自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

每個學期學校都會挑選補充教材, 學生必須購買! 張通告終於都派喇........

中文3本, 英文3本, 數學1本, 總共475.8
仲未計暑假前已經要學生買定 for 暑假做定某部份, 中文及數學各一本
即係未計下學期會再買既補充, 已經共9本補充, 仲有教科書既作業, 老師影印既工作紙......
做死人!!

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無辦法啦, d學校想谷d學生上band 1中學嘛.

,

伯爵府

LMCK 發表於 11-9-21 18:25
無辦法啦, d學校想谷d學生上band 1中學嘛.

我明! 但都要合理掛.....點做得晒呀? 日做夜做? 舊年都唔少野, 已經做到死死吓, 問老師可唔可以唔做晒, 但係老師話唔做晒有家長會投訴

EVA222  無法啦,間小學派位係幾好,煲多D湯水阿仔飲.  發表於 11-9-21 18:56

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

p6....死囉~~~~咁睇嚟我大仔都差唔多喇......仲未收到, 但都估到實又有練習要買......今次唔知又要幾多錢喇

水晶宮

畀面勳章

回覆:唉....唔想見到既終於都見到

係咪要逼到啲小朋友傻至安樂?

starry^.^  無奈   發表於 11-9-21 18:43

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:Quote:LMCK+發表於+11-9-21+18:25+無辦法啦

原帖由 starry^.^ 於 11-09-21 發表
我明! 但都要合理掛.....點做得晒呀? 日做夜做? 舊年都唔少野, 已經做到死死吓, 問老師可唔可以唔做晒, 但 ...

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

嘩, 相信家長同小朋友都唔好受

侯爵府

好媽媽勳章

我N年前讀小四開始,已經要勁谷我地做extra既補充練習,真係做到人都癲架,阿媽既荷包又傷,無計la,我果陣係讀"精英班"

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

P.3 都要差5多3百
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

侯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

政府又話求學不是求分數.點解唔限制學校呢d措施呢.學生真係好辛苦
我的生命由我主宰.

伯爵府

waiyuktsoi 發表於 11-9-21 21:33
政府又話求學不是求分數.點解唔限制學校呢d措施呢.學生真係好辛苦

政府話....

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

mouth:

首頁

尾頁

跳至