論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

加油, 支持!!!

大宅

支持你! 我用完個工人, 都會唔再請, 自己1對2

複式洋房

am2006 發表於 11-10-7 10:41
十卜,請鐘點應該OK.試下自已做.無咁激氣.
贊成!!! 做死好過激死

男爵府

回覆:我決心唔再請工人, 請支持下我!

加油呀!

大宅

Support, 我同你一樣, 用埋呢個就唔再請了!!

公爵府

Support! 加油

我嘅Bun姐仲有五星期就完約(做了四年). 我決定唔再續約,亦唔再請外傭, 我揾了個相熟本地保姆, 情願俾多一倍多嘅價錢, 我個Bun成日激我, 黑面, 駁咀, 講大話, 自己做錯嘢仲要大條道理. 頂佢唔順!

決定唔再請外傭嘅媽媽, 一起加油

男爵府

畀面勳章

回覆:我決心唔再請工人, 請支持下我!

我都無用工人,雖然忙左但心情好好多好自在,我一對二!

複式洋房

我都好想有呢一日,但無人睇細路,自己又要返工,老公一D家務都唔幫手,試過有次我炒咗個工人,我自己做番D家務,個c6不但不幫手,仲話我攞苦來辛,好地地又鬧走個工人,激到我喊出黎!

kj803  你再請工人時, 叫你c6全權管理個工人, 佢就會知道係幾激氣同費神!  發表於 11-10-29 14:10

大宅

我都有共同心聲,好想唔要工人。雖然我宜家呢個姐姐OK,但是曾幾何時我也試過請著D激到自己想死嘅工人。
其實屋企有工人的話,大人細路都變得依賴,特別特別系小朋友,好多香港小朋友宜家變成公主皇子性格,除左父母責任外,其中一個主因都系工人因素。就算我有教我D小朋友專重姐姐,但始終背著我都系失控。
話到尾,屋企有工人好嘅話就真系幫輕到,否則,請著個玩嘢嘅我都會好似你一樣寧可自己做埋好過揾氣黎谷。唔會貼錢買難受。
開頭應該會好辛苦,都相信憑信心、意志、時間必能克服。
誠意支持加油!

大宅

加油

複式洋房

加油!十卜!

首頁

尾頁

跳至