跳至
[2005年] 家有愛犬

首頁
23456...9

尾頁

複式洋房

Re: 家有狗兒嗎?

littlehoilun&眾媽媽:
嘩~好溫馨啊!
我也想比比和樂謙都是這樣,希望過多兩個月待樂謙能走路便可以了,最近比比還是生我們的氣,四處尿尿有時還在工人的梳化床尿尿,幸好工人皮氣好沒發火而已.....最後為了工人又為了地板上星期我們終於向OSIM投降,買了六千多元的蒸汽吸塵機!
lokhim媽

大宅

lokhim媽,
嘩! 咁破費吖! 希望比比快d understand 你們其實也很愛他吧.

littlehoilun,
Nice to meet you!

複式洋房

眾媽媽:
以下是我的"心肝比 寶貝謙"是也~
lokhim媽

大宅

佢地咁睇都ok喎,比比一定好鍾意影相,可以坐咁定,我隻狗狗就啋我都傻. 比比好得意呀, 好似識笑咁.

大宅

lokhim媽,

心肝比 寶貝謙睇相就好融洽, 2個都咁可愛, 又襯晒都是白雪雪!

複式洋房

littlehoilun:
比比一直很愛拍照的,是因為早在他baby時,我們每拍完照便不停叫goodboy及給予零食,所以每一下閃燈便會有一顆,拍照日子久已成習慣,現在不用零食他都會"烚熟"般面向鏡頭,再者比比是一個聰明狗又愛虛榮,他知道拍照後會得到眾人的擁戴,所以他是我朋友的狗狗裡很獨當一面的!
我pm比比的相簿給你看啊~!
lokhim媽

複式洋房

chingchingbb:
太好笑了.....
今天孖仔亞媽叫我看chingching相簿說有大發現,原來chingma跟謙媽一樣除了愛狗,還喜歡precious moment,看過chingching房,原來chingma是癲.........的,想請問你在art deco花了多少?謙媽在you&me只買了一套beding及數件衫仔,也給朋友說什麼...迫謙謙喜歡pm,害謙謙像個女孩...等等,但看過chingching房之後.....我想我還好呢!
可能我們在you&me碰過呢~
lokhim媽

大宅

lokhim媽
好呀,pm比比相簿比我啦!

另外,原來大家都係同道中人,因為我又係pm fans!!話樣開心事比你聽,之前老公打爛左我一個小花女,因為係絕版,搵得好辛苦,you & me都話唔會返貨,終於在ebay搵得番,賣家在美國,我先叫佢寄比我美國朋友(郵費平好多),再有朋友幫我帶返來,星期日小花女可以同小男友重逢啦!!

大宅

chingchingbb,
chingching 好肥美呀!

大宅

除了生bb預產期相同, 又愛狗, 我們仲有一鋪Precious Moment嗜好. (littlehoilun 原來也愛狗 + 愛pm呢!)

我和chingchingdaddy 花了很多心思 & time 揾啲合適的公仔, 要顧及公仔個樣要可愛, 動作的方向, 色調 等. 你留意一下每一個都different

複式洋房

眾媽媽:
喂喂喂~
上星期我嘗試比謙謙餵比比食狗餅,情況幾樂觀!今日謙謙食麵包比比都無呷醋,左手比包包"謙仔"右手比包包"比仔",比哥無摟計好開心,兩個星期後我帶比哥同謙仔去影樓照相,希望有靚相比大家睇,最近凍了記得替人仔同狗仔穿衣啊~

littlehoilun & chingma:
謙仔已添了pm(2005 ours first christmas)陶瓷掛飾了,你們又有沒有呢?上年feedmen來港你們有去攞簽名嗎?
以下相片是那次簽名會拍的,當時懷著樂謙bb!(左邊白衫是我Honey)
lokhim媽

p.s.lokhim媽同孖仔亞媽日日通電,所以二月媽媽會有新動態我都好快知!

大宅

祝各位偉大的媽媽們 & 可愛的babies:

新年快樂! 身體健康!
媽媽們青春常駐! babies 快高長大!

2006年是我們的狗狗年, 也在此祝狗狗們:
開心快活!

複式洋房

眾媽媽:
謙謙同比比開始0隔離生活,情況好理想,謙謙一日給比比一次零食,比比已經開始當他是小主人了,謙謙每日都會坐數次"豬仔車",每次行過都會摸摸比頭,比比又開始閃佢(因為有時謙謙拉毛毛),在上星期謙謙還大膽到用手指掂比仔舌頭,看得我和謙爹好開心呢!

lokhim媽

複式洋房

chingchingma, littlehoilun &眾媽媽:
以下是我早前說的影樓照!
好平,但我絕不見議大家幫"襯"此影樓!
lokhim媽

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

lokhim ma,

Is the dog a real one ?? Your son looks stunned.......

:lol:
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

禁止發言

複式洋房

letitbee & 眾媽媽:
我lokhim也是呀~好細個已經叫"比比,狗狗,WowWow,臭"啦!(因為我們會叫比比做"臭少"),但最近喜歡拿著玩具電話說,9..99..999....9..99,我不清楚他在打999或是找狗狗!
很好笑呢~不停狗!
lokhim媽

大宅

lokhim媽,
比比都可以去影樓?兩個一齊影都幾好喎,不過係咪就係你講福爾摩斯攞電話的造型?
比比同lokhim相處好嗎?我阿女同狗狗都幾好,依家佢成日同狗狗玩擲波波,因為佢四維行,於是一見到地下有狗狗的玩具,就識擲走,要狗狗去執.
不過問題出現啦,因為囡囡慣左餵狗狗食餅餅,有時比佢食自己的餅餅,佢都會食食下比狗狗食,又試過狗狗追住佢,甚至"擔"走囡囡手上的餅!!!!!

letitbee,
我隻都係史納莎呀!

複式洋房

littlehoilun, chingchingma & 眾媽媽:
對~就是早前我說的那所影樓!
不見議你們去是因為影樓態度好差,攝影態度"求其"到不得了,大部份不望鏡頭不笑也按快門,到現在我還沒收相,初初話3日後可取相,要取相時又話新年後先有相(一個電話通知都無,當中只不過是20張4R相和一張光碟),話新年假要放到初十,我們其實也不急取相,又因為他們態度勁差謙媽不想再追,所以上星期找親戚替我取,但"他們說"誤將相片給其他客人,要兩日後才有,到兩日後又說過多一日,哈~是我黑仔或是"全心玩野"呢~
可帶同狗仔是我預約時安排的,不過只可以在家庭照時拍,我總共幫襯三個套餐,他們都這樣對我,叫我怎推薦他們!我見議大家找專替寵物拍照的影樓拍照好了,此店真的不要考慮!
p.s.那天我帶同工人去拍照全程看管狗仔,絕無尿尿及四處走!
lokhim媽

lokhim,
影樓照的相很好看呀, 為何不要去? (正想叫你介紹此影樓呢! 因可以和狗狗一齊影!)Chingchingma

禁止發言

首頁
23456...9

尾頁

跳至