跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

Re: 家有狗兒嗎?

Chingchingma:
嘩~去旅行lokhim媽很羨慕啊~我想我們一家最快要等多一年,起碼要lokhim識行呢!其實帶baby旅行好辛苦啊~不怕嗎?待你回來和我們分享啊!
lokhim媽

我又再次走去2月媽媽會八,原來Chingchingma去過希臘...好討厭啊~這是人家一直恨去的地方,本來諗honeymoon去,點知不成團,後來準備去時又有了lokhim,哎~你就好啦...還跟初戀情人去浪漫死啦....幸福的Chingchingma羨慕得令人生氣!
lokhim媽

大宅

chingchingbb 寫道:

lokhimMa & 眾媽媽:
我暫時也是全職媽媽, 老公想我多d 照顧&指導chingching, 加上我十萬個願意咁做.

係呀, 我明早就同chingching & chingchingdad 去日本玩幾日, 主要係shopping吓 & eating吓咁啦! BB第一次旅行去日本近近哋又乾淨. See you next week!

chingchingbb:

嘩! 去旅行甘正呀!

祝你旅途愉快啊!

請問 d 奶樽點處理呀?

Joycelyn

大宅

lokhim 寫道:
Chingchingma:
嘩~去旅行lokhim媽很羨慕啊~我想我們一家最快要等多一年,起碼要lokhim識行呢!其實帶baby旅行好辛苦啊~不怕嗎?待你回來和我們分享啊!
lokhim媽

lokhim ma:

係丫, 我都無甘快帶 bb 去旅行. 我上星期日帶了欣廷去西貢 picnic 呀.

Joycelyn

複式洋房

Joycelyn:
每個星期六日謙謙都會有好多節目,尤其會出外四處拍照!郊外嘛,我想待他能步行讓他和比比一同出外拍照!
lokhim媽

大宅

lokhim 寫道:
Joycelyn:
每個星期六日謙謙都會有好多節目,尤其會出外四處拍照!郊外嘛,我想待他能步行讓他和比比一同出外拍照!
lokhim媽

lokhim ma:

都好喎, (第時) 樂謙同比比一齊拍照!

Joycelyn

大宅

lokhim ma:

Please check pm.

Joycelyn

大宅

HiHi! 各位mama,

We are back!!!
我哋日本え旅很愉快. 買了好多衫比晴晴, 多到連個sales都問我哋係咪做批發的! :tongue: :tongue: All the way, bb也很乖, 抵錫!

Joycelyn,
我帶了"除菌藥片"去滲奶樽, 再用boil 過的熱水沖多一次. 我早晚比奶佢飲, 早餐buffet攞半隻蛋黃 & 少少bread 比BB食, 日間外出就食樽装baby food.

[img align=left]http://iuploads.com/out.php/i40255_IMG9026.JPG[/img]

大宅

HiHi! 各位mama,

We are back!!!
我哋日本え旅很愉快. 買了好多衫比晴晴, 多到連個sales都問我哋係咪做批發的! :tongue: :tongue: All the way, bb也很乖, 抵錫!

Joycelyn,
我帶了"除菌藥片"去滲奶樽, 再用boil 過的熱水沖多一次. 我早晚比奶佢飲, 早餐buffet攞半隻蛋黃 & 少少bread 比BB食, 日間外出就食樽装baby food.

chingchingbb:

啊, 你番來啦, 收穫甚豐喎 ! 日本 d bb 衫貴唔貴架?
大約幾錢一件架?

o奧, 係喎. 我 forget 有 baby food 添.

Joycelyn

大宅

Joycelyn,

日本d 衫平貴差距很大, 幾十元至幾百元一件都大把你買, 我哋平貴都有買, 志在夠"in"!

lokhim媽,
希臘的小島係好浪漫

大宅

[quote]
Joycelyn,

日本d 衫平貴差距很大, 幾十元至幾百元一件都大把你買, 我哋平貴都有買, 志在夠"in"!

lokhim媽,
希臘的小島係好浪漫

複式洋房

ching媽:
依~真是很討厭!何解你老公仔跟你那麼SweetSweet,恨死人咩~~!lokhim媽最近正不停催促朋友結婚,就是因為想參加廸士尼婚禮,又怨lokhim爹早提親....哎~童話式的婚禮唯有等30年後lokhim仔了!
lokhim媽

複式洋房

幸福到暈的ching媽:
幾時分享你日本之行的相片,另外你打算何時帶chingching與狗兒出外拍照呢?我打算待謙謙歲半就會帶比哥一同出外拍照,你有沒有好地方推介?
經常聽你說你同老公仔"D sweet野",那我又不防說說我的...嘻嘻!我lokhim媽本來都是二月媽媽,但因為lokhim早了三個星期出世,嘻...又碰巧整個過程都在我和lokhim爹結婚兩週年那天進行,由穿水到行去醫院兩公婆都一直笑笑笑,去到醫院護士都好奇怪,這個待產媽媽何解少少怕都沒有(連媽媽袋還未準備也不怕),笑到個嘴也合不來,是否又浪漫又攪笑呢?
lokhim媽

大宅

lokhim 寫道:
幸福到暈的ching媽:
幾時分享你日本之行的相片,另外你打算何時帶chingching與狗兒出外拍照呢?我打算待謙謙歲半就會帶比哥一同出外拍照,你有沒有好地方推介?
經常聽你說你同老公仔"D sweet野",那我又不防說說我的...嘻嘻!我lokhim媽本來都是二月媽媽,但因為lokhim早了三個星期出世,嘻...又碰巧整個過程都在我和lokhim爹結婚兩週年那天進行,由穿水到行去醫院兩公婆都一直笑笑笑,去到醫院護士都好奇怪,這個待產媽媽何解少少怕都沒有(連媽媽袋還未準備也不怕),笑到個嘴也合不來,是否又浪漫又攪笑呢?
lokhim媽

lokhim ma:

我見倒有人推住 bb 車, 'tor' 住狗狗行西貢的 pier 邊 (行海邊好舒服 ). 有好多人帶狗狗去那兒 walk 的. 不過係好行, 不是映相的好地方.

Joycelyn

大宅

lokhim媽,

你也是非常sweet 呢! lokhim的誕生是你們最好的結婚禮物,是上天送給你倆的! 梗係笑到見牙唔見眼啦! 係呢, 你本來預產期係幾多號?

Here attached are some photos from "N" years ago to nowadays.

相片

別墅

幸福到暈的ching媽,

"路過" ~~~幸福到暈嘅ching ma and Lokhim ma,
just to say hi

hahahaha ~~~ Lokhim 媽,請不要介意抄了你的句子啊 !

複式洋房

Joycelyn:
多謝你的提議,我也差點忘了上次到赤柱有狗的蹤影,哈哈!
經你一提,還有離島呢?長洲...南x島...各沙灘!Joycelyn何解你不參加1月8日一歲生日會呢?我報了名但所認識的媽媽買少見少呢~

chingma:
嘩~真是N年前啊!髮型很特別呢?(嘻...嘻~)
何解你兩公婆現在看起來還年青呢?孖仔亞媽看過了還打電話通知我,說有結婚相看(我當然知..是我提出要看嘛!!)看孖仔亞媽的躇躍,便可知廸士尼婚禮多令人羨慕.....真幸福啊~
我預產期是2月6日差點當不成猴年寶寶,chinching是2月4日你會當雞年還是猴年?因為過了立春老人家會算她是雞寶寶啊!

嵐嵐媽媽:
歡迎你來到這個topic啊~你必定是chingma的朋友,因為我看過chingching戶外相片和你拍的很像,是同一個聚會嗎?
哎嗡~你囡囡是天生曲髮嗎?我lokhim都是啊!但他的頭髮蠻有趣的,只是頭頂才曲曲的左右圍繞都是直毛毛!一半一半!
lokhim媽

大宅

lokhim 寫道:
Joycelyn:
多謝你的提議,我也差點忘了上次到赤柱有狗的蹤影,哈哈!
經你一提,還有離島呢?長洲...南x島...各沙灘!Joycelyn何解你不參加1月8日一歲生日會呢?我報了名但所認識的媽媽買少見少呢~

lokhim ma:

我大約 6/1 要帶欣廷去打水豆針, 所以唔去得呀.

Joycelyn :-|

大宅

lokhim媽,

Bingo!! 我一直有個feeling 你 lokhim 係 2月6日預產期的, 因此才問你. 嘻嘻! Chingching的預產期正是2月6日呢! 原來我們的兩個小B 是先天同年同月同日生的! 可能這也是我哋的一種綠份. 第日一於落山相認下先!

chinching是2月4日立春出世, 蘇民峰説當雞年. 你見outdoor photo 隻毛毛雞就是chingchingDad 送比這個雞寶寶作伴的. 我就是在outdoor photo 同嵐嵐媽一組因而認識的.

複式洋房

chingma:
Chingching預產期都是2月6日嗎?好"橋"啊~
那我們又會否同一天"攪出一命"呢?哈哈~
其實我都不是太明醫生怎計懷孕週期的方法,雖然話取上一次月經的資料,但我又明明知道那一日出事,那不是更準嗎?
就好像我是上年5月14日出事,但醫生用月經來算..我5月16日便已經懷了兩星期,不是不合邏輯嗎?
若果是從5月14日計起,懷lokhim就只有35週4日而已,不是醫生計的37週2日,那謙謙起不是早產了許多?但lokhim都有7磅重啊~
落山相認<<很鬼馬的對白
對啊~我們住同一區可能兩個寶寶會讀同一間學校呢~你們計劃了Chingching讀那間幼稚園未?
lokhim媽

大宅

近排我教囡囡餵狗狗食餅餅,阿女見我在狗狗的櫃裡拿出來,知道餅餅係比狗狗食,自己拿住唔會放入口,然後好小心的餵狗狗,餵完好開心咁拍手掌,好得意呀!
而狗狗知道有餅食就坐定定,小心翼翼咁擔走塊餅,好斯文
得閒比阿女餵狗狗,等狗狗知道囡囡都錫佢嘛
不過自此阿女成日要行去開櫃桶餵狗狗,真係益晒狗狗 :mrgreen:

首頁
12345...9

尾頁

跳至