樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 短期內都唔好買樓呀........

ufo175 寫道:
未來一二年發生既事,人類根本無法承受得來,縱使香港係福地,也難免受外國牽連,未來一二年以保本為上,投資為下。
?-(

"未來一二年發生既事" - how do you know what will happen? very interesting...

別墅

littletongtong 寫道:
....wait another 911 or sars ......

我唔想因為慘劇而有平貨執.諗番個心都好唔舒服. :cry:

男爵府

ufo175 寫道:
未來一二年發生既事,人類根本無法承受得來,縱使香港係福地,也難免受外國牽連,未來一二年以保本為上,投資為下。
?-(

?-( ?-( interesting, pls talk more

珍珠宮

畀面勳章

絕對同意

如果買樓唔係俾大部份首期,根本就係一項大借貸 :-( :-( 成世(差唔多25年)同銀行打工,而且層樓根本係屬於銀行既

所以一定要量力而為先好買,買左唔係一定升,自住亦會因加息或自己既經濟有改變而可能供唔起都唔定 :-(

其實係咪一定要買樓呢 我以前都以為一定要 但經歷過金融風暴之後,已經改觀哂 :-( :-(

而家我將錢投資其他既工具,個人重開心tim

hinhinmummy 寫道:
[quote]
cornwood 寫道:

亦風 寫道:
多等一兩年可能一世也買不到了。因為升又話貴,跌又話未跌定。
--------------------------------------------------------------------------------

同意!

I totally agree, depends on you buy it for investment or personal use, if for personal then no need to wait....

邊個話自主就吾怕, 金融風暴時, 幾多人比人抄左, 無錢供樓, 層樓雖然係自主, 都變左負資差, 想賣又賣吾出+要抬$還比銀行?

甘快就吾記得?

[/quote]

複式洋房

我唔知應該點講呀,,,講都冇人信啦

水晶宮

講來聽聽!!!

ufo175 寫道:
自由太多會令世人失去平衡

大宅

我都想聽喎!

mickeywinnie3 寫道:
講來聽聽!!!

[quote]
ufo175 寫道:
[/quote]

大宅

亦風 寫道:
多等一兩年可能一世也買不到了。因為升又話貴,跌又話未跌定。

大宅

ufo175 寫道:

咪用個口講,打字上黎囉。

你唔講,人地點信

別墅

ufo175 寫道:

儘管寫出來.我好興趣知

男爵府

Please share with us what you know.

eunicema

複式洋房

黎啦!有乜野唔怕講。

男爵府

畀面勳章

咁我洗唔洗即刻賣左層樓呀?我都好想知未來一二年會生咩野事,唔該講出來指點下迷津啦,可能你會幫左好多人架。

ufo175 寫道:
?-(

大宅

ufo175 寫道:
?-(

莫非是鐵板神算?

洋房

外星人 拉登徒弟

翡翠宮

咁就真係要請高人指教 我層樓都係啱啱由負資產變返做正資產無耐, 我唔想又再成為負資產呀!!!!!!!!!!

別墅

請賜教 無論你說甚麼都不會話你妖言惑眾.最近都十五十六

別墅

Come on, come on, 請快講, 今晚我心快速震盪
知足知不足, 有為有不為

民房

ufo175

請你講下點解啦,好想知道
因為我都有打算自住呀.......

洋房

其實好多玄學家都係咁講架,就連我上年去睇「榴槤」都係咁講既,話零六年要有錢渣錢呀!但係就唔知點解囉!

ufo,唔好再賣關子啦!
     沒有原因 為什麼一定要有原因        有人到了七十歲還問原因

首頁

尾頁

跳至