跳至

首頁

尾頁

大宅

6個月打針

今日打完預防針,姑娘話:
1. 此針唔會有反應架.
2. 1號奶粉更近人奶, 營養更正, 唔轉2號都得架.

bb係細碼, 總有,由尾3條線跌去尾2 tim, 得6.49kg, :-(
好在姑娘話唔緊要, bb精靂活潑最好,bb一切ok唔錯總好有力咁話 !有返的安慰啦.

男爵府

Re: 6個月打針

芷殷,

6.49kg的確輕左少少,唔緊要啦,最重要係bb健康快樂!!我好內疚,自己傷風傳左給kelly daddy 和 kelly bb.希望大家都快的好返..

我打算給kelly bb食人奶到6.5月, 之後, 打算給1號奶粉佢食. 邊隻奶粉好呢??

大宅

kellylamyc,
唉呀, 我都相信妳會好心痛,唯有自己大人小心的. 有次工人傷風, 我都好緊張, 直情唔掂得bb!
咁星期日妳們來到gathering嗎 ?
多謝妳安慰 !!
好在芷殷成日好開心, 頭先係健康院見到人都笑, 攪到的媽咪係咁撩她, 她見到的同齡bb總笑到kaka聲...
我諗無邊隻奶粉係最好, 最緊要bb啱食.妳可能到時試下先啦.
我BB食開美素力.

複式洋房

芷殷,

乜芷殷妹妹咁搞笑呀? 見到係人都笑呀?? 希望星期六佢見到mo mo都係咁好笑啦!! mo mo好少見到同齡o既bb, 所以都唔知佢識唔識笑....

芷殷妹妹輕d都冇所謂啦, 女仔細細粒粒仲得人鍾意啦!!最緊要健康嘛!! 我見佢都好似食好多奶奶o架喇喎...係咪平時活動得多所以keep到咁fit呀??

公爵府

係呀, 芷殷細細粒, 但健健康康, 冇所謂啦

蝦仔就剛剛同芷殷相反, 頭圍由第 3 條線, 跳左去頂點, 體重又係最頂點 , 5個月大已經 9kg, 所以我揹住佢好辛苦 芷殷細細粒, 湊佢果個冇咁累
[/url]

複式洋房

蝦蝦,

原來蝦仔係大頭仔唻o架??

五個月人仔差唔多20lbs又真係幾勁喎...不過d人成日話bb重d好湊d喎.....如果mo mo好似蝦仔咁有20lbs o既話, mo mo爸實開心c喇.....mo mo而家得17lbs幾, 佢爸爸都嫌佢唔夠重.

侯爵府

芷殷媽

唔緊要喎~~我瑤瑤10月1號磅都係得5.48KG(連衫同片片)~~芷殷仲重瑤瑤成1KG~~精令活潑米得LAW~~我成日都係咁同自已講~~9號睇下芷殷同瑤瑤兩個細碼BB有幾活潑好過啦~~

大宅

哈哈, 好心急, 快的見到大家啦 !

mayken1612,
到時記得兩細b影返張相先得.

happy@happy,
係lo, 的爸爸鬼咁緊張, 成日想大隻的, 真係激c ! 我本來都無所謂, 但俾她爸爸 o 得多, 都好似有的緊張, 好在頭先姑娘猛話無問題, 我應該用手機錄返姑娘的說話俾他聽 !
芷殷都好攪笑, 姑娘問怕陌生 ? 我話好似4~5個月時有, 而家無, 話口沒完, 她望住姑娘唔俾面, 就哭 ! :tongue:

蝦蝦,
原來蝦仔咁勁 ! 可能他係台柱 !!! :mrgreen:

複式洋房

芷殷,

乜芷殷妹妹咁搞笑呀?? 明唔俾面姑娘姐姐喎....

話時話, 講到認人, 我覺得mo mo好似仲未識認人咁, 唔知佢係唔識丫, 定係唔怕呢 好似有d屋企人唔係成日見, 抱佢o既時候佢又唔喊喎, 好似個個抱都ok咁, 唔知點解呢?? 其實我都想佢唔好咁怕陌生人o架, 咁樣個個都可以抱到佢, 唔駛見到人就喊咁慘嘛!!

不過好多時佢見到我同爸爸都會笑得特別開心o架, 唔知佢算唔算認得我地兩個呢?

侯爵府

芷殷
到時記得兩細b影返張相先得.~~~梗係要啦
唔知最重個BB係唔係蝦蝦呢 ?-( ?-(

大宅

你地d "daddy"就話想要bb重d,但我果個就話呀b重,抱一陣就話攰呀~
早兩日幫呀b磅有22lbs,係++大碼,不過我見佢塊面越黎越瘦~ :-(
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

哈哈... 係咪健力士b太重, 妳將他張大頭相"修身" ?
唔怪得塊面廋啦 !

大宅

jilljojo ,

你個B真係好犀利呀!婆婆咪揍得好辛苦囉!
我個咁輕,佢個衰老豆都話抱到好攰啦,呢d只不過係藉口偷懶啫!
唔緊要啦,塊面瘦d上鏡都靚d嘛!

大宅

呀婆婆當佢係寶呀~出出入入都要帶埋呀B~叫佢推車仔都唔肯,係都要抱住......佢話湊呀B唔辛苦哦~
但係塊面仔有兩舊肉CUTE D嘛~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

芷殷MAMI:
哈哈...咁都比你發現左?哈哈....
幅相係"修身後"呀~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

複式洋房

jilljojo,

嘩....健力士bb咁勁有22lbs呀?? mo mo真係有排都追唔到咯... 咁健力士bb平時係咪食好多o野o架??

好快到星期日喇, 到時就可以見到健力士b

公爵府

jilljojo,
健力士 bb 果然名不虛傳呀, 勁重 梗係啦, 健力士 bb 已經食好多固體野呢?

蝦仔而家先 5個月1星期, 我諗去到 6 個月時, 都追到 22 磅, 但蝦仔到而家都淨係全飲奶喳, 連米水都未開過比佢, 到佢食得固體時, 哈 ~~ 肯定抱到我手軟 (我而家都抱唔到好耐, 揹都覺得好辛苦) :-(
[/url]

複式洋房

蝦仔而家幾多磅呀?

公爵府

蝦仔而家冇磅, 上次 9月26日 (5個月1日)磅左, 9kg 囉, 身長 67 cm
[/url]

公爵府

happy@happy,
我覺得 momo 身形好適中呀, 17 磅岩岩好啦, 叫爸爸唔好咁貪心, 到時重得滯, 抱得好'支力'架
[/url]

首頁

尾頁

跳至