論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

嘔血!!

1.每天開熱水爐用手洗衫
2.用洗廁所的百潔布洗嗽口杯
3.因三文治機有芝士黐住,用鐵匙整花晒
4.每次開一個鐘乾碗機乾兩三只碗,一天4-5次
5.同一只碗洗兩次都有污垢
6........
7........
8.......
我想是時候了.......

大宅

Re: 嘔血!!

bunbun or yanyan???

洋房

Yan Yan

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我最怕係Pt.2, 所以我要佢將洗嗽口杯o既百潔布晾喺我個廁所度, 洗廁所o既就連埋啲潔廁用品放喺佢個廁所度, 咁就唔會搞錯, 除非佢特登la, 咁就冇得避.

洋房

她是第三個工人了(1st bun bun, 2nd yan yan)
但我知第四個,將來都不會是好工人的!
因大部份嘔血都是我媽媽在我返工時發現的
而這個工人以是三個裡做得最長時間的了(>1.5yrs)

:-( :-(

大宅

DoReMi媽媽,

我都係咁, 有d布要佢放响佢個厠所, 但係佢抺開野
就求其用呢, 已經做左成13個月都係咁, 我一唔望
住佢, 佢又黎

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

Karson媽 寫道:
1.每天開熱水爐用手洗衫 咪縮水(自已衫定你的衫)
2.用洗廁所的百潔布洗嗽口杯 咁都得,叫佢自已用返同一樣嘢洗自已隻杯
3.因三文治機有芝士黐住,用鐵匙整花晒 扣佢錢
4.每次開一個鐘乾碗機乾兩三只碗,一天4-5次 要佢只可以食完飯先可以用,每日只可用2次
5.同一只碗洗兩次都有污垢
6........
7........
8.......
我想是時候了.......

我覺得教完唔改善,[size=xx-large]炒得

男爵府

唉....! 我地返左工, 邊理得咁多?? 唔好的換啦, 可能下一個好d呢!!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

m9394pp 寫道:
DoReMi媽媽,

我都係咁, 有d布要佢放响佢個厠所, 但係佢抺開野
就求其用呢, 已經做左成13個月都係咁, 我一唔望
住佢, 佢又黎

係呀, 雖然我個賓姐喺我度做咗3年半, 但都係要耐不耐做random check, 唔係話下下check住佢, 係要俾佢知道~我樣樣都知ga, 唔好當我豬炳.

洋房

LittlePrincess 寫道:

1.每天開熱水爐用手洗衫 咪縮水(自已衫定你的衫) 自已衫

2.用洗廁所的百潔布洗嗽口杯 咁都得,叫佢自已用返同一樣

珍珠宮

大宅

唉...我個賓賓咪又係懶到死...佢之前份工係香港做o左十年..已經成精..宜家永遠都係踢一踢..旭一旭..唔叫就唔做...明明識聽廣東話...又扮唔識..我最錯就係初初比佢一齊同我地食飯..宜家成日柬餸食...左liu右liu....話o左佢好多次咁樣係冇禮貌都仲係咁...嘔血...我平時又要返工...但永遠都係我遲過佢訓...但又早過佢起身...都唔知邊個係工人...

首頁

尾頁

跳至