自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好唔開心! 我99帶咗我個仔走...........

我同我99住樓上樓下, 未生前我叫我老公同佢哋講清楚, bb出世後, 如果佢哋要睇bb就俾個電話通知聲,跟住上嚟睇. 初頭都會有電到,但係基本上電話一到, 俾得5分鐘我準備就上嚟,因為我餵人奶成日都無著bra, 仲無墊pad, 我巳經覺得好煩,一日晨時某時都話上嚟,我就成日要換衫, 都算啦.......因為我99同62都唔多高興要通知聲先有得睇bb, 但站在我立場, 我會好尷尬(無著bra),都要俾時間我換衫. 呢排直頭電話都無到,鍾意就隨時隨地自己開門入嚟, 我99都算啦叫做大家都係女人, 但62我就會好尷尬, 試過佢哋突然上嚟, 我唔只無著bra, 仲無墊pad, 流到件衫都係奶, 搞到我好難堪!

講明咗要睇bb就上嚟, 點知今日99上嚟(又係唔俾電話我自己開門入嚟), 話要帶我個仔落去俾62睇, 佢一句我咩都唔使講,唔通我可以say no咩!又唔可以跟埋落去, 我個仔得一個月大, 我好唔prefer我bb上上落落又多蚊(我哋住新界村屋), 有一次就有第二次, 頭先話帶落去10分鐘, 而家成個鐘都未俾番個仔我.............我好唔開心呀!之前講咩都無用......一句62&99我就無得出聲!! :-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

畀面勳章

Re: 好唔開心! 我99帶咗我個仔走...........

同老公講吓啦....叫佢同99講吓你ge情况....大家係女人....我諗佢會明卦....你講出嚟睇吓有冇改善

禁止訪問

Re: 好唔開心! 我99帶咗我個仔走...........

男爵府

you should tell your feeling to your husband!
How can they so impolite and don't try to be more understandable??? It is so disgusting!

大宅

係law,叫你老公同佢媽媽講下la,免得到時大家有心病,99一個都算la,話晒都有老爺呀嘛,幾咁核凸呢。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

打落去話bb要食奶,叫佢帶返個仔上嚟啦!跟住同老公講,叫佢叫佢地唔好失驚無神走上嚟啦. 以前我剛結婚,佢地都試過突然自己開門入屋,我當時瞓緊覺,聽到聲仲以為有賊,之後老公同佢地講會吓親我,從此佢地就會先電到,人再到.

侯爵府

bubble_bb
其實我好明白你心情,因為我生完女之後,99及62都經在去我家,仲係一坐一個下午,餵人奶真係好唔方便,不過學你講無法啦,佢地係99及62,去探我都係關心及緊張你及BB.
不過話說回來,好多人都在公共場所餵人奶,而我地做媽咪應該係光榮唔係尷尬,你如果想保護你身才,唔好唔穿BRA,市面好多餵人奶的BAR可選擇,加上PAD便OK唔怕流到一衫都係.
唔好唔開心啦!每事向好方面想,BB同你都開心D靚D.
祝你仔仔同你健康快樂! :-P

大宅

未生前巳經一早同老公講咗, 因我一早巳經估到有咁嘅情況發生, 而我好清楚佢屋企人講淸楚就會一係抱走我個仔, 一係自己走上嚟, 點知事先聲明都同樣會發生, 最近我都有remind我老公咁嘅情況, 個仔响我個肚時就咩都我話事, 而家個仔出咗世咪又聽番佢老豆亞媽話.......我講咩都無用, 所以我好唔開心........ :-( :-( :-( :-(

複式洋房

bubble-bb已pm你

別墅

bubble_bb
俾著係我, 我會恤埋度門, 等佢地自己開門咁方便喇! 佢自己開唔倒門咪由得佢係出面按門鐘等下囉!

過十零分鐘先開門, 跟住話佢知你頭先訓緊覺, 同埋要換左衫先開得門, 記住同佢地講 "99呀, 下次上來俾個電話我先, 咁咪唔洗係出面等囉"
枯藤老樹昏鴉, 小橋流水人家, 夕陽西下, 斷腸人在天涯.

複式洋房

圍村人,冇文化,同佢講即是對牛彈琴,同我99,62一樣,你未生就乜都得,你生完就睬你都傻

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 好唔開心! 我99帶

可可2003 寫道:
bubble_bb
俾著係我, 我會恤埋度門, 等佢地自己開門咁方便喇! 佢自己開唔倒門咪由得佢係出面按門鐘等下囉!
過十零分鐘先開門, 跟住話佢知你頭先訓緊覺, 同埋要換左衫先開得門, 記住同佢地講 "99呀, 下次上來俾個電話我先, 咁咪唔洗係出面等囉"

[size=medium]bubble_bb

[size=large]唔好唔開心喇!

係呀 ... lock 住道門,鎖又好,上防盜鍊又好 ... 總之就出便唔可以一開門就入到黎 ...

屋企係你地
路遙知馬力,日久見人心!

大宅

blackberry 寫道:
打落去話bb要食奶,叫佢帶返個仔上嚟啦!跟住同老公講,叫佢叫佢地唔好失驚無神走上嚟啦. 以前我剛結婚,佢地都試過突然自己開門入屋,我當時瞓緊覺,聽到聲仲以為有賊,之後老公同佢地講會吓親我,從此佢地就會先電到,人再到.

我99知bb啱啱食完奶jar, 其實我99今朝8點幾就上過嚟想唔聲唔聲帶我bb落去, 點知我工人同佢講我未放bb俾佢, 要10點鐘左右bb食完奶先會俾佢, 跟住我先休息一陣, 我99咪等10點幾我交俾工人佢再上嚟, 點知今日我好精神, 10點幾帶出廳俾個工人,我自己坐埋响到同bb玩,跟住我99走咗上嚟俾我撞正先同我講要帶bb落去, 如果唔係我好似往時咁返入房訓, 佢咪唔使同我講自己帶我個仔走...

大宅

可可2003 寫道:
bubble_bb

我個老公俾咗支鎖匙佢哋, 所以可以自出自入.........

複式洋房

恤門你冇辨法之中嘅最好辨法,我以前都係咁,但你預咗會炒丈鑊,因為佢地冇文化,佢唔會覺得自已唔啱,只會問你老公話你咩太度恤埋度門,但我以前一於好少理,佢哋鐘意点就点,咁我咪學你哋囉!

大宅

米米(媽咪) 寫道:
恤門你冇辨法之中嘅最好辨法,我以前都係咁,但你預咗會炒丈鑊,因為佢地冇文化,佢唔會覺得自已唔啱,只會問你老公話你咩太度恤埋度門,但我以前一於好少理,佢哋鐘意点就点,咁我咪學你哋囉!

唉! 米米(媽咪)我度門無得恤ka....總之用鎖匙就開到ka la....真係好無耐.....我62&99讀好多書ka....不過佢哋當咗個孫係佢哋,個仔唔係我之ma :-( :-(

複式洋房

聽你講你99,62同我果兩個啲性格一無一樣,鬼鬼鼠鼠阡險小人,又係知我唔鐘意佢上嚟,就趁我去沖涼上嚟抱我個仔,(仲要唔洗手)我知道後小到佢地暈佢係度 :tongue:

複式洋房

吓?讀咁多書都咁!佢讀屎片科家!你老公点解會俾鎖匙佢家?如果佢可以自出自入咁我駛乜叫佢哋打电話先上嚟啫?多如!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

唔使比面佢地,而家係佢地唔守當初o既協定,完全係唔尊重你,所以一於落晒防盜鎖,等佢地自出自入得咁過癮丫,而家自食其果囉•
另外,你要嚴重警告你個工人,而家邊個係主人先,係咪阿豬阿狗講一句我要抱 bb 走就可以比人抱走,若果有咩事發生左,係咪由佢承擔所有後果•就算係你 62 99 黎睇孫都好必定要通知你,否則你同工人講叫佢嗌你 62 99 出糧比佢•同埋你o既生活習慣佢 "絕對" 無權透露比其他人知o既,如有再犯 "必定" 會出警告信比佢•
為左保障你同 bb 一定要企硬,否則你連餵奶都要去樓下搵返個仔先得•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

民房

如果你62&99讀好多書, 應該明白事理, 可能佢地不是有心令你unhappy, 只是太熱心而忽略了你的心情, 你可以試下寫封信比佢地, 寫出你的感受同需要, 也可寫信給丈夫, 有時寫信的效果會出乎意料之外!!!!

首頁

尾頁

跳至