自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 kooku2004 的帖子

我樓上個呀叔無做工嘅,佢好鐘意出出入入,
有時一個上午大力開門關門10幾次,
我日日好準時5點20分就會比佢嘈醒.........

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓上成日半夜 dup 嘢, 又拉檯拉櫈 , 將D傢俬搬來搬去
晚上 11 - 12 點又跑又跳(個靚仔已經是中學生)

象牙宮

2024年龍年勳章

我樓上最近新搬左一家人入來住...我地即痛苦日子開始:

果两公婆耐唔耐就鬧交,仲要次次系三更半夜。 個老婆就要生要死, 吵一輪之后, 例牌要[手定] 野, 次次 [邦] 一聲,嚇到我彈起。

我好擔心個女人真系自尋短見, 我地層樓。。。。

cccat01  咁誇﹖做大龍鳳﹖~~~  發表於 11-12-6 22:31

大宅

回覆 CAFECAFE28 的帖子

好提議呀"隔音天花", 真係有架可?

宜家樓上的聲仲變本加厲, 一早佢地返工嘈, 中午唔知咩又嘈, 六時多起開始嘈到十一,二點;

拉枱登, 搬野, 行路我都知, 日日有咩咁多野搬呀, 我開大電視機聲想蓋過佢但都聽到, 唉!

KooKuKooKu :pint:

伯爵府

畀面勳章

我以前樓下個男屋主成日打老婆,家嘈屋閉,半夜三更爆玻璃呀咁。。。冇覺好訓。我幾次報左警,怕攪出人命。

而家,佢地搬走左,換左一家好正好正既屋主,仲對我個仔好好。我為左愛護咁好既鄰居,成日整d野比佢地食。

大宅

回覆 pigpigyy 的帖子

我都投訴過, 樓上叫我報警呀, 管理處經理話冇佢符, 我要搬!
KooKuKooKu :pint:

男爵府

引用:成日聽到樓上拉"登"聲(即係餐椅),+仲有其他

原帖由 kooku2004 於 11-10-06 發表
成日聽到樓上拉"登"聲(即係餐椅), 仲有其他雜聲, 樓上有人冇人我都知; 係咪一層同一層之間(即我的天花樓上 ...
如果屋企有開電視就唔覺樓上有聲,若冇開就會聽到小朋友走路聲,但不太大。每晚都聽到屋外其他住戶的琴聲,木筒笛聲......但他們的水準都幾好

男爵府

勁嘈..... 成日都有拉"登"聲,一星期有兩日會打麻雀,唔知點解,一打麻雀.... 就成晚會勁跌 d 麻雀落地

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

樓上就唔嘈, 但隔離就好嘈, 一係囝鬧亞媽, 一係閂鐵閂門勁大聲

侯爵府

OK啦, 唔算嘈, 最嘈係時不時有單位做裝修, 就真係好嘈.

大宅

BK Milk勳章

樓上有小朋友, 成日都有推櫈聲, 我估係小朋友係度推櫈瓜
對住小學, 朝朝8點鐘有音樂鐘聲, 跟住唱聖詩
星期日小學有時有童軍操兵, 連續操5-6個鐘
又有時有嘉年華會
對住小學都真係幾嘈

大宅

我樓上o既Schedule

清晨5-6點 嬸嬸跳繩
上畫10點零 剁肉餅
下畫3點零 唔知'dup"咩
全日加插 拖鞋撻撻聲
間唔時 鑽下牆、拉下櫈、拍下波、人肉打下摏咁上下

我成日幻想可以租佢樓上個單位,煩番佢夠本!
優秀的政治家必須是個令別人相信他有誠信的大說謊者。
麥基亞維里

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:你地屋企樓上住客嘈唔嘈?

我樓上果個曰曰擲聖柸

伯爵府

回覆:xspeed 的帖子

我樓上晚晚半夜先來執屋拖地,d倒水聲、拉凳聲,腳步聲,我老公成日講 樓上是不是200幾磅的肥.......

公爵府

樓上班混宿狗男女超嘈,

但無辦法對付佢哋,唯有忍

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔嘈, 因為我住頂樓. 不過我想講, 有時你可能會覺得D嘈音係來自樓上, 但其實有可能係來自樓下架!

子爵府

heaheamama 發表於 11-10-6 11:09
嘈。晚晚11點幾仲拉枱拉櫈,行路行到dumdum聲,好討厭。假日睇影碟,不單止嘈,有時間屋會震。 (可能睇緊戰 ...
同你一樣, 我唔明點解可以聽到哂樓上既腳步聲, 我唔知究竟佢地點行

自從樓上新搬黎, 我就未開心過, 我就黎有精神衰弱架喇, 我晚晚都聽到佢地成家人既腳步聲, 女既有著拖鞋, 就"逹達聲", 男既冇著拖鞋, D聲係"DUM DUM"聲, 好似打樁咁, 佢地行去邊, 我完全地聽到哂!

最慘係久唔久佢地一星期到仲要請客, 成班人係樓上好似開P咁, D腳步聲就好似環迴立體聲咁DUM DUM!

I love you once.
I love you twice.
Oh...I love you more than beans and rice.

子爵府

回覆:你地屋企樓上住客嘈唔嘈?

三樓人家日日都有新花腎
迫我成日係地下
先叫啲聲無甘應
係2樓啲聲令人發dn

公爵府

是旦 發表於 11-12-6 15:21
同你一樣, 我唔明點解可以聽到哂樓上既腳步聲, 我唔知究竟佢地點行

自從樓上新搬黎, 我就未開心過, 我就黎 ...

咁多人住,喺咪同我一樣樓上黎左班大6混宿狗男女,
佢哋又係咁,女既著住斗零踭,啲啲達達,男既大笨象行路,
仲間唔中發出呢個雞蹄叫春聲。

首頁

尾頁

跳至