跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個囡開始鐘意望野,尤其是燈,仲好鐘意聽兒歌, 腳仔都young到彭彭色, 未識轉身,但已經不安現狀想反身個只 , 開始有BB脾氣,唔鐘意比人掃風,有時半夜想幫佢換片佢都大喊 , 直到你要放佢上床睡覺為止....話咁就咁....日頭好乖好少喊,夜晚就比較易喊(不過多數都係出過街,或者轉天氣,肚仔唔舒服) , 8點30分之後係我地屋企人警界線....個個都會留意佢 , 驚佢大喊, 因為一喊就收唔到聲....要喊到累先可以睡,所以個個都好驚....食飯都食得唔安樂 ...... 呢個就係我個囡....霖霖啦.........唔知各位媽媽都係唔係咁架呢

複式洋房

你好, 我家靖怡bb都係5月30日出世, 上個星期開始可以流暢地向右面轉身, 不過個頭仔抬起唔夠3分鐘就無力, 咿咿哦哦咁叫, 好得意。

由於我係埋身餵奶, bb都算食得ok, 不過bb幾黐身, 幾次自己出街買嘢時, 擺低ar b 俾老公湊, 番到黎都話ar b 喊左幾個鐘要媽媽, 好淒涼喎~~ 平時我係度佢都無咩喊, 就算快喊時同佢玩吓唱吓歌仔, 都無咩事la。 有個朋友話bb喊就唔好理佢, 等佢喊到攰會瞓, 不過我就做唔到la, 所以bb喊時我都會抱吓哄吓, 佢都好合作收聲。

望住bb個可愛睡臉~~~~~真係可愛到ar...

複式洋房

回覆:5月30日出世BB , 大家入黎傾下BB近況呀

你地好呀!我囡囡都係5月30日出世!佢係細碼輕B,因為佢食奶一直食得唔多,第一個月時佢黃咗三星期,我要一日餵12,13餐先夠,因為佢係少食多餐型。我仲係要pump奶。真係命都無,頭果兩個月我真係未試過一日訓多過三個半鐘。一直努力到現在,佢現在一日五餐,train佢介咗夜奶,訓覺自己入睡。佢識轉身,不過未可轉到扒係到。兩日前開始玩口水泡,又噴口水。食奶時會講嘢,唔想食時發怪聲,又打奶瓶,仲拉開我手指,除咗佢食得少令我常擔心外,其實佢都好可愛。

複式洋房

回覆:wendo 的帖子

咁叻叻。我個囡仲未介夜奶,開始流口水,仲玩泡

複式洋房

回覆:yiuchi4u 的帖子

佢都好痴你喎,我個囡就痴工人多啲,好鐘意人抱佢,抱到手軟

複式洋房

hi, 我個仔都係 5月30日出生架, 佢一餐食 6 安奶, 由佢兩個月開始就成日流口水, 好攪笑, 成日要同人傾計, 你唔理佢, 佢會叫你架, 勁鍾意食手指, 有時 5 隻手指都放晒入口, 你地 d BB 有無食手指?

大宅

回覆 katrinalee 的帖子

咁你囝囝一日食幾多餐?

複式洋房

katrinalee 發表於 11-9-27 10:59
hi, 我個仔都係 5月30日出生架, 佢一餐食 6 安奶, 由佢兩個月開始就成日流口水, 好攪笑, 成日要同人傾計, ...
Yeah, 我個b都有勁流口水同食手指, 何止5隻, 仲想成個拳頭塞入口ar~~~wahaha~

複式洋房

回覆 兔bi 的帖子

佢而家 4 - 4.5小時食一餐, 一日食 4 - 5 次, 晚上唔駛食奶到天光

複式洋房

回覆 yiuchi4u 的帖子

我個仔唔比佢食, 食會減, 你個 B 係唔係咁? 係唔係要比牙膠佢地呢?

複式洋房

回覆 katrinalee 的帖子

有試過俾牙膠bb食, 但係佢唔肯食, 仲搵條脷頂番出黎, 佢又未識自已拎住咬, 都幾難搞. 唯有日日試吓law...

別墅

想問下你地既BB識得有意識地拎玩具未呀??

大宅

成日攞玩具

複式洋房

我個b仲未識喎...洗唔洗train吓佢ga???俾d玩具佢但睇佢好似唔感興趣....

複式洋房

hi, 你地 BB 食糊仔未呀? 我呀 B 每日食一餐糊仔 + 4 oz 奶

複式洋房

未呀, 會5月底食. 囝囝而家1日5次奶, 5-6oz

複式洋房

回覆 rcsin 的帖子

我呀仔一餐食 7 oz, 食 4 - 5 次一日, 而家中午比佢食糊仔, 再補 d 奶

複式洋房

好叻仔呀, 可以偃7安 我呀仔有啲厭奶! 次次都大哭大叫, 推開支奶樽! 好難搞! 希望食糊仔會好啲.

別墅

我細B都係5月30日出世,而家開始認人淨係要姐姐,我餵佢飲奶都唔得,星期日工人放假我地帶佢出街,由出門口喊到返屋企,人地唔知以為我地係拐子佬呀!而家有成21lbs,之前返健康院話要幫佢減肥,但其實每餐都係食4-5oz奶加一餐米糊,不過就超吸收!月中同佢過澳門飲,佢唔跟我地都唔知帶唔帶好,但d親戚想見佢 ....仲煩緊!

複式洋房

回覆 tabo2006 的帖子

成 21 lbs. 真係好重. 咁醫生要佢點減肥呢? 佢已經唔係食好多野.

首頁

尾頁

跳至