跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

wa..發現新大陸呀.kaka

我今日同老公去葵芳行街,發現葵涌廣場有間叫姍姍孕婦時裝買孕婦衫舖頭,wa..些孕婦衫真係好鬼平,$150有2條裙同褲,$100有2件衫.我老公都話些衫褲裙質地都幾好,開頭以為咁平質地會好差.原來都唔係.後來我買左5條裙,3條褲,2件衫,一個側睡枕同$60有4條棉內褲.都係$700幾,個sale重送多條棉內褲,bb棉手套仔同2枝肚紋膏仔比我, 我好開心呀.所以上來同各位準媽媽分享 因為我之前係010到買3條裙,2條褲同幾條內褲,重有幾個胸圍都要$71xx,重要有些係特價貨品.我開頭同老公都以為孕婦衫係咁貴 原來有些孕婦時裝是這麼平靚正的.
個姍姍sale重比左張卡片我,係寶琳新都城同馬鞍山新港城都有分店.

伯爵府

Re: wa..發現新大陸呀.kaka

tks loklokpower.
可否告知詳細地址呀. 葵涌廣場邊層呀 有無number 另新港城地址又係邊層呀 唔該

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我只可以對住卡片照抄地址比你們
葵涌廣場地下70A(好似係新港澳定港深澳找換店對面)對不起,我不太記得了,我只懂去. 你嘗試自己找找
另外兩間分店在:
將軍澳(寶琳站)新都城三期1/L 142號舖
馬鞍山廣埸2/F 2250號(聖安娜餅店斜對面)
希望幫到大家

大宅

嘩 loklokpower! 多謝你報料呀, 真係
好平好吸引! 我係將軍澳附近返工, 會去
新都城裝下 上次去010買左2件特價衫
同1個胸圍, 已經$750, 我幾肉痛呀, 得個2個
幾月, 以前的衫褲全部緊晒唔

洋房

我已經去買左啦, 係葵芳真你好平, 你葵涌廣場底層, 行到最入有一間大都會茶餐廳對面就係裙都幾好睇, 唔貴只要$ 149- 我買左條褲一件衫送一條褲仔, bb手套, 都只係$250, 都ok啦>........
YUKI ;-) :-D

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

JoanneChow我開頭以為大肚衫係咁貴
不過我現在想:如果用$4000只買得3條裙,我會寧願用$4000唔使買30條質地款式都可以些褲裙著,起碼日日唔同款,人都無咁悶.開心些.唔通10個月都著個幾條裙.買多條款式好小小都要千多元,普通減價娘款都要幾百蚊.我唔係唔捨得,只不過覺得唔值 我寧願留番多小小錢買野比個細好過.我媽都話係 老公就話無所謂.其實我知佢好開心.
不過如果我下一胎,我一定唔會著番今次些大肚衫.我會從新用$4000左右買幾十個款著,令自己開心些
我計過如果我唔知有姍姍這間舖,我會繼續幫襯010,買第一次都$71XX,差不多又轉季.我同我先生都估計最小要使多$10000買冬天衫褲裙.夏天都咁貴,冬天一定唔平.遲些入院又要買哺乳衫等等...前後使係衣物上都要最小$20000多 一定無走雞. 如果咁計法,我生兩胎,係姍姍個間就算豪買幾十條裙(當然計埋每胎2季)的話,都唔使$15000.
我今天著起身,質地都好舒服.暫時唔覺有咩問題,發覺到有問題我一定告訴大家 :lol:
我遲些去將軍澳探朋友時,都會去下新都城分店LOOKLOOK
到時再報料比大家.好野一齊分享.所以你們發覺筍野都要告訴我家

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

yukipang你指引得好好呀
我只懂去,唔知點講.
大家真的好抱歉

大宅

買左就著啦! 著靚衫, 人都開心的! 唔係得你
撞板完, 你點會知姍姍又平又抵呢?
昨晚行沙田西田, 發現有BB展, 又衫仔又玩具
又床仔, 目不暇給! 但我老公就準我睇唔俾我買,
佢話我得個3個月, 而家買黎封塵咩?! :tongue:
BB野真係好 cute 呀~~ 淨係扣針都得意過人,
我怕第時BB出世, 我買野俾佢會狼過買俾自己呀!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

JoanneChow
你老公又講得對,唔使咁快買到bb野,買黎都係封塵, ,不過我都想去look look,嘻嘻.之前睇過些bb野,又就係好吸引,細細件,好cute.我相信第時BB出世, 我同你一樣買野俾佢會狼過買俾自己呀,嘻嘻 不過到時衫仔又玩具等,可能比現在還吸引,我們唔使急 :-P

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

JoanneChow
我會著,不過用左$71xx,些質地係幾好,但講真些裙款真的好娘 :lol:我只有20頭 ,前日著係010買那些衫.個個同事都話我著到成過師奶仔.我之前問老公著得靚唔靚.佢話靚,咁我先著返工.點知...我開頭都以為孕婦衫係咁娘.但原來唔係, :-(
我想做個潮媽媽,唔要做個師奶仔. :-(
所以我決定落街食飯或樓下買野或在家,先著010,唔好浪費 :lol: .返工見人或同朋友出街.就著姍姍孕婦時裝.
我下星期會同老公去寶琳探朋友,到時順便去個間姍姍睇下有無潮靚新款 我唔想再比同事或朋友叫好我師奶仔,我真係接受唔到JoanneChow :-( 到時報料比你知

大宅

loklokpower, 你好細個呀! 咁快結婚生BB,
你玩夠啦? 我今年30歲, 28歲結婚, 其實未
係好想生住, 但我怕同呀B有代溝, 又怕再遲
的有心冇力同佢玩, 所以決定今年做媽咪羅!
其實我好enjoy二人世界, 老公唔係一定要
小朋友, 佢話我想要就要, 唔生佢都冇所謂.
係我鍾意之嘛 做媽咪係一件好偉大既事
黎嫁, 我成日都係咁鼓勵自己

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我想早生早完工,做個靚媽媽^^
你老公對你都好好^^
姻緣好難講.要結婚真係擋唔住
你講得好對.做媽咪係一件好偉大既事
, 我都要成日咁鼓勵下自己 先得

子爵府

I want to know the Pregnant clothes you mentioned at selling Tseung Kwan O and Ma On shan is it the brand name is "ailing"

大宅

唔係叫姍姍孕婦時裝咩?

子爵府

I mean the clothing line selling is "ailing". Because I bought some "pailing" Pregnancy clothing at Mongkok and Garden Street. They are cheaper but not fashionable. and I find the pants didn't have good cutting as 101 or motherworld.

子爵府

已經去咗睇, 一件都買唔落. 我諗全港九啲大肚衫都係咁老土,睇得下ヌ過千,好失望

伯爵府

我噖日都買左三件(係買三件$200). 講真又要靚又要平都幾難, 選d普通style 算啦著一季啫平平地好過, 要靚果d好鬼貴, 一絛褲都$3xx. 睇你點睇啦

大宅

我都入左貨!! 仲入左好多添 :tongue:
但我買既係好實用既野, 例如$150/2個
既餵奶Bra; $300/2條好舒服既橡筋褲;
$300/2條既托腹褲;$60/4條內褲;
$189托腹帶; $150/2件冬天衫&裙.
買夠$1000, 個Sales仲送多1條原價
$89既紮腰帶; 2條底褲; 2支肚紋膏;
2張BB Poster.... 我買得好開心, 因為
同樣既貨(先唔好講質料), 010同媽媽世界
要多2-3倍價錢, 在我黎講, 大肚衫, 著一次
就唔著啦, 除非你3年抱倆, 否則隔左咁耐,
叫你再著返你都未必肯! 所以呢的用完即棄
既衫, 等於$100/4件既T-shirt, 你唔會要求
咁多! 講真$150/1條長裙同$790/1條010
既長裙, 大家都係著10-20次, 我就會揀
$150/1條, 用$790既話仲可以買5條替換
添. 我要買黎著返工咋, 如果唔駛出街見人,
我慳番添呀~~

伯爵府

he...he...我咪三年抱兩囉 不過我有d衫都著唔番呀, 因為今次大肚時係泈天, 上一次係夏天, 咁d衫咪著唔番囉. 將貨就價係咁架啦, 咁平你仲想點

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

wa...JoanneChow,你買左右12件野,都只係$1000
重有咁多野送?唔係呀? 我咁睇個sales送比你最小都有$200貨wo...買咁多野都係$1000,重有咁多野送比你,唔怪得你咁開心la ,我都替你開心
我之前係010買$7xxx都無野送 :-(
我非常認同你講$150/1條長裙同$790/1條010
既長裙, 大家都係著10-20次, 我就會揀
$150/1條, 用$790既話仲可以買5條替換
添. 因為我都係咁諗.
講真,我下一胎都唔會著返今次衫裙,我會重新再買
JoanneChow你係邊間分店買?係咪葵涌個間?
因為我都想遲些入多次冬天貨,現在你睇個間款式多唔多?靚唔靚?服務態度好唔好呀?因為之前我同朋友去荃灣某間孕婦裝,服務態度好差,所以我以後都唔會再去

首頁

尾頁

跳至