跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 1103媽咪會-Chat Chat Room(Part 12)

baby111,

沙田嘉德麗咁快interview左啦, 幾時知得唔得呀?

大宅

Re: 1103媽咪會-Chat Chat Room(Part 12)

mandymfl~
8/10前有書面通知..但直到昨天都未收到有信..不過我都唔知呢間好唔好呀..我見佢有外籍老師教英文..學費都係18xx所以報左打底先o乍...:mrgreen:

男爵府

baby111, szesze.betty,

我唔係好認識根德園, 只記得話幾深, 係名校, interview好似話要考唱歌(唔知有係記錯), 盈盈一定唔得啦, 所以無諗...!

男爵府

[size=medium]mandymfl
我都好煩, 諗左好多間, 成日俾baby111話我多架, 都唔知點好呀! 其實咁多間, 我估好多間都唔收架! :-(
報左:宣道, st.cat, 根德, 靈糧堂
未報:明我, 禮賢, 聖羅撤, 創價(多數唔報)

大宅

mandymfl & ALL~
我都聽過根德園要識唱歌..不過我都唔sure係咪真既..我依家同希希仔練習緊"太陽伯伯"同"吹波波"..仲有埋動作添呀..唔知過唔過到關呢..哈哈

男爵府

[size=medium]mandymfl, baby111 & szeszebetty
其實我老公都唔鍾意根德, 所以就算真係收都未必讀, 而st.cat都嫌佢貴, 所以又係未必讀, 志在in下咋! 嘻嘻!

男爵府

vvbaby,

明我係邊架?
7間都唔係好多, 我見有d報成10間添!
不過要請假interview我就覺得麻煩d, 因為我唔係有好多假!

baby111,

盈盈都好鐘意叫我唱太陽伯伯同吹波波, 佢做動作, 特別係吹波波, 個波波破了要再唱過, 有時又話個波無破要俾爸爸, 一定要爸爸做動作接著個波波, 好攪笑!

男爵府

明我係澳海城呀!

希希豬都識唱幾首歌架, abc song, happy birthday, 太陽伯伯, 吹波波, 數字歌.... 嘻嘻!

男爵府

太陽伯伯、太陽伯伯,你去左邊?你去左邊?快的快的出黎,快的快的出黎,照耀我,照耀你!
hahahahah~~兒歌?我好叻架!不過珈瑋仔仍然係保持沉默,不過佢會跳舞助興!

男爵府

[size=medium]ivybibi
最後果兩句希希豬係唱, 哈哈笑, 哈哈笑, 因為基教係咁教架!嘻嘻!
希希豬d舞姿就唔多掂, 係咁易郁郁下咋!

大宅

all~
哈哈..原來個個都有"兒歌金曲"既..哈哈
大家去到in個時唱咩..記得通知聲..費時"撞歌"呀..哈哈
希希仔都係..唱d唔唱d..通常就唱每句開始"第1,2個字"同"最尾個字"..中間個d唔見晒..

我頭先問左嘉德麗..佢學費唔貴..但係雜費要2千幾蚊(半年呀)..
有無人知宣道/根德園雜費多少呀

男爵府

vvbaby,

希希豬識唱咁多歌, 叻叻叻!
我都好明白明傑爸爸的心情,如果同希希豬一齊interview一定比下去, 嘻嘻!

ivybibi,

盈盈都係識做動作, 唱d唔唱d咋!
最近盈盈講野仲鐘意"漏....口...."添, 真擔心佢interview的表現!

男爵府

mandymfl,
漏口??咁玩野?珈瑋仔一日玩野玩到黑..我依家都費時理佢!hahahah~~

整多首比你地﹕﹝珈瑋仔勁鐘意,佢都唱少少﹞
The big ship sails on the alley alley o, alley alley o, alley alley o. The big ship sails on the alley alley o, har~har~alley alley O.
The captain said: "It will never never do! Never never do! never never do!" The captain said: "It will never never do!"har~har~Never never do!
The big ship sank to the bottom of the sea, the bottom of the sea, the bottom of the sea. The big ship sank to the bottom of the sea. har~har~bottom of the sea.

大宅

baby111
報左:宣道, 根德, 靈糧堂,聖文嘉
未報:禮賢, 聖羅撤.
暫時6間,都唔係好多

男爵府

哈哈, 我估都唔駛驚希希豬, 佢只係對住我地先唱, 有時都唔肯架, 何況interview啦, 野都可能唔講呀! :cry:

希希豬都試過"漏....口....", 唔知點解, 可能心急卦, 最初我地會教番岩佢, 但都係咁, 所以後尾冇理佢啦, 咁依家又冇事喎!

男爵府

hahahaha~~你地估珈瑋仔識唱果少少係咩?咪係"har~har~"呢一句law!
我收工啦....bye bye

betty,
我估全港的幼稚園都會教唱"太陽伯伯",因為我識果的小朋友個個都識唱比我聽!

男爵府

[size=medium]Dear all
我都放工啦, 886!

男爵府

vvbaby,

盈盈都係呢兩日先有"漏....口....", 希望佢好似希希豬咁好快無事啦!

szesze.betty,

太陽伯伯係學校兒歌, 我7年前已經識唱架啦, 係我家姐個仔教我唱的, 果時我係識ivybibi唱果首!

baby111,

嘉德麗係雜費要2千幾蚊(半年)真係有d 貴喎, 包咩呀?

大宅

ivybibi
原來珈瑋仔係識唱"和音".
咁我知點解我唔識呢首歌lu,因為我d親戚朋友個個都無細路.唔該曬....

大宅

szeszebetty~
我之前完全唔識"太陽伯伯"同首歌..係同希希仔上基教pg時學既..
其實都唔係叫"唱"..係"講"就真..哈哈

mandymfl~
雜費只知包書簿仲有咩就唔知..另外書包同校服又要另外比錢買..

首頁

尾頁

跳至