在職全職

跳至
[在職媽媽] 真係好難過!

首頁

尾頁

大宅

我剛出院都帶BB返去亞媽到攪生日我好累第一次叫亞媽同BB沖白白!亞媽二話不說將d水照頭淋,BB喊到收唔到聲,我就立刻走過去話BB好驚你唔好咁啦跟住就比亞媽狂鬧我太錫個仔!令到佢小小野都驚!佢又話BB攪到BB越喊越大聲!老公自此就黑面!我重蠢到唔知佢黑面為咩!重鬧佢!唉!我家姐睇見咁又出聲鬧我細老黑面!自此第三次世界大戰就開始!當時我地打緊邊爐我好驚D湯會整到小朋友!亞媽又狂喊!細老又追住家姐打!我一邊喊一邊拉開佢地!家姐又發狂咁鬧番細老最終拉走一邊收場!我真係好唔開心!將我個仔攪成咁!點解大家唔可以開開心心!點解只顧自己感受

gk678  樓主屋企好熱鬧喎.  發表於 11-10-11 12:14

大宅

回覆:真係好難過!

下,唔係好明白,成件事係因為bb沖涼引起?做乜屋企人的反應咁誇張,好似....激動得滯....平時家人相處融合嗎?

水晶宮

咁淋BB..係人都驚啦...

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:真係好難過!

好混亂!唔係好明

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

catfy 發表於 11-10-11 08:12
好混亂!唔係好明
我都睇唔明....點解樓主老公黑面我理解,但係樓主家姐做乜要鬧佢細佬??佢細佬又因乜事黑面??

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

唔明樓主剛出院,點解要帶幾日日仔去你媽咪度做生日??可以叫佢地嚟你屋企架!

你媽咪識唔識湊BB?點可能照頭淋個初生B??你亞媽又喊乜?淋完你個仔,你叫佢唔好,跟住鬧你太錫個仔,之後就喊?好難理解....

你家姐細佬仲難理解!點解你細佬要黑面??你家姐又點解要鬧你細佬?你細佬行為又係奇怪!個家姐鬧幾句,就要追住個家姐嚟打

子爵府

真係唔明, BB剛出院, 得幾日人仔, 點解會做生日?

水晶宮

我都吾係好明...初初只係話婆婆同bb沖涼...但之果d 好似好亂

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

cant understand~~
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

回覆:cotychan 的帖子

一早約好左我屋企人8號幫亞仔興祝三歲生日,但8號前兩日我病左入左醫院,但又唔想亞媽失望所以一出院就去左亞媽到開生日會,我因為剛出院太累而且返親去亞媽到冇11點都唔走得所以就第一次叫亞媽同個仔沖白白點知就攪到我個仔喊到收唔到聲重要比人鬧我太錫個仔唉!當人地鬧我個仔時我又忘記左我老公嘅感受!重問佢為咩黑口黑面,到人齊開始打邊爐我細老叫累黑口黑面又同個老婆講快D食食完快d走當時我已經好火,亞媽見到細老咁好唔開心,跟住我就話你地可唔可以食得開心d個個都黑口黑面跟住第三次世界大戰就開始!我家姐不停破口大鬧,跟住細老又環擊又大聲鬧,亞媽又係一邊喊一邊打心口!我細老又追住我家姐打!直至細老比人拉走為止!唉其實我地每個人只係顧自己感受,一有少少事就發脾氣,當發完脾氣又要攞亞媽出黎做直口又話冇人理亞媽感受我先出聲

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 jessie811213 的帖子

你家人都唔太鐘意幫你小朋友慶祝? 個人覺得如佢哋唔鐘意就唔好勉強, 食餐飯都搞到咁唔開心

大宅

回覆:siujanjan 的帖子

唔係唔鐘意同我個仔興祝生日!係大家都自私!一唔鍾意就發脾氣鬧人

子爵府

搞到咁, 不如唔好搞, 自己一家三口慶祝咪一樣

水晶宮

係lu..甘大個人la...d脾氣仲甘差kei...仲話係自己兄弟姊妹tim..

大宅

細佬同家姐打交...咁大個好小會打交, 就算唔岩傾都唔會啦..睇黎你屋企人相處得唔係太好...

伯爵府

樓主, 鬧人好似係你屋企既作風喎.
如果大家都係性情中人, 鬧完就算, 你地都唔好咁介懷啦.
祝bb 生日快樂

大宅

回覆:gk678 的帖子

你都講得冇錯多謝你

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

mouth:救命....原來係個3歲既"bb"生日!3歲沖涼照頭淋唔奇喎!我大仔2歲就企喺度用花灑沖涼,照頭淋!

其實你再講番件事,我覺得好普通,真係唔明點解可以搞到唔開心?!

你先要理解,3歲小朋友照頭淋好普通,叫做正常tim!有無同佢去過游水?泳池都係咁沖身架啦!我以為你係啱啱生完b,喺醫院帶個b出嚟就去你媽咪既生日會tim!你老公聽到你亞媽整到個b喊,佢先黑面.咁都叫正常既.

不過你一叫你媽咪唔好照頭淋,佢就即刻鬧你話你太鍚個仔?反應大咗啲喎!急於辯護自己淋佢無做錯?

而你細佬,好簡單,放工好攰,想快啲食完快啲走個心態好正常,只不過佢講出嚟,你地覺得唔鐘意姐!我覺得你無必要"火"喎!攰就想休息,我好攰,去到屋企既飯局,我要走先,佢地都會諒解.就算係我生日,我細佬嚟到話要走先,我都唔會嬲,一家人ar ma~

細佬竟然會因為比家姐鬧而追住家姐打......

你屋企人係唔係個個都咁火爆?一有少少事,就好大反應??

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

樓主, 你家人都幾......爆喎~mouth:

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 小虎妹媽 的帖子

Only small problem, no need to unhappy. Take it easy, everthing will smooth soon.

小虎妹媽    發表於 11-10-11 16:31

首頁

尾頁

跳至