樓市動向

跳至

首頁

尾頁

別墅

想賣樓係咪好時機?

依家賣好唔好?有傳言07-08又會有一個低潮!

民房

Re: 想賣樓係咪好時機?

想賣樓定炒樓

住就可以啦
:-?

複式洋房

豪宅係有小小bubble....但住宅就ok.....唔會有太大變動

大宅

碧海藍天好似幾抵買, 三百幾萬買維港景, 有d心郁想買..

子爵府

好媽媽勳章

nausica 寫道:

但要行約15分鐘先到地鐵站喎, 會唔會唔方便呀?
再留意下d成交新聞, 有投資者要蝕錢走喎.

大宅

但我覺得宇晴軒靚d,而且好似話會起隧道/天橋直接到mtr(報紙話,唔知係真唔係真 ).
nausica 寫道:

大宅

阿早! 寫道:
[quote]
nausica 寫道:

但要行約15分鐘先到地鐵站喎, 會唔會唔方便呀?
再留意下d成交新聞, 有投資者要蝕錢走喎.[/quote]

我都覺嗰個位好唔掂, 又公屋, 又工廠,...維港景??兩年後隨時冇晒,...西九一路掃落去都大把樓起

男爵府

minghktc 寫道:
豪宅係有小小bubble....但住宅就ok.....唔會有太大變動

豪宅你指那些? 住宅又指那些?

侯爵府

TwinsMother 寫道:
[quote]
minghktc 寫道:

豪宅你指那些? 住宅又指那些?[/quote]

呵呵, good question, 依家d地產商, 整靚小小個lobby, 整個club house, 跟住又話豪宅, 笑c人啦.

大宅

我都聽人講唔好買住,
因樓市會跌.

別墅

我層係自住樓,因屋企有層一樣大的樓吉咗,可以比我地一家三口住,只係比幾千蚊全包當家用,見橫掂層樓吉左,就想搬過去,賣咗自己層樓,依家帳面價有少少賺,所以想賣.加上聽人講07-08又有低潮.

大宅

其實唔知大家有無留意, 長實最近d盤一個又減價(佢話原因係個最初訂價太高), 另一個又話24個月色供期, 但年低可以入伙, 我就覺得其實佢自己都唔睇好後市, 如果大家記得, 97年金融風暴樓市大跌都係長實帶頭減價. 之後其他發展商先跟住減.
我個人覺得長實李氏父子咁多猛人係身邊做智囊團, 一定分析過所有因素, 先有咁既動作.
所以, 都係睇下先, 唔好咁心急買樓.

複式洋房

如果層樓有賺架,未賣

大宅

del

大宅

長實最近d盤減價唔係唔睇好後市,而係刻意'唱淡'樓市,
佢係賣地前1日减價,方便自己,點知衰咗投唔到,又話要
'面對現實',又話會再加息,乜都佢講晒,講真,呀李生邊有
死錯人吖!

VENFA 寫道:
其實唔知大家有無留意, 長實最近d盤一個又減價(佢話原因係個最初訂價太高), 另一個又話24個月色供期, 但年低可以入伙, 我就覺得其實佢自己都唔睇好後市, 如果大家記得, 97年金融風暴樓市大跌都係長實帶頭減價. 之後其他發展商先跟住減.
我個人覺得長實李氏父子咁多猛人係身邊做智囊團, 一定分析過所有因素, 先有咁既動作.
所以, 都係睇下先, 唔好咁心急買樓.

首頁

尾頁

跳至