跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問你地D BB 俾唔俾陌生人抱?

我囝囝唔肯比唔熟悉o既人抱, 一抱上手就喊, 點解咁細膽?

公爵府

Re: 請問你地D BB 俾唔俾陌生人抱?

bb 大約 6 個月就開始認人認地方, 你唔想佢咁怕人呢, 就要比佢見多 d 人 & 地方喇, 如果唔係第日會痴死一/兩個人, 咁就辛苦咯
[/url]

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我侄仔唔怕﹐他逢人都跟﹐在街見到D Sales 他會把隻手向前要人抱佢

男爵府

我個囡已經日日落幾次街見人, 不過見到我d 屋企人就即刻大喊好似好驚 ! 琴日去街 d sales 點

複式洋房

我光頭仔mo mo好似唔多認人咁, 唔知佢係唔識丫, 定係唔認呢?? 而家其實個個抱佢都得o架, 除非佢扭眼瞓或者肚餓啦, 咁就會喊, 就要爸爸媽媽抱囉, 如果唔係even一d唔係成日見o既人抱佢都唔怕.

仲有呀, 佢唔知係咪而家大個d, 又出得街多o左習慣o左呢, 哩幾日出街出成日, 返到屋企都可以一覺瞓天光冇扭計呀!! (touchwood!! )

男爵府

My girl is still ok wor. She doesn't mind to be hold by the other yet.

複式洋房

I think he's not 細膽. He's smart and can easily identify the person. Don't worry. You can let him meet more people. If he cries, it's okay. BB have their own personality. :lol:

複式洋房

除o左唔俾人抱之外, 我仲發覺囝囝認地方, 去到朋友屋企會緊張地望來望去 (唔會好似o係自己屋企咁興奮)..
不過好奇怪, 如果出街 i.e. on streets/parks etc, 就唔會有緊張o既表現, 點解呢?

大宅

happy@happy 寫道:

仲有呀, 佢唔知係咪而家大個d, 又出得街多o左習慣o左呢, 哩幾日出街出成日, 返到屋企都可以一覺瞓天光冇扭計呀!! (touchwood!! )

你momo又係咁難先可以一覺訓天光架? 我阿仔7個幾月大除左病果幾日食左藥由11點幾訓到5點幾6點, 其餘時間一晚醒一至三次. 真係好羡慕其他bb可以一覺訓天光, 好渴望快d有咁既一日.

男爵府

My girl likes staying at home more. She will be very cool outside and smiles again only back to home.

別墅

我個囡係都係除左眼訓同肚餓會要婆婆同我抱之外, 基本上其他情形比其他人抱佢都ok既, 不過就好認地方, 一去到d新既地方佢就會2頭望
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

首頁

尾頁

跳至