跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人讀緊,或識人讀緊??any comment??

伯爵府

係邊GA??無聽過

大宅

我都想知
好少人講

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

fmc 發表於 11-9-21 23:23
係邊GA??無聽過

係運頭塘逸雅苑逸榮閣地下

http://www.zebedee.edu.hk/pg.html

伯爵府

牛年勳章

回覆:bobohau 的帖子

兩年前bb係果度上play group, 地方好寬敞,玩具也頗多,全部係外藉老師, 部份老師吾係好有經驗! (但我吾知kindergarten teacher 係咪同play group 一櫬)

個人覺得佢地真係外國式的教學法, 幼稚園係learn through play, 吾會好深。

大宅

畀面勳章

zedebee 開心果幼稚園ok嗎?

同埋好似無功課做

複式洋房

引用:兩年前bb係果度上play+group,+地方好寬敞,

原帖由 virgokaren 於 11-09-22 發表
兩年前bb係果度上play group, 地方好寬敞,玩具也頗多,全部係外藉老師, 部份老師吾係好有經驗! (但我吾知 ...
Understand. I am also considering their playgroup? Your kid enjoyed the playgroup?

伯爵府

牛年勳章

引用:Quote:原帖由+virgokaren+於+11-09-22+發表

原帖由 樹熊包包 於 11-09-22 發表
Understand. I am also considering their playgroup? Your kid enjoyed the playgroup?
Play group was okay!
BB went there at 19 months old (about 6 months)
Now she's still remember there !

複式洋房

回覆:virgokaren 的帖子

Good! It teaches English mainly?!

子爵府

我覺得環境唔得,有時揸車經過見到.始終都係屋村學校. 其實要外籍老師,又好英文,可以揀安司基,明雅,英藝等...起碼環境好好多

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

mara 發表於 11-9-23 11:02
我覺得環境唔得,有時揸車經過見到.始終都係屋村學校. 其實要外籍老師,又好英文,可以揀安司基,明雅,英藝等.. ...

你單單靠楂車時經過咁'望'就知佢環境唔得??

子爵府

回覆 sampcy 的帖子

起碼出入要去屋村,而且外面環境唔清潔,如果要返學,日日要經過的話,可能我本人要求夠高,接受唔到.

洋房

我個B上咗兩年L-T-P, 現在講英文都幾流利.... 睇卡通同上課就喜歡用英文....我個B仲用咗好多我唔識的英文字, 我仲要查字典先知佢想講什麼...

複式洋房

回覆 cy112799 的帖子

sounds good wor. 2 yrs .. Is it a playgroup?

侯爵府

cy112799 發表於 11-9-24 11:39
我個B上咗兩年L-T-P, 現在講英文都幾流利.... 睇卡通同上課就喜歡用英文....我個B仲用咗好多我唔識的英文字 ...

L-T-P

洋房

L = Learn
T = Through
P = Play

sampcy  THANK YOU  發表於 11-9-24 23:36

別墅

Zebedee is good KGD all teacher are good. My son's also remember when he study L.T.P two year ago.

cy112799 Does you kid going to study the (Starter) next Sat?

大宅

我都覺環境麻麻, 啱啱暑假返過暑期班, 返學放學都聞倒好大陣渠味。

伯爵府

牛年勳章

引用:我都覺環境麻麻,+啱啱暑假返過暑期班,+返學

原帖由 lovememe 於 11-09-25 發表
我都覺環境麻麻, 啱啱暑假返過暑期班, 返學放學都聞倒好大陣渠味。
吾計外圍,我覚得室內環境ok wor !

複式洋房

陪月勳章

回覆:zedebee 開心果幼稚園ok嗎?

有無playgroup?

首頁

尾頁

跳至