懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我唔敢用防曬, 用左我起好多粒粒...

要用係用shu uemura, 我得呢隻未試過起粒粒

複式洋房

我轉左clarins,諗住肚紋膏都係用呢隻,應該無事,不過下次問下先

大宅

clinique,問下D姐姐話大肚婆都用得,所以無轉到~

大宅

引用:我唔敢用防曬,+用左我起好多粒粒...要用係

原帖由 snowdropjf 於 11-09-26 發表
我唔敢用防曬, 用左我起好多粒粒...

要用係用shu uemura, 我得呢隻未試過起粒粒 ...
用防曬系D人成日同我話,因為有妊辰斑,接觸到紫外線就會變斑以後難退,做下防曬會好D!但我皮膚未陀BB前都系差,就驚毛孔又阻塞起暗粒

男爵府

同上胎一樣...會一切如常...

防曬用L'occitane同kanebo
foundation & base 用cle pe deau
cream用biotherm, ipsa, la mer...
肚紋膏用jamieson既vitamin e cream

但有vitamin A, Levander同埋whitening既成份全部停~~~~

大宅

回覆:大家發表下你地而家用緊咩護膚?

I use skin food and dr wu

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

伯爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我雜乜~咩都用d
neutxxxxx又有~廣源良又有~dove洗面又有~skinfood又有
不過有左之後~買左bioderma同vichy黎用

大宅

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 BK Milk勳章

我有咗之後,皮膚勁敏感,又出粒粒,就轉咗用Melvita。佢係天然有機護膚品,有防敏感系列同BB產品。我用咗唔夠一個星期已經無咁敏感。佢仲有防妊娠紋乳霜。

大宅

Cassidy 發表於 11-9-26 16:14
同上胎一樣...會一切如常...

防曬用L'occitane同kanebo

vitamin A 唔得架 ?

大宅

jilly_goodsiste 發表於 11-9-26 16:15
I use skin food and dr wu

skin food 唔好用啊, 佢 d 野成日驗到唔合格, 孕婦不用得, 所有而家我冇再用.

男爵府

回覆 Spark 的帖子

果陣時上堂話Vitamin A 唔好啊, 所以大肚就停左無用喇~

但你試下SEARCH番以前D post, 因為我記得有人提過點解的!

大宅

仲有無媽媽用緊SKII吖?

大宅

大家發表下你地而家用緊咩護膚?

大宅

Cassidy 發表於 11-9-28 15:18
回覆 Spark 的帖子

果陣時上堂話Vitamin A 唔好啊, 所以大肚就停左無用喇~

好啊, 多謝你既 reply, 我其實打算買 for 孕婦專用既化妝品同護理產品, 因為我好鍾意化妝, 買左到時同大家 share.

複式洋房

Fancl+ Origins

複式洋房

Pregnant 後轉用 amala serum, Melvita cleansing milk, toner, body milk n hand cream, all r v Gd ar!

大宅

準備轉SKII了,但仲系1516

首頁

尾頁

跳至