醫護健康

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

阿爸年記大行唔到, 買邊隻牌子俾佢好呢 ? 請介紹下喇~~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

35C9 發表於 11-10-13 00:31

請問係咪膝關節痛?

伯爵府

being2011 發表於 11-10-14 20:23
請問係咪膝關節痛?
係呀.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我媽媽係食"Viartril-s",中文叫維固力,有分沖劑及丸裝。不過唔好去屈xx或萬x買,好貴。去普通藥房賣較平。佢係好出名,我問過藥劑師同護士,佢地都係介紹呢隻。我覺得好有效,不過係主治關節退化....

水晶宮

環保接龍勳章

My parents-in law take this. They say this is quite effective. The major problem is this product is not available in HK. they have to ask the relatives in the US to get them a box whenever they come back to HK.

http://www.naturemade.com/Produc ... ine-Chondroitin-MSM

大宅

My mum and parents-in-law are taking Blackmores Glucosamine and it does work! However it's not available in HK. You may ask if any relatives/ friends who travel to Australia to get you this. It costs around AUD29 @ in Pharmacy when it's on sale.

http://www.blackmores.com.au/products/glucosamine-1500

falafala  you may try :www.epharmacy.com.au   Much cheaper than buying at Watson's.  發表於 11-11-20 16:38
falafala  Blackmores is the largest brand in Australia,I've tried it,very good.  發表於 11-11-20 16:37

伯爵府

我都係食緊Viartril-S, 2個骨科醫生都寫紙食呢隻, 醫生話要食2-3年先有用, 我就早晚餐前各食2粒, 我去藥房買 1000粒/約700-720元

伯爵府

引用:阿爸年記大行唔到,+買邊隻牌子俾佢好呢+?+

原帖由 35C9 於 11-10-13 發表
其實維骨力是貴在出名,這是醫生跟我說的,我朋友是在美國當藥劑師他說你買葡萄糖胺,價錢差好多但成分是一樣,如果你爸爸那塊軟骨已經磨了差不多吃也不會長,這是保健而非修復的東西。

這世界唯一不變的就是變

珍珠宮

好媽媽勳章

Viartril-S is good

禁止訪問

男爵府

登!登!登! 發表於 11-10-30 14:51
我都係食緊Viartril-S, 2個骨科醫生都寫紙食呢隻, 醫生話要食2-3年先有用, 我就早晚餐前各食2粒, 我去藥房 ...

唔知你食個份量係幾多mg呢?係咪間間藥房都差唔多價錢?我想買比我爸爸試下

伯爵府

回覆 Chocolate888 的帖子

我食2粒各250mg, 好似2粒子彈藥, 價錢應該$700/500粒, 上次我記錯左, 唔同地方會有d出入架

男爵府

回覆 登!登!登! 的帖子

Thank You

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至