母乳餵哺

跳至

首頁
45678...14

尾頁

大宅

Re: 不如我地列一個全港可餵母乳的育嬰室名單

請問金鐘pacific place有沒有育嬰室?
My name is Isaac Fong, born on 7 Dec 2003--->2.85kg 7 May 2004--->7.2kg 12 JUN 04 ---->7.52kg[img align=right]af8b[2].jpg[/img]

複式洋房

keroppilo 寫道:
請問金鐘pacific place有沒有育嬰室?

唔多覺....我通常去瑪莎/M&S

別墅

Kowloon Tong Festival Walk - a room in Park'n Shop

別墅

大埔吉之島優之良品側是一間房,還是拉布簾

大宅

ctf1029 寫道:

好正呀, 育嬰室內有洗手盆, 換片地方, 有餵奶瓶的地方, 更有一間房(有鎖)埋身餵

大宅

glad

想話俾響灣仔返工嘅媽咪知, 修頓中心7字樓,衛生署中央健康教育組有人奶房可借用...內有洗手盆,洗手液,tissue, electric socket....不過應該只係辦工時間開嘅
我有兩個小寶貝!

大宅

Kimuimoon 寫道:
[quote]
ctf1029 寫道:

好正呀, 育嬰室內有洗手盆, 換片地方, 有餵奶瓶的地方, 更有一間房(有鎖)埋身餵[/quote]

------- 係呀?我到而家去過好多地方嘅育嬰室,暫時係大埔吉之島嘅育嬰室係最正又大嘅我好鐘意

民房

青衣城之育嬰室, 無冷氣, 有臭味,

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

上個星期去荃灣廣場荷花, 但係佢間房度門壞左...餵唔到

另外沙田出生註冊處都有一間育嬰室....有換片既地方同sofa可以餵奶...仲有度門...唔怕d人就咁走入黎

大宅

沙田出生註冊處係邊度
thanks

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

曲曲都講左個地址, 不過...果度即係中央廣場隔離, 即係沙田IKEA隔離, 近萬佛寺果邊果座大廈

民房

元朗新元朗中心既百佳廣場都有育嬰室,不過就唔多乾淨囉!
suki :wave: :wave: 我叫做依敏豬~~我係全人奶BB黎架!! 2004年6月19日23:34pm 出世.3.32kg 7月3日3.21kg 7月20日3.48kg 7月22日4.21kg 8月19日5.18kg 9月9日5.8kg 9月20日5.98kg 10月20日6.67kg 12月20日7.72kg

大宅

今日去沙田ikea個育嬰房唔知係咪新増(以前唔覺有)設計到一間睡房咁, 好warm
不過, 如果唔諗住行ikea, 最好都唔好去, 因為一定要行哂成間ikea先走到

大宅

IFC 2 has a nice nursing room , but no lock.

男爵府

Michelmcy 寫道:
上星期經過東港城間吉之島,由於裝俢過關係,二樓bb用品部好似無咗個育嬰室. 又少咗個地方 :-(

I will go to 東港城 tomorrow. Any nursery room there?
Thanks.

男爵府

九龍塘又一城那間"百佳"己經關閉了.

sweetma 寫道:
Kowloon Tong Festival Walk - a room in Park'n Shop
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

大宅

想知道尖沙咀美麗華附近邊度有育嬰室?
知道請報料!
thanks.

男爵府

銅鑼灣時代廣場9/f新開左一間育嬰室, 出面有洗手盤同兩個換片的兜, 有暖奶器, 入面有一間餵奶房, 有兩張單人梳化, 仲播輕音樂, 同埋可以鎖門, 好乾淨.
中環國金二期的連卡佛, 化

首頁
45678...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊