跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 怪獸樂園 2 - 小怪獸2歲生日大"cute"晒

貴,
你使唔使陪返學呀? 1開始返幾耐?

驕,
目標人物已到, 亞囝開槍射佢

北京冇野買啦, 以為你去台灣之嘛, 話時話北京填鴨係咪好食d 架?

大宅

雞雞
北京填鴨咪同香港差唔多!我覺得無咩特別law!不過北京有間老字號叫「全聚德」,個個去北京都會幫襯(包括我)。「全聚德」有出品真空包裝o既填鴨架!食時放入微波爐就得!你要唔要我幫你買半隻咁?

別墅

蓁蓁說 : 多謝各位ee!! 生日嗰日我同爸爸, 媽媽, 爺爺, 麻麻, 婆婆仲有舅父仔..一行七人去左disney玩呀!!

媽媽說 : 各位, 我尋日放左假, 屋企部電腦又壞左, 而家先睇返晒d留言咋!! 驕, 你真攪笑…咁都比你揾到我d留言…我之前其實好少留言…都係睇多!! 如果佢地真係同年同月同日出世就真係perfect啦!!

今日返嚟好多嘢做…快d做嘢先!!

大宅

各位怪獸,

定殷今日淨係返咗2個鐘, 一返學就有生日禮物, 佢見到課室有玩具同其他小朋友都好開心, 不過就一定要我係傍邊, 我試過係佢玩得好開心無留意架時候走開, 點知佢一發覺就喊到好似劏豬咁, 我唯有陪足佢2個鐘又無早餐食, 老師话開頭個4-5日返2個鐘先, OK就再加鐘, 不過我希望明天佢食埋午飯至走, 起碼我可以做少D野嘛!!!!!

仲有今日一家去咗Disney, 但今次真係蝕水呀, 我3點至去到, 點知呢幾日係收7:00pm, 睇完巡游都4點有多, 所以淨係玩咗4樣遊戲, 巴斯光年真係好玩啦, 又唔使排隊, 最後玩架係winnie the pooh, 排咗成9個字, 點知就到阿仔就頂唔順瞓咗, 叫極都唔醒, 直頭好似昏迷咁, 所以我地應該會再去玩盡所有遊戲!!!唔知點解今日weekday都有好多人呀!!!

男爵府

<==== 今日o係公司就係咁~~

男爵府

貴,

做咩咁晏都去disneyland呀? 真係有d徙料喎~

大宅

牛牛,

諗住佢起碼9點至收場, 同晏D無咁多人嘛!!!我自己依家都呻笨呀!!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

貴:
乜原來收咁早架,佢好似開11點架bor,11-7,時間好似少左d,就算而家得咁少野都玩唔晒啦!仲話第時加遊戲喎!

男爵府

早晨呀~ 今日o係公司又要咁啦 ===>

別墅

貴貴,

I also planning to Disneyland by the end of this month. According to your experience, what is the best time to go inside and is there any games suitable for our age group's babies? Do we need to bring along the food for them or there are suitable food available inside?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

早晨啊!

聽日彤彤要interview喇,我好緊張啊!不過佢呢兩日好似「鬼上身」咁,除左半夜o咸到拆天之外,最嚴重係o係街見人就o咸,even平時好熟果d街坊都係咁。 都唔知聽日點算。

男爵府

哈哈,

希望彤彤面試成功!! 你比多d信心佢啦~

大宅

牛,
點解你的msn o個公仔人身有個藍色的圓形東西o既, 是什麼意思?

驕,
既然係一樣, 唔使買啦, 你會唔會食下d 另類食品架, 好似街邊有的, 我在tv 上睇到的, 什麼串燒.... 炸....., 全部都是[size=large]昆虫

貴,
你都要陪返學呀! 咁佢肯唔肯同d 小朋友一齊呀? adonis 都唔知做乜鬼, 上星期開始返學, 反而唔喊, 這幾天返學又喊, 今朝仲要喊得好淒涼, 我只是在門外偷看, 由婆婆去安撫他, 而家每朝早, 我替他穿片褲時, 佢就唔係好like 咁, 好似知道要返學咁

豬,
冠樂有冇咁架?

男爵府

雞,

我而家用緊web messenger嘛~

點解雞仔返學要著片褲o既?? ?-( 顯樂間學校, 反而叫我唔好同佢著, train下佢戒片喎, 賴濕左都唔緊要.

大宅

大宅

唉, 呢排真係無覺好瞓, 先前阿仔就因嚇親半夜會喊, 依排就係每晚2,3點就係咁咳, 一直咳到中午, 跟住會無咩咳, 直到10點多又會開始咳, 今日同佢覆診, 醫生話咁係氣管敏感, 處理唔好會變哮喘, 真係擔心死我啦, 醫生教食完甜或凍野後, 一定要飲暖水冲下喉嚨, 我以後同阿仔出街都要帶壺熱水至得啦!!!!

雞,

今日都有喊呀, 仲要係好堅持個隻, 係我走開個45mins. 喊唔停, 有野食就停一陣跟住再喊過, 我唯有再陪佢同佢係學校食埋飯至放學!!!

哈哈,

希望彤彤面試個日情緒會好d, 有好表現啦!!!

騷騷,

我估可以架話, 最好就揀平日去啦, 同埋早d去搵公仔影相, 仲要預時間俾阿仔瞓覺, 因3:30有巡游, 連等至睇完都要1個鍾, 4點後d機動遊戲都唔使點排隊, 其實有好多野都啱我地d怪獸仔玩架, 例如coffee杯, 非碟, 巴斯光年, 小熊維尼世界, 木馬等....

大宅

別墅

雞雞,

冠樂返學時都係頭幾日有喊一陣咋,我地放學去接佢時都無喊,不過我都聽過miss話有d小朋友初初返學時無喊,之後就開始黎料,所以miss話寧願佢一返時己經喊,好過佢之後扭得仲勁喎...

不過唔使擔心,佢地適應力好強架,好快會唔喊,開開心心咁返學,冠樂而家聽到返學做早操,不知幾happy~~ 努力呀!!

貴貴,

呢排真係辛苦哂你啦~~有無收到身呀??
我個名叫樂樂b,媽咪最鍾意叫我做蕃薯b嫁!

別墅

哈哈,

How about 彤彤's apperance today, wish she is fine & the interview is going on well. Success!!!!

貴貴,

Thanks for your info. Any food suitable for our 小怪獸?

大宅

騷骚,

我淨係去咗間係美國大街Cafe食野, 係玻璃屋咁, d set meal都幾好味同唔係好貴, 阿仔就食咗個兒童餐, 係米奇waffle, 佢不知幾like, 食得好開心!!!

首頁

尾頁

跳至