比較?祟真無野好,你唔好報,唔好叫明傑同珈瑋仔爭書讀。﹝講笑﹞我都唔知佢有咩好?學校大,有教無類law。

男爵府

ivybibi,

唔該晒!

男爵府

ivybibi 寫道:
明傑爸爸,
我相信st. catherine將所有大囝係11號見,細囝係 12號見。你地11號下午搵下我啦..我問下我娚女見時問的咩!
另外,你問祟真有咩好?同st. cat比較?祟真無野好,你唔好報,唔好叫明傑同珈瑋仔爭書讀。﹝講笑﹞我都唔知佢有咩好?學校大,有教無類law。

恕我多口, 我識其他係bk既媽咪,佢地d小朋友都係祟真度讀, 我感覺係幾活動教學, 通常做project, 功課唔算太多, 都算ok. 至於st.catherine, 名校, 極深, 有d friend既小朋友讀又跟得上, 但有個friend既小朋友跟唔上, 好無自信心, 最後要轉校. 我唸真係depends on你小朋友既能力ok唔ok.

男爵府

szesze.betty 寫道:
Littlepigpig
唔好意思嚇親你添,我講得唔清楚,係佢叫婆婆打比我,佢無咁叻識打電話.哈哈.....

haha........ 誤會晒tim, 你知la, 我long long不嬲都係發展遲緩, 你地d小朋友真係有可能係叻到曉打電話都唔出奇架ma. 快架la,快架la, 遲d曉打既時候, 你嫌佢煩架la. haha...

男爵府

cherrychung!

喂, 知道你好busy呀, 有無野幫手呀???!!!! 有無唸過當日既活動點呀? 有無rundown? 今年有無記念品呢? 好想有份2003年11月既bb記念品呀!

各位daddy媽咪,
會唔會你地有約lunch/dinner已經傾左la? 我都想出分綿力呀!

大宅

DearAll~
我updat左少少幼稚園既資料:mrgreen:
另外又搵到d野..大家有時間可以看看..
~教統局特別選出十一所出色幼稚園(bk mama討論)~

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都報下到先
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

男爵府

[size=medium]veronica

pls check pm

[size=medium]szeszebetty

點解我睇唔到disneyhotel d 相?
係咪駕車去可以泊兩日?

大宅

Littlepigpig 寫道:
[quote]
ivybibi 寫道:
明傑爸爸,

恕我多口, 我識其他係bk既媽咪,佢地d小朋友都係祟真度讀, 我感覺係幾活動教學, 通常做project, 功課唔算太多, 都算ok. 至於st.catherine, 名校, 極深, 有d friend既小朋友讀又跟得上, 但有個friend既小朋友跟唔上, 好無自信心, 最後要轉校. 我唸真係depends on你小朋友既能力ok唔ok.[/quote]

Dear Littlepigpig,

Thank you very much! 如你方便, 我想打聽下st.catherine的升小結果, 縱使有很多學生考到所謂名校, 但佔st.catherine的該年學生人數的百分比如何??? 是否因為考到所謂名校的學生的家長, 本身是該校的校友(舊生)所以才因計分而容易入名校, 而我們呢班讀一些名不經傳小學的家長, 根本無額外分數, 只是陪太子讀書...

Dear Ivybibi,

祟真, 只知道是一條龍, 但接龍中小學的質數如何??? 只要係好學校, 我都會叫傑仔同珈瑋仔爭書讀, 因為1103的爸爸媽媽都痛愛子女, 大家都希望為我們的小朋友選擇好的學校, 所以, 結構性地存在著競爭是必然的, 正如Veronica所講, 2001-2003年出生率比以前低, 其實, 競爭已經大大減低, 加上, 我都問過幾個家長, 都係St.Cat收了都唔讀, ... 要講到競爭, 我們還要面對其他十多個月前後出生的大仔大女, 細仔細女, 所以都唔怕得咁多, 一於有得去interview, 就當作返Playgroup試堂, 反而, 當人家收了我們, 要決定讀那一間才是最頭痛 :-|

首頁

尾頁

跳至